1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Patch 1.09 released!

Discussion in 'Civ4 - General Discussions' started by Borgholio, Nov 23, 2005.

  1. Kolyana

    Kolyana Czarina

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    651
    Ignore it ... it's just some pewpie third party piece of software that you don't need.

    Dude, I'm installed! much better coming from a third party site!
     
  2. karadoc

    karadoc AI programmer

    Joined:
    Oct 3, 2005
    Messages:
    1,568
    Location:
    Australia
    It's basically an instant messaging program that keeps track of what game you are currently playing, and tells your friends.
    I really don't like the way that Civ4 presents Xfire. It makes it sound as though you _need_ it to play a multiplayer game with your friends, which is absolutly not true. Install programs should tell the truth. I think it's really bad form, misleading people like that.
     
  3. Oerdin

    Oerdin Deity

    Joined:
    Mar 30, 2002
    Messages:
    2,924
    Location:
    San Diego, CA, USA
    I may have to do a clean install. I have 1.08 and when I search for an update it tells me 1.09 has been found but that it cannot be downloaded successfully. Don't tell me they've pulled two patches in two days. :lol:
     
  4. CyberTyrant

    CyberTyrant Emperor

    Joined:
    Jun 19, 2002
    Messages:
    1,261
    Gender:
    Male
    Location:
    Wisconsin, USA
    I disagree. XFire is not "****ty", especially if you play a bunch of multiplayer games with a lot of people.

    As for the patch, I haven't noticed anything wrong... yet.
     
  5. Traxis

    Traxis Chieftain

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    96
    Location:
    Los Angeles, CA
  6. snepp

    snepp King

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    667
    Location:
    Sioux Falls, SD
    Xfire is less than 2 meg in size, give or take.


    Anywho, call me crazy, but it appears that cpu usage has been reduced.
     
  7. Urederra

    Urederra Mostly harmless

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Messages:
    5,310
    Location:
    Sea of tranquility
    It is not big enough to have the throne room view, as previously designed. Cfire should have been a working program in the initial release. Those two things shows how much the game has been pushed for release. Programmers did a good job, though, knowing the circumstances and pressure they had to release the game.
     
  8. deleted_scenes

    deleted_scenes Chieftain

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    50
    The Firaxis server must be getting hit pretty hard because it won't even start downloading the patch in-game.
     
  9. Mysterio10000

    Mysterio10000 Prince

    Joined:
    Nov 8, 2005
    Messages:
    311
    Location:
    Wesley Chapel, FL
    False alarm.

    It appears a simple mod (Tradeable v0.3, which shows surplus resources in the Foreign Advisor screen) prevents the Info Screen from coming up in 1.09. Very odd.

    At least it's not due to 1.09!
     
  10. Palleon

    Palleon Chieftain

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Messages:
    6
    Hurray, my crash to desktop problems got replaced with a crash to desktop plus having my resolution and colors distorted, and having to reboot. :(
     
  11. Eastian

    Eastian Chieftain

    Joined:
    Feb 26, 2005
    Messages:
    88
    Location:
    Santiago, Chile
    Downloading right now! I'm praying that this patch will solve my "food yield only" problem....
     
  12. Daelda

    Daelda Peleahn Viran

    Joined:
    Apr 9, 2002
    Messages:
    128
    Gender:
    Male
    Location:
    Idaho/USA
    Downloaded very quickly and installed fine. I will test the patched game in a few minutes.
     
  13. Chieftess

    Chieftess Moderator Retired Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Messages:
    24,160
    Location:
    Baltimore
    :lol: If you only knew how funny that comment was. ;)
     
  14. zeise

    zeise Lord Emperor

    Joined:
    Oct 14, 2005
    Messages:
    78
    Location:
    Scotland
    I can only download 48% before it just stops, the music still playing and the clouds moving, which is odd cos the music normally stutters when it crashes
     
  15. shikaeshi

    shikaeshi Chieftain

    Joined:
    Oct 2, 2005
    Messages:
    31
    Awesome upload ! Thanks ! :goodjob:
     
  16. MarcAntiny

    MarcAntiny Arrghh!

    Joined:
    Oct 12, 2005
    Messages:
    264
    Location:
    Lynn, MA, USA
    how long before firaxis download server crashes? it's slow... almost done though.... :goodjob:

    Oh, and I know about the download link on here... but I was almost done downloading it before I found this thread...
     
  17. amirsan

    amirsan King of all Kings

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    6,530
    Location:
    NYC to Connectcut...
    I got to 3% and it stopped... I canceled, restarted the game, tried again, and again, 3% and it stops... my luck.
     
  18. snepp

    snepp King

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    667
    Location:
    Sioux Falls, SD
    Though few and far between, I do have my moments. :lol:
     
  19. Speed Of Sound

    Speed Of Sound Cant. Mod. At all.

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    65
    Location:
    SEPA
    I turned off the firewall, but it still wont download! :mad: They create a patch for a game that dont work, and the patch doesnt work? :mad:
     
  20. Civrules

    Civrules We the People

    Joined:
    Apr 6, 2003
    Messages:
    5,621
    Gender:
    Male
    Location:
    US
    Lots of people are d/ling now. It's like the new Xbox release. There's not enough for everyone to go around. That said, I'm sure eventually we'll all get to it eventually. ;)
     

Share This Page