1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

v21 bugs and crashes

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by Dancing Hoskuld, Feb 19, 2012.

  1. Hydromancerx

    Hydromancerx C2C Modder

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    16,281
    Location:
    California, USA
    I went an updated my SVN and started up a brand new game with the same settings I always do (except moved up to Emperor difficulty) and I got this error first thing when the game loaded.
     
  2. Sgtslick

    Sgtslick Emperor

    Joined:
    Mar 15, 2002
    Messages:
    1,685
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    I think I remember this from a previous game too.. i just thought.. hell yeah! lol win
     
  3. krushyn

    krushyn Warlord

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    221
    Location:
    USA
    Whenever I click to add Nautilus to the production I am being kicked to the desktop. It looks like Nautilus oriented CTD ;) I wanted to test that giant squid !
     
  4. KingArthur666

    KingArthur666 Warlord

    Joined:
    Sep 17, 2006
    Messages:
    277
    Location:
    Montana
    Is the hero Leonidas - The 300 Spartans suppose to upgrade to a maceman?
     
  5. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,539
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    This one has been reported often now. I think we need to remove the Nautilus from the SVN until someone can figure out why it is causing that CTD.
     
  6. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,563
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Can someone PLEASE fix this.
     
  7. platyping

    platyping Sleeping Dragon

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    4,626
    Location:
    Emerald Dreams
    Go to line 73 in UnitUtil and see what is calling 'getDescription'
    Could be pUnit, pCity etc
    Just add if pUnit.isNone() == false: above that line if it is pUnit for instance
    and make necessary indentations

    If it isn't one of those with .None() function, then the info is invalid
     
  8. God-Emperor

    God-Emperor Deity

    Joined:
    Jul 18, 2009
    Messages:
    3,551
    Location:
    Texas
    This particular error is caused by a unit class that has a default unit type that does not exist (like, for example, specifying NONE or when there is a typo).
     
  9. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,563
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Thx guys i found it, i had Attila1 but in the unitclassinfo description i just had Attila, DUH!!
     
  10. Sgtslick

    Sgtslick Emperor

    Joined:
    Mar 15, 2002
    Messages:
    1,685
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    Under the automation tab in the BUG menu where you can select/deselect worker actions jungle camp is listed twice and when I turn them off one reappears once i close it. So my idiot workers are building jungle camps ;)

    Oh btw my MAF's are less frequent now, i dropped the resolution down to the 1028x720 or w/e it is and turned off autosave + koshling's memory leak thing - plus i totally redid my .ini
    Now they occur probably every 30-40 minutes.. not great but a big improvement. It'd probably be even less frequent when playing a smaller map than GEM.
     
  11. AIAndy

    AIAndy Deity

    Joined:
    Jun 8, 2011
    Messages:
    3,414
    Actually you need to be very lucky to get obsidian outside mountains due to the rules given to it in the XML.
    It is only allowed on barren and rocky hills without features which is rare.
    As a bonus of the rush class it is also forced to be a certain distance away from other important resources.
    I would suggest allowing it on any barren or rocky terrain (including flatlands) and prevent it from spawning on peaks (as by the time you can get it there it is not useful any more).
     
  12. Actuarian

    Actuarian Warlord

    Joined:
    Sep 15, 2010
    Messages:
    136
    Very minor point - I tried to slaughter several animals in a city to rush build a settler in one turn. The hammers went to the settler but the food went to build up the population, so I wasn't able to complete the settler.
     
  13. perilousride

    perilousride Chieftain

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    67
    Here is something I do not think is mod specific, but it could be. I am not sure of the exact source, but I am almost comepltely sure it is not graphics related due to things I have attempted. Using your mod, which I think is great, at the start of the game I changed all plots to ocean via world builder. This was from a custom game. I wanted to create a real world map. It was coming along great. Eventually, after finishing about 25 percent of land, it would crash only when I would change an ocean plot into a land one. This happens almost every attempt, but it is random. Now it is at the point where I have to get lucky to let me change one at all. The game crashes when I try to change an ocean plot, to any sort of land plot. For some reason it has decided there are too many land plots?

    Not sure of what the exact reason, but I really want to finish my map. Any help would be appreciated.
     
  14. JosEPh_II

    JosEPh_II TBS WarLord

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    16,201
    Gender:
    Male
    Location:
    Western IL. cornfields
    Why are you turning off JCs? I've worked hard with DH's help to keep JCs a viable Tile option instead of allowing "idiot" workers to chop them all down! Grrrrr....

    The double listing needs fixed. But turning JCs Off weakens the "choices" you have for tile improvements. :/

    JosEPh <sigh>
     
  15. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,563
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    WHEW:whew: Haven't been able to get on since 2 am yesterday:mad:


    Anyways, in the last SVN:

    @DH


    i get these errors plus one or two i didnt take a pic of?? Corrected by DH, thx
     
  16. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,539
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Gah! forgot I was working on the buildings also.

    Edit Update
    - More subdue animal buildings. Mostly late game sea creature ones.
     
  17. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,563
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    No biggy.

    To anyone with python or related python that can help. . .

    I believe the Advanced Nukes are waaaaay out of hand, i had over 200 explode in my civ and wiped out everything i had done in 40 hours of gaming, in less than a 5 minute time frame?????:mad::mad:

    I was wondering if there is anyway we could limit the number of nukes and for using them, the user must pay DEEPLY for using them or suffer the consequences of his/her actions. I cant even see that 1 per round is way too much. IMHO. Not realistic in the least.....


    EDIT: Also i just saw this in another thread, i like this idea....

    preReqWar tag
     
  18. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,563
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Saw this for the first time, and i might add, i finally got some early religions, what ever you did DH to lower them or something, its finally working correct, thx.
    But anyways this is what i found, a PINK Spirits Answer screen when founded.

    Also there "still" are too many eagle being spawned on a map??


    Also, i just remembered that i had one city that was in the middle of my area of control and could NOT build any buildings, any ideas on this??
     
  19. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Not without a save game!
     
  20. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,563
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    OK here, its in the middle, middle area. underneath the Capital about two cities down or so.
     

Share This Page