1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Quot Capita

Discussion in 'Civ4 - Modpacks' started by avain, Jan 29, 2008.

  1. avain

    avain (key)

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    2,770
    Location:
    Budapest, EU
    Unfortunately you need to switch to English, sorry about that...
     
  2. Thomas SG

    Thomas SG CCV-designer

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    1,164
    Location:
    Germany
    No problem. But I never saw a mod that crashed to desktop while loading because of the language setting. But that is really the problem here. I switched to English before loading and now it is loading fine to the start screen. :)

    Time to inspect your stone age. :mischief:
     
  3. sav

    sav Prince

    Joined:
    Mar 19, 2002
    Messages:
    596
    Location:
    Middle Earth
    I've got a weird problem - not really a bug I guess, but some guidance may be necessary. I played about six or seven games at version 8 with this mod, really, REALLY liked it, but no civilization - including me - ever got past about about World War 1-level techs by the time it was all over. Playing normal speed (570 turns), Noble.

    BTS 3.19, I never had this problem.
     
  4. Fuyu

    Fuyu Emperor

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,225
    Location:
    Austria
    By "all over" you mean time victory?
     
  5. sav

    sav Prince

    Joined:
    Mar 19, 2002
    Messages:
    596
    Location:
    Middle Earth
    Time, mastery, whatever it is. I think it's because the stone age era is basically 100,000 years of building warrior units to fight off hordes of enemies that won't stop until everyone's graduated to full civ status - sometimes that doesn't happen until 600-700 AD!

    Maybe I've had some freakish bad luck...
     
  6. sav

    sav Prince

    Joined:
    Mar 19, 2002
    Messages:
    596
    Location:
    Middle Earth
    Okay, playing at epic speed, with minor civs turned off, seems to give a much more realistic tech progression.
     
  7. The Almighty dF

    The Almighty dF Pharaoh

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    2,252
    Location:
    dFland
    I don't mean this to sound offensive, I just don't know a better way to word it.
    What's the point of prime timber?

    I always get a -bunch- of it on my maps, but I don't really see a use for it.
     
  8. bjorne75

    bjorne75 Chieftain

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    15
    Location:
    Sweden
    Hi!

    First of all, thanks for a great mod!:)

    I experience problems though with the info messages (see attached screenprint). This error messages shows up from first turn and continue every turn. In the log however everything looks good.

    Anyone know what to do?

    /Björn
     

    Attached Files:

  9. The Almighty dF

    The Almighty dF Pharaoh

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    2,252
    Location:
    dFland
    Either run the game as an administrator, or turn down your UAC. Basically, Vista and Win7 tend to deny access to -everything- unless you either turn off UAC or run it as an admin.
     
  10. trevort

    trevort Corporal of Marines

    Joined:
    Mar 10, 2002
    Messages:
    231
    Location:
    Tennessee, USA
    The Almighty dF is correct. I had the same problem. Turning off UAC worked for me.
     
  11. bjorne75

    bjorne75 Chieftain

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    15
    Location:
    Sweden
    Thanks, works fine now! (I run as admin)

     
  12. sav

    sav Prince

    Joined:
    Mar 19, 2002
    Messages:
    596
    Location:
    Middle Earth
    Just completed my first Epic game with QC v8.0 - like it very much! I was a little bemused to see it end in 1990 though, as I was at about 1990 technology-wise. Was looking forward to a future battle with the world's other superpower (that beat me on mastery, though not on score). Ah well, maybe next time!
     
  13. Smakemupagus

    Smakemupagus Warlord

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    113
    For the whole game, it gives you a bonus yield in those squares, even once it's obsolete.

    In the new stone age, it can be harvested with a lumberyard to make palisades build faster.
     
  14. Blue Anteater

    Blue Anteater Chieftain

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    24
    Location:
    Cincinnati, Ohio, U.S.A
    Regarding AI technological lag, I played on Epic (with Cheiftan difficulty again), and the AI has reached the ancient age at before the 4000 BC mark. Huh.
     
  15. thefarside

    thefarside Chieftain

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    8
    I can't get the Inquisitor to work.

    My religion civic is Theocracy but the only thing I can get him to do is to move and sleep. Not many people may get to sleep at work.
     
  16. avain

    avain (key)

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    2,770
    Location:
    Budapest, EU
    Changelog

    v8.1
    2010.08.21
    • corrected installer, now leaderhead packs can be installed separately
    • removed initial requirements from forest and jungle chop, so they should not show at stone age techs
    • no more creation warning for mythological creatures (they now have team limit instead of global)
    • added Slash and Burn actions to workers, and I hope the AI will prefer chop once available
    • bombard cost increased from 80 to 90, and trebuchets now upgrade to cannons only
    • microlith workshop strategy text corrected
    • lumbermill also provides Timber
    • Timber now obsoletes with Industrialism (was Mining)
    • mod version text corrected
    • added TXT_KEY_TECH_DOG_BREEDING_QUOTE
    • Lascaux paint reduced in culture (because of the 1000 years doubles culture effect)
    • Urban Tactics III now correctly requires Urban Tactics II
    • Logistics moved in tech window so now Communism is visible
    • KGB caused anarchy length reduced from golden age lenght / 2 + 1 to golden age length / 3 + 1
    • KGB warning text is now "Agents from Lubyanka are causing anarchy in foreign states!!"
    • added check for prototyping, now correctly notifies only of player's prototypes (edit after upload: probably not good still)
    • blood from fighting gorillas and orangutans reduced to normal proportions
    • increased Prehistoric Music significance for the AI (religion path included)
    • Ishtar Gate now has a chance to contact some not known civs, and increased in cost
    • Ron's maps now start at 100.000 BC, starting era is Prehistoric and techs, gameoptions corrected
    • RAZING_CULTURAL_PERCENT_THRESHOLD increased to 50 (from 25)
    • added tech strategy texts to Ancient Era techs (Sid's tips)

    Since the installer for v8.0 was corrupt, you will need to download the full mod to get v8.1. Sorry about this.
     
  17. CellKu

    CellKu Emperor

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    1,139
    Location:
    Europe
    avain, thanks for the patch!! :) I assume, it is not savegame compatible, or is it?
     
  18. trevort

    trevort Corporal of Marines

    Joined:
    Mar 10, 2002
    Messages:
    231
    Location:
    Tennessee, USA
    Will this version correct archers not being able to do ranged attack? Without it archers are just regular infantry.
     
  19. avain

    avain (key)

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    2,770
    Location:
    Budapest, EU
    You are welcome! Unfortunately I did not try, so I need your report on this. It could even be that it is.
     
  20. avain

    avain (key)

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    2,770
    Location:
    Budapest, EU
    Hmmm, did you try enabling it in the options?

    edit: just tried it and it works.
     

Share This Page