1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Bug Reports and Technical Issues

Discussion in 'Rhye's and Fall - Dawn of Civilization' started by Leoreth, Sep 11, 2014.

  1. Leoreth

    Leoreth 心の怪盗団 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    33,117
    Gender:
    Male
    Location:
    Leblanc
    About the error that appears right at the start of some games, has anyone observed a pattern where they most appear? Certain scenarios or civs?

    Edit: I am suspecting the error has went away as magically as it appeared, I just launched about 30 Dutch 600 AD starts and never saw it. I encountered it previously quite regularly (at least once in 10 games), so that's a change, but maybe I'm missing something. Definitely report if it still comes up, but make sure that you're on the latest commit.
     
    Last edited: Apr 7, 2019
  2. merijn_v1

    merijn_v1 Black Belt

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    5,603
    Location:
    The city of the original vlaai

    Attached Files:

  3. Nyayr

    Nyayr Warlord

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    250
    Location:
    Holland
    Now this save is originally froma few versions back same one as with the city 0 bug. Now destroying the city just doesn't destroy it but occupies it with 3 turns anarchy, unless that is the fix?

    Also I cannot build the Guadelope church anywhere else but lulae and stockholm. Also Akjubinsk, in the south desert for some reason :S Says not same continent as shrine, so kinda confused is sweden/finland another continent?
     

    Attached Files:

    Last edited: Apr 8, 2019
    Leoreth likes this.
  4. Leoreth

    Leoreth 心の怪盗団 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    33,117
    Gender:
    Male
    Location:
    Leblanc
    The city is supposed to lose population over time until it is destroyed, does that not happen?

    Scandinavia is regarded as a separate continent than Europe, I will account for that with the wonder.
     
  5. Nyayr

    Nyayr Warlord

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    250
    Location:
    Holland
    Oh I didn't realize that :p thanks that's new.
     
    Leoreth likes this.
  6. JHLee

    JHLee Prince

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    454
    When I launch the game I get popouts saying 'DLL attaching' and 'DLL attached'
    When I start a game I get these kind of errors
     

    Attached Files:

    • wtf.PNG
      wtf.PNG
      File size:
      14.3 KB
      Views:
      11
    • wth.PNG
      wth.PNG
      File size:
      12.3 KB
      Views:
      12
  7. Leoreth

    Leoreth 心の怪盗団 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    33,117
    Gender:
    Male
    Location:
    Leblanc
    Sorry, I accidentally committed a debug DLL. Will fix this soon, in the meantime just click "ignore always" when one pops up.
     
    1SDAN likes this.
  8. merijn_v1

    merijn_v1 Black Belt

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    5,603
    Location:
    The city of the original vlaai
    Continuing the game, I found another bug. I checked and it is also present in the save file in this post.

    According to the main screen, my gold/turn income is +611/turn. But according to the trade screen, I have 2575 gold/turn available for trade.

    Also, the help text of the 3rd UHV is wrong. It says:
    Global power commerce, instead of Global allied power.

    Fixed in PR.
     
    Last edited: Apr 9, 2019
  9. Leoreth

    Leoreth 心の怪盗団 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    33,117
    Gender:
    Male
    Location:
    Leblanc
    That's not a bug, you can go into negatives with the trades you make.
     
    Oblivionyx likes this.
  10. JustMormegil

    JustMormegil Chieftain

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    37
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russian Federation
    Hi Leoreth, first of all, thank you for the amazing job you are doing! It was a great surprise to discover this awesome mod - I like both Civ (4 preferably) and EU series and DoC combines them perfectly for me.

    Took 1.16 develop branch to play around, got a game crush bug during my French run. Save attached.

    $ git describe --tags
    before-lategame-413-g653693a7


    Cheers
     

    Attached Files:

  11. Leoreth

    Leoreth 心の怪盗団 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    33,117
    Gender:
    Male
    Location:
    Leblanc
    Thanks for playing! Report is noted.

    Can you give me your output for git rev-parse HEAD ?
     
  12. JustMormegil

    JustMormegil Chieftain

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    37
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russian Federation
    $ git rev-parse HEAD
    653693a7baa4a840ebe736d395bf7b88830c95ae
     
  13. Leoreth

    Leoreth 心の怪盗団 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    33,117
    Gender:
    Male
    Location:
    Leblanc
    Thanks.
     
  14. JustMormegil

    JustMormegil Chieftain

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    37
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russian Federation
    Hi, some more things to mention:

    1. Historical goals on F8 screen seems not working on 'Slow' speed mod - they are just not shown
    2. What is the game speed which historical goals are balanced arond? I've tried Poland on Normal - its just impossible to get 3 cities with 12 pops by specified 1400 date - on 'Slow' its OK.
    Also I've tried Moors on 'Slow' - Its possible to take necessary lands by 1200, but every other country hate you and lands you're taking are out of your historical borders - so huge stability penalties are applied and in 1200 I'm Collapsing. Is it WAD?
    Also playing Roman Empire, is 'Build 6 barracks, etc' requires actually to build them by yourself and not conquer? seems so, then it would be great to clarify UHV description.
     
  15. JustMormegil

    JustMormegil Chieftain

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    37
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russian Federation
    And this is where it lead to... I was simultaniously declared by all Europe at once :)
    upload_2019-4-14_19-25-1.png
     
  16. Leoreth

    Leoreth 心の怪盗団 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    33,117
    Gender:
    Male
    Location:
    Leblanc
    Can you clarify? What is your exact game speed? Epic or Marathon? Which civilisation?
     
  17. JustMormegil

    JustMormegil Chieftain

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    37
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russian Federation
    I played Epic. It doesn't depend on chosen civilization as I could see - I played France, Poland, Moors and Rome on Epic - each time UHV conditions aren't shown on F8.
     
    Leoreth likes this.
  18. Leoreth

    Leoreth 心の怪盗団 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    33,117
    Gender:
    Male
    Location:
    Leblanc
    Okay, I'll take a look.
     
  19. JHLee

    JHLee Prince

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    454
    Civ4ScreenShot0135.JPG Civ4ScreenShot0065.JPG Civ4ScreenShot0069.JPG
    Poland and Moors are both winnable in Normal speed, I believe most civs are designed to be winnable in Normal.
     
  20. Nyayr

    Nyayr Warlord

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    250
    Location:
    Holland
    Founded Protestantism and then got a notice to join counter reformation. Says 3 countries declared war on Sweden (only protestant traitor), France, Spain and Poland. However when you check with who he has war, it is Holy Rome and not France who declared war. Tiny little thing honestly...

    upload_2019-4-15_17-15-53.png
     

    Attached Files:

Share This Page