1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Quick Questions / Quick Answers

Discussion in 'Community Patch Project' started by Theral, Aug 23, 2016.

  1. Myrrdin_Emrys

    Myrrdin_Emrys Chieftain

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    112
    hi, don't know if its the best place to post but anyway :

    I'm a little tired to play on communitas map, do you have any suggestion for me ? (i'm playing on standard map with normal number of civ and city state, i find there are too many iron/horses, maybe should i play with "sparse ressources")
     
  2. tu_79

    tu_79 Warlord

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Messages:
    6,554
    Location:
    Malaga (Spain)
    Tectonics and Planet Simulator 3 are my standard maps nowadays.
     
  3. Myrrdin_Emrys

    Myrrdin_Emrys Chieftain

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    112
    Are you ok with the iron/horse distribution ? I mean do you have over 25 horses/iron on medieval (just to know if i have to play with sparse ressource or not)

    And another question how do you play assyria ? ( iknow its depending of your start etc etc ) but do you try to go for tradition to quickly fill your unique library or go for autocracy to invade "easily " other cities and make your UA works, or something else ?)
     
  4. matlajs

    matlajs Chieftain

    Joined:
    Nov 1, 2015
    Messages:
    807
    i think authority+ aesthetic is better choice. go tradition if you are isolated rly badly, but you still will miss authority stuff later on.
     
  5. tu_79

    tu_79 Warlord

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Messages:
    6,554
    Location:
    Malaga (Spain)
    I am ok with normal resource distribution. It's a little scarcer, so more tactical. I don't play Assyria, too agressive for my liking. But I'd say that Autocracy will give you more benefits in the long run (if you keep fighting, that is).
     
  6. Erikose

    Erikose Chieftain

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    74
    Thought this would be a good place to ask: I have used a feature that would both optimize and swap + optimize your great works on the tourism screen. Not sure if this is a part of CBO, or one of the other compatible mods I have installed before. Seems to be there in one game, gone in another, even though using (mostly) the same mods. Really miss the convenience.

    Thanks,

    - E

    PS: @ Myrrdin_Emrys. I followed a few recommendations on the board and invested a few dollars to buy the scrambled continents map pack - small continents plus is my new favorite now. Much cooler than the generic one, continent sizes give good opportunity to hold your own against aggressive settling AIs, resource distribution can definitely create some challenges, and the island chains give the ability for a ton of early exploration. I have been using Communitas map for years, on and off, but this fits my play style very well at the moment!
     
  7. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,373
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Part of the CBO.

    G
     
  8. code99

    code99 Chieftain

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    262
    Location:
    Romania
    Hey, is there a guide or something out there that explains how tourism and ideology pressure work in Vox Populi?
     
  9. Erikose

    Erikose Chieftain

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    74
    Is there a switch to turn this feature on/off? Did I miss it in setting up the game or is this an entree in a .sql file whose value I need to change. No mention of this in the wiki, and no bug reported on github.

    My other guess is either mod conflict or user error.

    Thanks,

    - E
     
  10. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,373
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    No - it is part of the cultureoverview.lua. You are probably using a custom civ that overrides it.

    G
     
  11. Erikose

    Erikose Chieftain

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    74
    Not surprised! I usually activate a number of JFD civs for variety, and this game has Turkey (Mehmet) and America (Teddy Roosevelt) as AIs. Always seems to be a little flakiness when using his stuff w CBO.

    I know Engineseer is working on a CBO compatible civ thread, and I guess I will have to finish out the game without this feature. Sad that this is the game that I seem to have broken a personal record for great works with a great person focused India :cry:

    Thanks for the clarification, Gazebo.

    - E
     
  12. matlajs

    matlajs Chieftain

    Joined:
    Nov 1, 2015
    Messages:
    807
    can anyone explain me why i can instakill embarked knight, but i will spend 5 shots for mbarked skirmisher? do they have some special invisible trait similar to embarked with defense? its strange when they have weaker cs.
     
  13. Favorius

    Favorius I am not a Chief!

    Joined:
    Nov 14, 2002
    Messages:
    239
    Location:
    Constantinople
    I am currently playing with Assyria,

    I picked authority and progress simultaneously and build everything to invade my neighbour once I get Knights. I had 2-3 great writings when I started my invasion.I captured 2 writings from my neighbours :)

    Once I started, never stopped.
     
  14. Greggy08

    Greggy08 Chieftain

    Joined:
    Jul 2, 2015
    Messages:
    242


    I was wondering this too, and it's like this for every ranged unit compared to melee. I can instakill melee, but can't with ranged, thought it was a bug.
     
  15. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,373
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Post to github if you think it is a bug.
     
  16. matlajs

    matlajs Chieftain

    Joined:
    Nov 1, 2015
    Messages:
    807
    you tell us what is it. :) it was rather regular question i hoped someone has answer for.
     
  17. infidel88

    infidel88 Chieftain

    Joined:
    Jul 29, 2013
    Messages:
    478
    Location:
    Yuggoth
    How is barbarian horde assaulting city state working? How come untouched city with full army succumbs to a single strayed barbarian only because he hid behind his friends in the forest?
     
  18. Txurce

    Txurce Warlord

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Messages:
    8,259
    Location:
    Venice, California
    I don't have the official answer, but it seems like CS don't show when they're in the red. I don't know how else to explain this common occurrence.
     
  19. ExpiredReign

    ExpiredReign Chieftain

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Messages:
    2,450
    Gender:
    Male
    Location:
    Tasmania
    Forget what you actually see in the graphical sense and focus on the actual scenario:
    Make up any subtext you like to justify it:
    1. A barbarian managed to sneak inside and kill the governor
    2. or he managed to open the gates
    3. set fire to the grain stores and poison the well
    4. frightened everyone inside into submission with taunts about eating babies
    5. etc.

    It is what it is.
     
  20. Txurce

    Txurce Warlord

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Messages:
    8,259
    Location:
    Venice, California
    Thanks for the clarification! I had no idea. It'll certainly affect how I approach hordes in the future. Do you know how long the timeframe is?
     

Share This Page