1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Cities in Development (Obsolete)

Cities in Development (Obsolete)

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mmkay126

    Mmkay126 Chieftain

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    65
    I think that that city would lose a lot more than just 30 production per turn :p.
     
  2. Revolutionist_8

    Revolutionist_8 Prince

    Joined:
    Jan 30, 2016
    Messages:
    496
    Location:
    Hungary, Earth, M.W. Galaxy
    May I ask where can I set the numbers of Barbs spawning during a city rebellion? (if I can)

    And can I set that Barbs shall also spawn when a city separates? :mischief:
     
  3. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,130
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    It's in My Games\Sid Meier's Civilization 5\MODS\JFD's Cities in Development (v 38)\Components\Loyalty\Lua\JFD_CID_Loyalty_Functions.lua, about 130. It currently is calculated at the city's population divided by 4. Change the 4 to whatever you see fit. Separatist should be giving out units already.
     
  4. Revolutionist_8

    Revolutionist_8 Prince

    Joined:
    Jan 30, 2016
    Messages:
    496
    Location:
    Hungary, Earth, M.W. Galaxy
    Thank you, JFD! Thank you so much! :) I wish I could express my gratitude :D
     
  5. Taco Bell Man

    Taco Bell Man Chieftain

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    17
    For some reason, the following errors pop up, anytime I play with this mod
    Cannot activate [notificationeventorange.dds]
    Cannot activate [notificationeventglow.dds]
    Cannot activate [notificationcityeventorange.dds]
    Cannot activate {notificationcityeventglow.dds]
    I have Yet Not Another Earth Map Pack,events and decisions, EUI, Enlightenment era, cultural diversity, info addict, historical religions, and ethnic units mods on
    Do any of these conflict with CID or would it just be the computer
     
  6. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,130
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
  7. Taco Bell Man

    Taco Bell Man Chieftain

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    17
    For some reason, the following errors pop up, anytime I play with this mod
    Cannot activate [notificationeventorange.dds]
    Cannot activate [notificationeventglow.dds]
    Cannot activate [notificationcityeventorange.dds]
    Cannot activate {notificationcityeventglow.dds]
    I have Yet Not Another Earth Map Pack,events and decisions, EUI, Enlightenment era, cultural diversity, info addict, historical religions, and ethnic units mods on
    Do any of these conflict with CID or would it just be the computer
     
  8. Taco Bell Man

    Taco Bell Man Chieftain

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    17
    I'm using the latest CP and only using that and CBP
    Now its unable to load texture [DC45_Eventsoverview.dds]
    What now?
     
  9. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,130
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
  10. BootYourFace

    BootYourFace Chieftain

    Joined:
    Jan 13, 2016
    Messages:
    4
    Alright well, I can't figure this out, been reading and reinstalling all of your mods and what not (JFD), but jeeze I just don't know.

    1. Have the decisions been removed? As in the panel to access them is missing (or not in its usual place). I'm talking the one that allows Rome to introduce concrete or the universal Codify Laws, or even all religious based decisions?

    2. I have never had the option to found a fort colony with a Great General. How do they work? The in game help menu doesn't say. Is it a technology that's needed that I've overlooked?

    Sorry if I'm just a dumb n00b, I'm pretty computer stupid. As Oddball said, "I only ride in em, I don't know what makes em work"
     
  11. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,130
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    1. Decisions are a feature of Sukritact's E&D, and so you need to be using his mod to access them. I'm guessing you know this, however, as you obviously had it working once - I just wanted to cover my bases. But CID has nothing really to do with Decisions - it used to, involving a bit of an overhaul (Dignitary/Magistrate split, if this is something you recall), but that stuff was moved to my Rise to Power mod.

    That being said, the Decisions Panel will show up in one of two places, depending upon whether you're using Enhanced User Interface or not. The first, if you're using EUI, is that it'll appear as a button along the top-right corner. The second, if you're not using EUI, is that it'll appear in the drop-down menu which can be accessed by clicking the button with the Scroll which is similarly found along the top-right corner. See in the screenshot here, where this is located next to the Social Policies button.

    If this doesn't help, please post a screenshot of what your screen looks like in-game.

    2. There should be a button similar to the ones you get for other Great People. It is not dependent upon technology or anything else. Where its located will depend, again, on whether you're using EUI or not. A screenshot here would also help, to see whether you're missing it, or if something is messing up.
     
  12. Klisz

    Klisz King

    Joined:
    Aug 18, 2014
    Messages:
    804
    I know this is a late response, but I was having the same problem, and then inspired by discussions in this thread, I switched from DX9 mode to DX11, and:
    Spoiler :


    It works! :D (The Corsair, from MC's Buccaneers mod, is there because it also had the same checkerboard.)
     
  13. sss64sss

    sss64sss Warlord

    Joined:
    Dec 15, 2014
    Messages:
    224
    Location:
    Paden City, WV
    Ok, so I got a chance to try out the most recent versions of everything (well not everything, but I did get to try out your mods :p) and I've noticed a few minor things:

    1. My second city didn't show...well the city. It's a blank field where the city should be. Couldn't see if it was happening to other civs.

    2. For some reason, after I checked off one of the events (I made sure to disable the old ED events), the sound that plays in city-view (The random chatter, sound effects, etc) wouldn't stop playing endlessly on loop. Didn't go away after I tried re-entering city-view.

    3. It turns out that that one bug I've been having with the interface wasn't caused by ExCE, but apparently by either CiD or RtP. I'm not sure which, since I tried a test game with both enabled. All my icons when selecting what my units do, like heal, move, do nothing, found city/religion, etc, have the inner part jutting out, and the border is way smaller than it should be. It's like the borders were shrunk down but the icons themselves weren't. Not game-breaking, but it's kind of weird.

    4. A while back, you said you could re-enable the cinema in the user settings, right? Sorry to pester about this, but how do I re-enable it?

    Also, I have logs, but I don't remember which one's you need. I can give them to you tomorrow (I don't get back till like 7-8). Again, thanks for all the work you put into this. I'm really curious as to how corporations will work.
     
  14. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,130
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    1. Lua logs help me here. Also, specify if you're using EUI.
    2. That'll be a bug with CP: Events, as I haven't added any yet. Do you remember what event it was, perhaps?
    3. Issue 1. might help diagnose this, but I can't really visualize what you're saying.
    4. In the JFD_UserSettings.sql file, find this line:

    Code:
    --('JFD_CID_HAPPINESS_BUILDING_ADDITIONS_CINEMA',				1), -- Adds the Cinema to Atomic Theory.
    Remove the two dashes at the front, so it looks like this:

    Code:
    ('JFD_CID_HAPPINESS_BUILDING_ADDITIONS_CINEMA',				1), -- Adds the Cinema to Atomic Theory.
    Seeing as Jan's back, once his production queue is empty, I may talk with him about adding a real Cinema icon, so that I'm comfortable with re-enabling it.
     
  15. sss64sss

    sss64sss Warlord

    Joined:
    Dec 15, 2014
    Messages:
    224
    Location:
    Paden City, WV
    http://textsaver.flap.tv/lists/xms

    I tried attaching it, but it says it was an invalid file. Most sites said it was either too big or they weren't working quite right. I'm not using EUI. As for the event, I think it was the meteor one maybe, if not that, then the one before it.
     
  16. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,130
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    Oh! I thought you meant the city banner was missing, but maybe you meant the actual city graphic? i.e. the buildings and whatnot that should appear on the tile are missing. In that case, I don't think it's a CID issue, as that'll be caused by a poorly defined building model, and CID doesn't try to add any. What buildings were in the city, assuming you were still able to access it?
     
  17. Chrisy15

    Chrisy15 Flower, Beautiful

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    2,079
    Great Magistrates are disabled when E&D is disabled, aren't they? Why can't you make it so that they'll still be available, along with the Magistrate specialists, but just without the ability to create Magistrate resources? Since some civs (*Cough*MC*Cough*) don't have E&D, it seems a shame that CID features will be missing unnecessarily. That, and the fact that the change should probably be made sooner rather than later - while I'm still the only guy to have a unique Magistrate's Court :)
     
  18. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,130
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    Yeah, I think that I'm going to allow Magistrates, the resource, to interact somehow with Sovereignty, akin to Dignitaries with Claims, so I'll want them in by default. I'll get that done for the next version.
     
  19. Revolutionist_8

    Revolutionist_8 Prince

    Joined:
    Jan 30, 2016
    Messages:
    496
    Location:
    Hungary, Earth, M.W. Galaxy
    That was a bug in CP, it got fixed (at least supposed to be) by the newest beta (April 9th).

    Did you manage to narrow down the problem with the investment into units? If not, is there a way I could possibly help by lua or something?
     
  20. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,130
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    I haven't looked into it - so I couldn't say what needs to be done. Busy, busy, busy (three essays due in a week, Constantine, Events Compendium, etc.). Sorry.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page