1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Final Fixes Reborn

Discussion in 'Rise from Erebus Modmod' started by Ronkhar, Apr 17, 2013.

  1. GIR

    GIR It'sNotStupidIt'sAdvanced

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    884
    Location:
    EU
    omg. have to try this mod. thx for keeping all this alive!
     
  2. GIR

    GIR It'sNotStupidIt'sAdvanced

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    884
    Location:
    EU
    is this normal that so many moduls are missing or did i something wrong?
     

    Attached Files:

  3. black_imperator

    black_imperator Emperor

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,691
    the other are in the Inactive module folder. You can activate them if you want.
     
  4. Jerrian

    Jerrian Chieftain

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    77
    I think these numbers stack if more units are around that cause frightening. So Stephanos might be just +2 but with other agares minions around the unhappiness penalty might be increased, but I ´m not certain about it.
     
  5. Jerrian

    Jerrian Chieftain

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    77
    you can right click on the module you want to activate and set setting "load in any pass" after that refresh and it ´s done. But I suggest not to activate all modules but only the ones you really prefer as the game becomes unstable the more modules are running and it increases chances for game crash. Silver circle is stable, also saila the everchanting and this guardians of Nagortha or whatever it is called. ;-)
    - emergent leaders and chislev expansion are nice though, but might sometimes cause crashes and conflicts with other modules.

    Also note that when you change modules you can´t use your old savegames anymore.
     
  6. Jerrian

    Jerrian Chieftain

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    77
    Btw. is there any trigger how to increases chances minister Koun is claiming one of your cities, or is it totally random? I often see him in game, but he is never taken one of my cities.
     
  7. black_imperator

    black_imperator Emperor

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,691
    mostly random, needs a non-capital city of size 5 or more, and not being Dtesh or Infernal.
     
  8. Jerrian

    Jerrian Chieftain

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    77
    Thank you, good to know, I didnt know it has to be 5+ population :)
     
    Last edited: Aug 4, 2020
  9. AttackonJotitan

    AttackonJotitan Chieftain

    Joined:
    Aug 9, 2020
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Great mod, i wish i knew about it years ago! Sorry if I'm posting in the wrong place but I had a question. I'm using the stable version of Ashes of Erebus and I was trying to change the names of the ranks in Bannor Chain of Command, but when i change the Master Sarge name to say Tester, the Corporals will but the Sergeants won't follow him and he keeps the Sergeant and Tester promotion. I changed all files in the BCoC folder that contained Master Seargent (2 dds images, TXT_KEYS, and Promotion infos) and looked everywhere but I can't find what I'm doing wrong. So my question is where/how do BCoC ranks determine if they're higher lower or not connected to other promotions?
     
  10. black_imperator

    black_imperator Emperor

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,691
    Hi,
    I'm not exactly sure what you're trying to do here. if you just want to change the name of the promotion, just the TXT_KEY is enough. If you want to modify the order of hierarchy, you'll need to go in python, in CvSpellInterface.py in the method findCommander
     
  11. AttackonJotitan

    AttackonJotitan Chieftain

    Joined:
    Aug 9, 2020
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Ok, it looks like I was just over complicating the name change, and findCommander was exactly what I was looking for. Thank you!
     
  12. doubutunomori

    doubutunomori Chieftain

    Joined:
    Aug 12, 2020
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    I had this issue as well and thought 5 unhappiness was unreasonable so I changed it to 2 for myself.
    In case you or anyone else wants to change it here's how to do it:
    1. Go to Ashes of Erebus/Assets/XML/Units/CIV4PromotionInfos.xml
    2. Find section PROMOTION_STEPHANOS
    3. Edit the value inside <fHappy> from -5 to whatever you like. I put it to -2.
     
    fdrpi likes this.
  13. TheToadsAreonFire

    TheToadsAreonFire Chieftain

    Joined:
    Aug 11, 2020
    Messages:
    7
    I've had an odd problem in a game I just bailed at playing as Elohim. Suddenly, my units stopped being able to cast or use abilities. Captured animals couldn't use the Hunter's Prize as Elohim or cast their blood spells. Also couldn't build Lumbermills. Really, really odd. Bug or feature?
     
  14. black_imperator

    black_imperator Emperor

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,691
    i'm gonna go with bug. The only similar feature is the amurites world spell but it should only affect spells, not basic abilities.
     
  15. TheToadsAreonFire

    TheToadsAreonFire Chieftain

    Joined:
    Aug 11, 2020
    Messages:
    7
    Ok, it happened again, playing as Austrin. I'm starting to suspect that the problem might be related to saving/reloading. I had created a few Expedition to start founding cities with explorers and after a particularly crappy outcome (an explorer unit I had been nurturing very carefully had a REALLY bad result from a lair) I reloaded and boom, again, no basic abilities. The expedition ritual is not available. I uploaded two saves one as Elohim, one as Austrin with the same problem.

    I updated the mod via SVN and started another game as Austrin. The same problem happened again. I'll upload the third save...the problem is even worse. Can't cast dispel magic or scorch or spring. Is this the right place to post bugs?
     

    Attached Files:

    Last edited: Aug 14, 2020
  16. Jerrian

    Jerrian Chieftain

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    77
    Yeah, this is the right place for bugreports. :)

    Sounds like a phython issue to me. Please go under your \AppData\Local\My Games\Beyond the Sword\cache folder and delete the files in there, after that try to load your game again. Always when you start a new game you should delete cache and also when you get problems while your current game is advanced progress.

    If your problems don ´t get solved with cache cleaning, you might check your installation too, or you can try to delete the other mods and make a new civ beyond the sword installation, some other mods might change files of the original game that causes trouble to AOE.
     
  17. black_imperator

    black_imperator Emperor

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,691
    Jerrian is right that it looks like a python error. Can you tell me which modules you were using so that i can check the save?
     
  18. TheToadsAreonFire

    TheToadsAreonFire Chieftain

    Joined:
    Aug 11, 2020
    Messages:
    7
    Ok, I just load all the modules that come with the launcher.

    PS: I deleted the cache and started playing as the Archos. My shamans can't cast scorch.
     

    Attached Files:

    Last edited: Aug 16, 2020
  19. Nor'easter

    Nor'easter Emperor

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Messages:
    1,534
    If you haven't already, try starting a "Play Now" game to disable any hidden Options that might have remained from other mods. I've found that sometimes helps to clean things up.
     
  20. TheToadsAreonFire

    TheToadsAreonFire Chieftain

    Joined:
    Aug 11, 2020
    Messages:
    7
    I ended up nuking the mod folder and installing the 14.11 version. I tried everything. I even deleted the folder and resynched from the repository but kept getting worse and worse errors. Thanks for your suggestions, I'll stick to the stable version.
     

Share This Page