1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

FfH2 0.32 Bug Thread

Discussion in 'Civ4 - Fall from Heaven' started by Kael, May 23, 2008.

  1. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    They wouldn't. Course they could always drop their hidden nationality (and pick it up again later if they have the ability).
     
  2. arkham4269

    arkham4269 Court Writer - Orbis Mod

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    1,337
    Location:
    Vancouver, WA
    I have noticed this too, but what gets me is that most of the time, I'm noticing Good Civ's converting to it, even when there might be a different religion available. Okay, I can sort of see the Bannor converting to AV if that's the first religion it comes in contact with, but I would expect it would convert almost immediately away from it when it gets access to another religion. I mean I found AV and then later the FoL simply because no one else had done so. I found it strange that the Svartalfar convert to OO after I founded it and then didn't go on to research FoL. In fact in that game, expect for Honor or Empyrium, I ended up founding all the religions.

    I really think the religions have been a bit broke for the last few upgrades.
     
  3. Nor'easter

    Nor'easter Emperor

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Messages:
    1,546
    Don't know if this has been mentioned before. Announcements pop up telling you that an AI civ has adopted Undercouncil or Council of Esus, both of which are supposed to be secret, right?
     
  4. bc1

    bc1

    Joined:
    Jan 12, 2004
    Messages:
    1,256
    Can't privateers carry units? If not, just give them the expanded hull promotion or a skeleton crew and you're all set...
    Flavor wise why would'nt a deceitful nation use national flagbearers to carry spies / saboteurs (or CIA agents) in their holds ? That would not be an exploit, just another trick... Now from a game mechanics stand point if non-HN ships can no longer carry HN units perhaps a less vulnurable unit than privateer (either faster or stronger) would help with the issue of cross-continent HN unit use...
     
  5. cyther

    cyther Lord of the Dance

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    1,033
    Location:
    Fane of Lessers
    Sphener can not heal himself but heal says in the mouseover that it heals all units not excluding angels I believe.
     
  6. MagisterCultuum

    MagisterCultuum Great Sage

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    16,265
    Location:
    Kael's head
    Heal only works on living units, and Angels are not living. This isn't a bug, but a cosmetic issue. This mouseover (and many others) should be changed to be back in line with the effects.
     
  7. westamastaflash

    westamastaflash Lord Commander

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    933
    I had "choose religions" turned on in a normal game of civ. Then I created an FFH game and the option was still on when the game started, even though it didn't appear in the option list.
     
  8. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    Yeap, thats the challenge of saved game options.

    In 0.33 some game options are forced off no matter what (so choose religions will be false no matter what your previous game or xml options are). That will help a bit. But if that doesn't work I may end up disabling the save options function.
     
  9. Jean Elcard

    Jean Elcard The Flavournator

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    1,008
    Location:
    Leipzig, Germany
    I would like that. Saved game options are nothing but trouble at the moment, especially for modders or modmodders. I heard a lot of people complain latly. To be honest, I don't understand, why they didn't make the game options saving mechanism mod specific. I mean, they could have putted it in the mods ini easily. Rreminds me somehow of the modular loading faux pas.
     
  10. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    I think they assumed that most mods would want to keep them (most mods dont use custom game options). And Firaxis did add an option to disable saved options for your mod if you want.
     
  11. xienwolf

    xienwolf Deity

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    10,589
    Location:
    Location! Location!
    Since we already have custom options, and more visible ones than pretty much any other mod, why don't you just completely remove the ones which you don't want to be used for FfH? Or at least relocate them to the end of the list, after the hidden ones which you do want to be able to use for scenarios. Though they will be a problem themselves once those scenarios start being played, as your next normal game will have the hidden options from your last scenario.
     
  12. kumquatelvis

    kumquatelvis Prince

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    310
    I rather like having my options saved. It would be disappointing to need to set them every single same (especially since remapping doesn't really work, so I need to start completely over if my map is terrible).
     
  13. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    I disable them, ie: force them false (or true in the case of no espionage) in the SDK so that players aren't messed up jumping between FfH and the main game or other mods. Those first 25 or so options belong to Firaxis and if I cut them from FfH players would be confused back to standard games where their prefered options seemed to "shift". Just trying to be a good neighbor.

    I havent checked to see if options loaded in scenarios are saved, I assume they wouldn't be. But if they are we will add a function to reset them so they don't carry over.
     
  14. xienwolf

    xienwolf Deity

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    10,589
    Location:
    Location! Location!
    You could add "Dummy Options" to the start of the list/XML for FfH which covers the base 25 for Firaxis. For us they never display and do nothing at all (players won't know they are there). Then have all of the options which you DO use set up after that. Sloppy, but works.
     
  15. MagisterCultuum

    MagisterCultuum Great Sage

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    16,265
    Location:
    Kael's head
    That would also make it easier for modmoders who aren't very comfortable with SDK (like myself) to add their own options to the game. Thus, I think it is a good idea.
     
  16. Nikis-Knight

    Nikis-Knight Deity

    Joined:
    Dec 22, 2005
    Messages:
    5,636
    Location:
    Orange County, CA
    They seem to be.
     
  17. Thorvald

    Thorvald Chieftain

    Joined:
    Jun 11, 2006
    Messages:
    22
    Location:
    Grand Rapids, MI

    My Hero! I would not likely have noticed this as I can only mess around once every few weeks.
     
  18. Sarisin

    Sarisin Deity

    Joined:
    May 15, 2006
    Messages:
    2,796
    Location:
    NJ
    I'd like to confirm based on my current game a bug that was previously reported here or elsewhere in the forum.

    I had Blight hit me when the AC hit 40. Five turns later, I built the Mercurian Gate in one of my cities, and Blight, not Pestilence, definitely hit me a SECOND TIME!

    I had cities with a population of 20 showing 64 of those unhealthy green faces! What a double disaster that was!

    I'm sad to say, I saw no reason to continue after this gamebreaking bug and decided to start a new game. :(
     
  19. BKS

    BKS Chieftain

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    9
    Fighting the Grigori. They have an Adventurer promoted into an Immortal in their capital. Every time I killed him in the capital he healed back up to 1/4 life or so. Infinite times per turn. (Well ok, I only tried five or six times in a row on a couple turns in a row, but the behavior didn't show any sign of slowing down.) Had to go into the worldbuilder to remove him.

    I have a save game where this is reproducible if needed.
     
  20. Kael

    Kael Deity

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    17,401
    Location:
    Ohio
    How do you know it was blight, and not pestilence the 2nd time?
     

Share This Page