1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Interesting Screenshots

Discussion in 'Civ3 - General Discussions' started by kill fire, Nov 10, 2006.

  1. Kirejara

    Kirejara Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    779
    Location:
    Northern Germany
    Yes, it is "An Eye in the Sea" out of the PTW-folder.

    Only modification are two added places for canal cities for less isolation.

    But the map turned out more difficult than expected. Coal and Salpeter are only in the barbarian infested middle island and there is only one iron mine and one oil field on each two player island.

    My iron mine was next to Constantinopolis, so I had to fight Theodoras Legions with Spearmen, Archers and Horsemen and had to endure her Dromon raids more or less helpless.

    Until I was able to gain access to coal and salpeter I (and everyone else) was only able to build light naval forces (Galley, Ocean Galley, Corvette).

    And no, I did start only the war for iron against the Byzantines. I never meet China (conquered by the Hittities) and Austria (conquered by Maya) and Maya and Hittities started their war against me by raiding my salpeter towns.
     
  2. r16

    r16 not deity

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    5,010
    27 ocak 19b.jpg

    who says AI can NOT handle amphibious invasions ? That's my capital . Across the seas , the first city ı captured on a different continent , rushing the palace with a military leader , so that a city flip will not cause me loose my units . As a Sindaran Elf , ı have killed the murderers of Mordor and have arrived to bring Civilization to Human Barbarians , just having a break in fighting Rohan and Gondor at the same time and , hey , that's two Noldoran Elven brothers , just dropped by that retreating white ship , you know , that has a transport capacity of two . Just look for the white square , that's them Noldoran Brothers , who are also in the First Era or just moved into the second . While this will be another campaign that ı will fail to discover all techs in the Fourth . Anyhow , one is 4-3-1 , the attack unit and the second is 3-3-1 , defensive and UU for the Civ ...

    that's my killing zone you know , where Rohan lost like 200 or 300 units if not 400 . AI becomes crazy when there is only one city on a continent . ı have just about 550 units in that picture , forget the 17 workers to built the forts and barricades and plant the forests and some hundreds of catapults and trebuchets , what's it , maybe 250 line units ? With 30 armies , 16 of them inside the city . Long reported single warrior in the epic game , 3-2-1 and descends out of this solitary galley to occupy your core ? Here's its Middle Earth version but conducted with more acumen !

    as our Noldoran brothers have a mutual defence treaty with Númenóreans , the blue territory around the city o'mine , which used to be the capital of the said Númenóreans , who then might conceivably pillage my single mitril luxury ... And this single 4-3-1 is obviously Chuck Norris ...
     
  3. Lanzelot

    Lanzelot Moderator Moderator

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    5,681
    Location:
    Heidelberg
    @r16: I can see the ship with the white sail, but I'm having trouble recognizing the units it dropped off. Can you activate the "Show Team Disc" flag in the Preferences to make it easier to see?
     
  4. tjs282

    tjs282 Un(a)bashed immigrant

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    2,336
    Location:
    ...just here for the job/ handouts/ woman
    They're the 2 units SE of r16's Capital, directly north of his Eagle-unit (the tile is marked with a little white square, as he said) ;)
     
  5. r16

    r16 not deity

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    5,010
    for Lanzelot ı can only say ı never saw them either ; noticed after the war started so that ı had to reload for a screenshot .
     
  6. Kirejara

    Kirejara Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    779
    Location:
    Northern Germany
    After sinking about 20 Uragan Coastal Monitors in the last turn alone, I managed to slip a spy into Russias Capital.

    I guess, that Ekaterina got a little carried away while building these.:eek:





    For comparsion only: I have got a total of 20 Dreadnoughts, Battlecruiser and Battleships and 11 Aircraft Carriers.

    This is the first time, that I have got zerg rushed by coastal ironclads.;)
     
  7. jarred!

    jarred! Chieftain

    Joined:
    Jun 26, 2017
    Messages:
    454
    Gender:
    Male
    Location:
    W-S, NC
    Two pics from my current game:
    First, a canal I got to set up:
    canal.png
    I haven't really utilized it very much, but it cuts my continent in half.
    Second, the start the Americans got this game:
    bad start.png
     
    WeirdoJoker and tjs282 like this.
  8. darski

    darski Regent in Training

    Joined:
    Jan 29, 2007
    Messages:
    3,075
    Location:
    Ontario, Can.
    I love you canal set up. I like to work those in when I can
     
  9. jarred!

    jarred! Chieftain

    Joined:
    Jun 26, 2017
    Messages:
    454
    Gender:
    Male
    Location:
    W-S, NC
    Usually, my canals just span isthmi. I was excited when this one took 4 cities and 3 intermediate lakes! (15 moves to pass through the locks)
     
  10. choxorn

    choxorn Watermelon Headcrab

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    17,888
    Location:
    Honolulu
    That freezing peninsula isn't quite the worst start I've ever seen, but it's pretty close.
     
  11. WeirdoJoker

    WeirdoJoker Chieftain

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    275
    Gender:
    Male
    Location:
    Hillsdale, Portland, Oregon
    I had a recent game (at Regent) where I started on a continent that was nearly entirely tundra. I played it anyway and suffered a diplomatic defeat. Getting resources was damn near impossible, and I had nothing to trade so I fell behind in tech. Next time I have a start like that I'll probably just toss the game (which I did once at Warlord) and start over.
     
  12. choxorn

    choxorn Watermelon Headcrab

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Messages:
    17,888
    Location:
    Honolulu
    I had a start where I was on a mountainous part of a small island and quickly ran into my closest neighbor and out of space, I posted about it about 20 pages ago:

    Eventually I lost, but held out for quite a while.

    There was also a time a bit after that I saw an AI start alone on an island that was almost entirely mountains:

     
    Quintillus and WeirdoJoker like this.
  13. Zefyrinus

    Zefyrinus Regent

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    370
    Gender:
    Male
    Location:
    Sweden

    I was playing through this mod of mine in debug mode, and happened to destroy an AI's palace with a trebuchet! :mischief: I didn't remember to save the screenshot right away, so here is another screenshot from later on. You can see that the city contains no palace, but it has a star without dot next to the city's name.

    In this mod I've also seen AI ships attack other AI's ships that were inside cities! :eek:
     
    WeirdoJoker likes this.
  14. Lanzelot

    Lanzelot Moderator Moderator

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    5,681
    Location:
    Heidelberg
    I think, this can happen even in the unmodded game. A bug (or feature...) I remember from long ago: the AI loves to attack pirate ships, and of course attacking pirate ships does not cause war. But if you have one of your pirates inside a coastal town, sooner or later an AI ship will come by and try to attack the pirate inside the town -- and this time it will trigger war! That's one way to trick the AI into dowing you, but takes a little patience.
     
    need my speed and jarred! like this.
  15. Civinator

    Civinator Blue Lion Supporter

    Joined:
    May 5, 2005
    Messages:
    5,847
    The most important for triggering the so-called 'Privateer-Bug' is, that the privateer inside the harbour city is not covered by any land unit:
    https://forums.civfanatics.com/threads/interesting-screenshots.192414/page-224#post-14998793

    Even ships of friendly AI's will perform such an attack. If you cover the privateer in the city with a landunit, the AI ships cannot see the privateer any longer and stop attacking it.
     
    Lanzelot likes this.
  16. r16

    r16 not deity

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    5,010
    but then if the AI so badly wants a war , their ships might attack your land units in a full kamikaze mode ...
     
  17. Zefyrinus

    Zefyrinus Regent

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    370
    Gender:
    Male
    Location:
    Sweden
    Ah, but in this case it was a galley or caravel, can't remember which. :confused:
     
  18. r16

    r16 not deity

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    5,010
    it doesn't matter . If you are doing good and a war would break the good going , AI sends a ship and voila ... In my experience it has always been galley equivalents in a favourite scenario .
     
  19. Zefyrinus

    Zefyrinus Regent

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    370
    Gender:
    Male
    Location:
    Sweden
    They didn't attack me though, but another AI. And there are no units with hidden nationality in this mod.

    Anyhow, here's something new:

    How do you expect me to walk across that lake??
     
    tjs282 likes this.
  20. Civinator

    Civinator Blue Lion Supporter

    Joined:
    May 5, 2005
    Messages:
    5,847
    Walk always along the shore. :D
     
    Quintillus and Thorvald of Lym like this.

Share This Page