1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

History Rewritten (Original Thread)

Discussion in '[MAC+WIN] Civ4 - History Rewritten' started by Xyth, Feb 9, 2010.

  1. Lachlan

    Lachlan Great Builder of Civs !

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    2,072
    Location:
    European Union
    1) As for lacking diplomacy txt, it should be difficult for me to explain that because it seems to be only a few random parts, once it was blank while i first encounter the leader, once it was with a leader ask me me for a tribute with TXT_Diplomacy Bla Bla with an Ask_Tribute_Equal... so, no crash so far but it would be fully playable, it happened in very particular conditions, so, it would be very difficult to tracking these text glitches...

    2) I'm glad to see your project continue, so with the manner for Civ 5 to be built, it seems that MacUsers could continue civ 4 for still long time, by the epoch where Civ 5 would be on mac, it can be in 2012, so Mayan Armageddon, but it seems to be a joke ;)
     
  2. Xyth

    Xyth History Rewritten

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    4,054
    Location:
    Aotearoa
    The best thing to do would be to take a screenshot (APPLE+SHIFT+3) when it happens and post it or send it to me. That should be enough for me to track down the problems.

    2) I'm glad to see your project continue, so with the manner for Civ 5 to be built, it seems that MacUsers could continue civ 4 for still long time, by the epoch where Civ 5 would be on mac, it can be in 2012, so Mayan Armageddon, but it seems to be a joke ;)[/QUOTE]

    Yeah I imagine we Mac Civ fans won't be getting Civ5 until well into next year so there's still a lot of time and possibilities for History Rewritten yet.
     
  3. 14koder

    14koder Philosopher

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    45
    Just one question: If both the Isrealites and the Phoenecians are played as on a earth map, won't they be too close to eachother?
     
  4. Xyth

    Xyth History Rewritten

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    4,054
    Location:
    Aotearoa
    In real world distances they're actually further apart than many European capitals so it's no more an issue than Spain and Portugal, England and France, etc.

    Don't forget too that in HR the civilizations are not fixed for a map; they can be chosen via Custom Game or they can be randomly selected via Play Now but will always appear in their realistic starting locations via either method. So, for example, you can play the same map one time with 8 civs and the next time with 8 completely different civs, either deliberately chosen or randomly picked. The choice is yours :)
     
  5. Xyth

    Xyth History Rewritten

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    4,054
    Location:
    Aotearoa
    I have a favour to ask of anyone here who might access to the Windows version of BTS in some form. I hope to eventually release HR to all Civ players (at the moment it's only available on these Mac forums) and spent a lot of time tweaking things in 0.3 for Windows compatiblility. Could someone try it out on Windows and see if it throws any errors?
     
  6. DocBrown

    DocBrown Chieftain

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    18
    I can't seem to load the mod. With your MacBAT mod I can just load BTS and load the mod and it switches the client all quick like. However, with HR I try to load the mod but it doesn't switch clients. It seems to try but I let it sit there for 5 minutes and the application just ends up not responding.
     
  7. Xyth

    Xyth History Rewritten

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    4,054
    Location:
    Aotearoa
    HR can take a very long time to load, due to all the leader art. It can take several minutes before the loading splash even appears and during this time it looks like Civ4 is not responding when actually it's just processing everything. Unfortunately I can't pack the artfiles to speed up this process like they do on Windows. 5 minutes does seem a little long though, maybe try again after a restart of your computer.
     
  8. Lachlan

    Lachlan Great Builder of Civs !

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    2,072
    Location:
    European Union
    I tried Apple + Maj + 3, i obtained only windows without the diplomacy window...
     
  9. Xyth

    Xyth History Rewritten

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    4,054
    Location:
    Aotearoa
    Yeah I've had that happen before, though very rarely. I think it happens when you take a screenshot at the extact instant that window is refreshing. Try taking 2-3 screenshots at once, at least one of them should have it.
     
  10. Lachlan

    Lachlan Great Builder of Civs !

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    2,072
    Location:
    European Union
    Thanks, i will do make three screenshot in 10 seconds...

    EDIT : I tried : no success :(

    Of course i can remember when that happened...

    Generally in first encounter or when an AI civ, of same power than me, asks tribute to me...

    If not no problem so far ;) It happens only with new leaders ;)
     
  11. Lachlan

    Lachlan Great Builder of Civs !

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    2,072
    Location:
    European Union
    What are the news for 0.4 ? :mischief:
     
  12. Xyth

    Xyth History Rewritten

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    4,054
    Location:
    Aotearoa
    This helps for sure.

    I still need to know which leaders, I need names. So far you've mentioned Attila, who else?


    Not too much to report yet, I worked pretty solidly getting 0.3 ready for release so I'm taking it easy atm and only working on 0.4 a little bit. I'll get back into it soon though.

    I've started work on adding Assyria, Hatti and Phoenicia. There's not as much unit art available as I hoped but I have the leaders done and in. I might add the Swahili to 0.4 too, see how I go.

    The other facet of 0.4 is going to be a reorganization and expansion of wonders. Still very much in the planning stage though, I suspect this component is going to take quite a while.
     
  13. Lachlan

    Lachlan Great Builder of Civs !

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    2,072
    Location:
    European Union
    2) Nice !
     
  14. Andrewicus

    Andrewicus Imperator

    Joined:
    Oct 21, 2006
    Messages:
    65
    Location:
    NYC
    Loving 0.3 content-wise this mod is shaping up to really be the kind of Mod I like best. Easily comparable to the best days of Amra's Mod and it's playable for Macs to boot!

    I do have a couple bugs to throw out there tho:

    Japanese Knight units appear as big red blobs. It's humorous and causes no errors that I can tell but it does kind of detract from the feel when my army of Samurai is accompanied by the giant blob people from mars :lol:

    I do have one problem that I just can't figure out though and it might be Snow Leopard related although I arrived at that by guesswork. My multiplayer games are plagued with CTDs, they're not super common, probably once or twice an hour. No message and no consistent situation. I thought it might have had something to do with clicking in the minimap to move the screen but it happens other times as well with no discernible common factor. The reason I say Snow Leopard might be the culprit or the cause is just that of the 3 other people I commonly play with I'm the only one with Snow Leopard... but my feeling is that that's a coincidence but it's the only reason I can come up with for why I crash like this and they never do, stable as a rock for them.

    The Knight error does not seem to be correlated to my CTDs and one of these times I'll remember to save the apple error report (if that will be of any help at all).

    One more error and this may have already been reported but when spreading or founding the new religions, Olympianism and Annunaki (sp?) I get through the game messaging system Cannot find AD2_Olymp.... etc. causes no crashes and generally the error message conveys what happened anyway but it just looks a bit silly.

    Oh and that upgrade error I reported earlier? I don't think it's reducing by 50%, at least not when you upgrade individual units, when you "buy bulk" so to speak you do "save more" (option + upgrade costs less over all if my calculations are correct). But really any reduction in upgrade cost is producing the advantage I wanted when picking that trait so it's a minor thing at best.

    Overall like I said though 0.3 is great and if I find the time to dig out Civ4 for Windows and install it on my bootcamp I'll be sure to test it for you! Can't wait for 0.4 :goodjob:
     
  15. Xyth

    Xyth History Rewritten

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    4,054
    Location:
    Aotearoa
    I see the problem with Constantine, I'll have it fixed for 0.4. Keep letting me know any other leaders that you see with this issue.

    Really glad you're enjoying it! Amra's mod was definitely an inspiration for HR.

    This happens if the path or filename is wrong for a unit. Easily fixed, I've attached a file that will rescue the poor Japanese Knights from the red blobs of doom. It goes in /History Rewritten/Assets/Modules/Civilizations/Japan/, just replace the existing file that's there.

    I'm running Snow Leopard myself so if it's a factor I can test it. However it's much more likely that it's related to your choice of civilization/religion etc. The only crash I'm aware of so far is the one caused by Jayavarman - do you have that fix installed? It's available in the first post.

    If it's not that then please post the crash report(s) and let me know what civilization you are playing and what era you are in. That will help me isolate the issue.

    I never added sounds and music to the new religions when I added them and that's what's causing this message. I keep forgetting to go back and do it, thanks for the reminder :)

    I borrowed that bit of code from elsewhere so I'll have a look at it and see if I can figure out what's going on.

    Thanks heaps for this, I really appreciate any and all bug reports!
     

    Attached Files:

  16. Lachlan

    Lachlan Great Builder of Civs !

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    2,072
    Location:
    European Union
    @ Xyth : what about fictive worlds like Ban Tasi Fantasy world ?

    More variety should welcome because fictive worlds should lead to particular settings...

    Secondly what about including Carter's Earth Map, and placing the right places for all civs of your mod ?

    I'm suspecting that all provided maps should have setted for the component which make the starts not random... If not it will be an error script... at launching of this map...

    What are the news of 0.4 ?
    What do you planned ?
     
  17. Xyth

    Xyth History Rewritten

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    4,054
    Location:
    Aotearoa
    The component should let any other map work, no error will be thrown. At this stage adding more maps is not a priority though if The J adds some more to Starting Points then I will add them for sure.

    I answered this a couple days ago.
     
  18. Lachlan

    Lachlan Great Builder of Civs !

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    2,072
    Location:
    European Union
    I asked to The_J for adding Carter's Earth for 18 Civs, this with no .dll :goodjob:
    With real starting positions...
     
  19. dogdoo

    dogdoo Chieftain

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    9
    Location:
    Chicago, Illinois
    i would like there to be a land unit similar to the missile cruiser in that it can carry and launch guided missles and tactical nukes
     
  20. Xyth

    Xyth History Rewritten

    Joined:
    Jul 14, 2004
    Messages:
    4,054
    Location:
    Aotearoa
    Cool. If he makes it I'll definitely add it to 0.4.

    That would be pretty cool. I admit I have given very little thought so far to the modern and future eras but I will definitely add more to these at some point.
     

Share This Page