1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Quick Questions and Answers

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by ori, Sep 25, 2010.

  1. RohirrimElf

    RohirrimElf Emperor

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    1,263
    Will the difference between a 2600k Sandy bridge cpu and 6700k Skylake be noticable faster for civilization 5?

    Will i be able to jump from large to a huge map for example?
     
  2. Ansive

    Ansive Prince

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    387
    I don't think it will be very noticeable.

    I OCd my 3570k from 3.6 to 4.4 and I think I gained like 20% framerate.

    I don't think the game will run all that much faster. You'll just get a better framerate.
    With the stronger CPU you might gain some turn speed if you play with quick movement. (proportional to the CPU speed)
     
  3. inthesomeday

    inthesomeday Immortan

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    2,798
    If Spain gets Great Barrier Reef with fish in it, does the yield from the lighthouse+seaport+fish count for the UA? IE, could Spain get a tile that was 8 food, 6 hammers, 6 gold, 4 science, 10 culture, and 8 faith?
     
  4. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,911
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    It does not. Just the yield from the natural wonder itself is doubled.
     
  5. psparky

    psparky Prince

    Joined:
    Feb 24, 2011
    Messages:
    546
    Gender:
    Male
    I have a tile shared between a normal city and a puppet, currently "controlled" by the normal city. Is there any way of making it available for the puppet city governor to select?

    Thanks in advance :)
     
  6. Ansive

    Ansive Prince

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    387
    No you can't. Need to annex.
     
  7. 60w

    60w Chieftain

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    5
    --

    both have maintenances
     
  8. Acken

    Acken Deity

    Joined:
    Sep 13, 2013
    Messages:
    5,637
    Gender:
    Male
    Location:
    QC, Canada
    6 years later better late than never
     
  9. inthesomeday

    inthesomeday Immortan

    Joined:
    Dec 12, 2015
    Messages:
    2,798
    Do great people gifted to you by CS from patronage finisher push back the timer for great people?
     
  10. Ansive

    Ansive Prince

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    387
    Yes, it's garbage.
     
  11. ahrmak

    ahrmak Chieftain

    Joined:
    Jun 1, 2016
    Messages:
    2
    Location:
    BC, Canada
    Ok... I am having trouble finding the fall of rome scenario, as well as the polonesia one... I believe I have all the expansions. I tried disabling brave new world but nadda... I assume I have gods and kings (didn't you need it for brave new world?)

    I don't see g&Ks in the store so should have it...

    any ideas??
     
  12. Ansive

    Ansive Prince

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    387
    They should be in
    Single Player -> Scenarios

    You can see in the main menu DLC screen what you have and what you don't.
     
  13. psparky

    psparky Prince

    Joined:
    Feb 24, 2011
    Messages:
    546
    Gender:
    Male
    I'm playing a Sacred Sites game and one on my cities has been converted to the religion with Jesuit Education. If I faith buy a university, will I get a tourism bonus when I convert it back? The description of Sacred Sites strongly suggests I will, but I'm not sure.

    Thanks in advance
     
  14. Ansive

    Ansive Prince

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    387
    Only religious buildings get the tourism bonus.
     
  15. Avendis

    Avendis Chieftain

    Joined:
    Dec 18, 2015
    Messages:
    66
    Hi!

    I'm looking for a solution with the unique music that plays for every civilization (in other words, national soundtracks). For me, the case is that I often either can't enjoy the soundtracks or get bored with them after some time.

    To clarify: I know it is possible to just switch off all music, but that is exactly what I do NOT want to do. I really love the soundtracks that appear when talking to AI leaders (both in peace and at war) or entering city-states, and would love to keep them.

    So, the question is: is it possible to disable just this national music?
    I've looked through XML files (assets\sounds\xml) like Audio2DScripts and Audio3DScripts, but couldn't find anything like that. To be honest, I don't even know if there at all can be a unified solution for all the civs. But I really hope so! :)

    If anybody knows a solution or has an idea... please :help:!
     
  16. Ansive

    Ansive Prince

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    387
    I haven't tried this, but I assume it could work like it does for the opening menu song (which was driving me crazy).

    Just delete the unwanted music tracks. Or replace them with black audio files.
     
  17. Typhlomence

    Typhlomence Magical Tomomo

    Joined:
    Mar 19, 2014
    Messages:
    394
    Location:
    Brisbane, Australia
    Could you also set each civilization's soundtrack tag to null?
     
  18. BlackWizard

    BlackWizard King

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    673
    What happens if winged hussar atttacks former Incan slimmer now gatling gun?


    Edit: Whooooops was meant for small question subforum
     
  19. BlackWizard

    BlackWizard King

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    673
    Yes you can make it available by selecting all tiles from you own city and not that tile. It doesnt quarantee puppet will work it but it will be available from them
     
  20. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,911
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    You found the right thread for quick questions like this.

    The upgraded slinger/gatling should retain its retreat promotion. So whether it's attacked by a hussar or any other melee unit, it should retreat, if retreat is possible. That is one downside of slingers -- even after they upgrade to something more robust, you can't use them to "hold the line," even though that is what the gatling->machine gun->bazooka line is perfect for.
     

Share This Page