1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Bug Reports and Technical Issues

Discussion in 'Rhye's and Fall - Dawn of Civilization' started by Leoreth, Sep 11, 2014.

  1. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,099
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    It says IN 170 AD, your screenshot is from 145 BC.

    Thank you for the additional information.

    I can't help but read that passive-aggressively :lol:
     
  2. EmperorNorton

    EmperorNorton Chieftain

    Joined:
    Jun 12, 2020
    Messages:
    24
    Last edited: Oct 14, 2020
    Hickman888 likes this.
  3. Louis the XIV

    Louis the XIV Sun King

    Joined:
    Jun 23, 2020
    Messages:
    836
    Gender:
    Male
    Location:
    Court of Versailles
    I never play the mods I have created, I just wanted to know if you do.

    I have a little problem but about RFC not DoC. (I still don't know if this thread is only for DoC or also RFC.)
    I managed to add the Moors and everything works fine except that the game reads them as the Khmer. Every civ is read as it's precedent civ. For example France is Spain and Spain is the Moors etc...
    Might I add that the Moors are actually the Carthagians so that might be the problem.
     
  4. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,099
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    That really is wild. Not even Japan? Though it explains the nature of his UHVs to some extent.

    No worries. It's obvious to me that I play the mod? I wouldn't have any idea what is going on otherwise. I don't always play out to test every minor change or fix I make, which may sometimes lead to further bugs I don't catch. But when it comes to gameplay changes I usually play them quite extensively to see what happens. Things like new civs or UHV changes are always played to victory both to see if everything works and to get a feeling for the difficulty.

    I rarely play the mod without a particular thing in mind that I want to test. I always feel that it's not the best use of my time when I could also work on something new. But I still enjoy it when I do.
     
  5. Hickman888

    Hickman888 Warlord

    Joined:
    Oct 13, 2019
    Messages:
    241
    Gender:
    Male
    Location:
    Texas
    In my current Russian game, I am set to finish the Manhattan Project on the following turn. However, I fail my 2nd historical goal once it's completed, even though nobody else has finished the Manhattan Project.
     

    Attached Files:

    Leoreth likes this.
  6. Hickman888

    Hickman888 Warlord

    Joined:
    Oct 13, 2019
    Messages:
    241
    Gender:
    Male
    Location:
    Texas
    This popup occurs whenever I try to ask another civilization "what are you willing to give me for this?". Playing as Portugal, and this is the first civilization I've noticed this with.
    Spoiler Python Exception :
    20201017135145_1.jpg
     

    Attached Files:

    Leoreth likes this.
  7. EmperorNorton

    EmperorNorton Chieftain

    Joined:
    Jun 12, 2020
    Messages:
    24
    ZeroDivisionError on the following turn. Subsequent turns keep throwing errors
     

    Attached Files:

    Leoreth and black213 like this.
  8. Louis the XIV

    Louis the XIV Sun King

    Joined:
    Jun 23, 2020
    Messages:
    836
    Gender:
    Male
    Location:
    Court of Versailles
    I started a game as the Spanish and was the first civ to send a caravel to the "New World". When my caravel got to Mexico the conquerors event triggered as usual. After that I capitulated the Aztecs and I made contact with the Incans because the Aztecs where of course my vassals. Well I sent my caravel to Peru but the conquerors event didn't trigger. After about 10 turns the French sent a caravel to Peru and the event still didn't trigger! Why is this? Also I went back with an auto save and didn't capitulate the Aztecs and when my caravel reached Peru the conquerors event triggered.
    Below is a save of when my caravel reached Peru.
     

    Attached Files:

  9. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,099
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    Working as intended. You need to make contact within the vicinity of the Incan core to trigger the conquerors.
     
    Louis the XIV likes this.
  10. geks

    geks Chieftain

    Joined:
    Apr 26, 2013
    Messages:
    11
    ZeroDivisionError every turn.
     

    Attached Files:

    Leoreth likes this.
  11. Gritzeldrei

    Gritzeldrei Warlord

    Joined:
    Mar 15, 2020
    Messages:
    108
    Gender:
    Male
    Is it just me or is the protestant building graphics missing? Whenever I check their civilopedia screen the picture that shows out is a reddish dome.
     
  12. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,099
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    They're fine for me, are you on VD?
     
  13. Lord Roanino

    Lord Roanino Chieftain

    Joined:
    Jul 17, 2020
    Messages:
    18
    Gender:
    Male
    Several things happened:

    The game crashed, so I reloaded the last save, but then it crashed again. I thought it might help, so I then deleted all the collapse-saves (which tend to pile up and take up a lot of space) in an attempt to get the game to run smoother. Unfortunately, something seems to have deleted that shouldn't have, or else some other problem has occurred: All the civilopedia entries for non-vanilla civs/religions/civics/game hints etc. etc. seems to have disappeared, to be replaced with "TXT_KEY_[whatever]". I've linked an example of what I'm talking about. What would you suggest for fixing this?
     

    Attached Files:

  14. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,099
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    Yes, you seem to have deleted some of the mod files. If you're on git, a quick "git checkout ." (or equivalent with tortoise) should restore them. If you just installed the mod, you'd have to reinstall it entirely.

    Or you could look in your waste bin and restore the files you have deleted, if that's still possible.
     
  15. Gritzeldrei

    Gritzeldrei Warlord

    Joined:
    Mar 15, 2020
    Messages:
    108
    Gender:
    Male
    Yes I actually use VD
    Here the pics:
    20201031112855_1.jpg 20201031112941_1.jpg 20201031112943_1.jpg
     
    Leoreth likes this.
  16. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,099
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    Okay, I will check VD then.
     
  17. Gritzeldrei

    Gritzeldrei Warlord

    Joined:
    Mar 15, 2020
    Messages:
    108
    Gender:
    Male
    Hello, I would like to check back. Are your files also missing Leoreth?
     
  18. HighFunctioningAlcoholic

    HighFunctioningAlcoholic Warlord

    Joined:
    Apr 10, 2018
    Messages:
    141
    Going to say it for him, dude is sorta busy.
     
  19. Leoreth

    Leoreth Friend Next Door Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    35,099
    Gender:
    Male
    Location:
    Faraway
    Sorry, didn't mean to imply that I would check right away. I have created a reminder to do so.
     
  20. ThreeBlackSevens

    ThreeBlackSevens Chieftain

    Joined:
    Nov 10, 2019
    Messages:
    23
    Gender:
    Female
    Location:
    Canada
    Hey hey hey it’s a crash report! I’m guessing this one has something to do with too much happening in a civ collapse? Russia is GIGANTIC and unstable, and the crash error comes right after several occupied areas of it declare independence. Two other notable things are that two cities in the Southern and Eastern Mediterranean (I think one in Egypt and one in Libya? I forget exactly where) have been conquered but have incredibly long resistance times that must be some kind of bug.

    I took a photo of the error report (sorry for the quality, I wasn’t sure if a screenshot would register before the game crashed lol), and I’ll send some saves in a second post due to the photo and the saves being on different devices. This is the first time I’ve sent a photo in here so idk if I did it right, sorry if something’s weird with it lol.

    Error message for convenience: "Error in EndPlayerTurn event handler <bound method CvRFCEventHandler onEndPlayerTurn of <CvRFCEventHandler CvRFCEventHandler instance at 0x07E78738"
    ADD45C7A-EF87-4F23-91E7-DF3DF72242D9.jpeg
     
    Last edited: Nov 4, 2020
    Leoreth likes this.

Share This Page