ב"ה
לכבוד
ראש הממשלה בנימין נתניהו
אדוני ראש הממשלה
זה עתה נודע כי החמאס ניצל את הפסקת האש בכדי לחטוף קצין. מסתבר שהמבצע הזה לא עומד להיגמר כל כך מהר.
הכשלים במבצע היו טמונים בו מתחילתו כי:
א – אין לו מטרה נכונה וברורה.
ב – אין מעטפת מוסרית ראויה התומכת בחיילינו.
מה שנדרש כעת הוא להפנים שאוסלו נגמר, שזו ארצנו – רק ארצנו, כולל עזה!
אין שתי מדינות ואין שני עמים - יש רק מדינה אחת לעם אחד.
בעקבות ההפנמה הזו נדרש שינוי אסטרטגי עמוק ויסודי – הן בהגדרת האויב, הן בהגדרת המשימה, הן בהגדרת היעד האסטרטגי וכמובן - בהגדרת מוסר הלחימה הנכון והנדרש.
1 – הגדרת האוייב
האויב האסטרטגי הוא האסלאם הערבי הקיצוני על כל גרורותיו מאיראן ועד עזה המבקש לחסל את ישראל כולה.
האויב בעין הוא החמאס.
(לא המנהרות, לא הרקטות – החמאס

2 – הגדרת המשימה:
כיבוש הרצועה כולה וחיסול כל הכוחות הלוחמים ותומכיהם.
3 – הגדרת היעד האסטרטגי:
להפוך את עזה ליפו. עיר ישראלית פורחת עם מינימום אזרחים עוינים.
4 – הגדרת מוסר הלחימה:
"אוי לרשע ואוי לשכנו"
לאור ארבעת הנקודות הללו על ישראל לבצע מיד את הפעולות הבאות:
א - צה"ל יגדיר שטחים פתוחים על גבול סיני ובסמיכות לים בהם תתרכז האוכלוסייה האזרחית- הרחק מהשטח הבנוי ואזורי השיגור והמנהור. באזורים אלו יוקמו מחנות אוהלים עד לאיתור יעדי הגירה רלוונטיים.
אספקת החשמל והמים לאזורים שהיו מאוכלסים – תנותק.
ב – האזורים שהיו מאוכלסים יופגזו בכוח אש מקסימלי. כל מתקני החמאס האזרחיים והצבאיים, אמצעי הקשר והלוגיסטיקה – יחוסלו עד היסוד.
ג – צה"ל יבתר את הרצועה לאורכה ולרחבה, ירחיב מאוד את הצירים, ישתלט על אזורים שולטים וישמיד קיני ההתנגדות במידה וייוותרו כאלה.
ד – ישראל תחל באיתור מדינות ומכסות הגירה לפליטי עזה. המעוניינים להגר יזכו בחבילת סיוע כלכלית נדיבה ויגיעו לארצות הקולטות עם יכולת כלכלית משמעותית.
ה – מי שיתעקש להישאר ויוכח כי אין לו כל קשר לחמאס, יידרש לחתום באופן פומבי על הצהרת נאמנות לישראל ויקבל תעודת זהות כחולה בדומה לזו של ערביי מזרח ירושלים.
ו - עם שוך הקרבות יוחל החוק הישראלי בכל הרצועה, מגורשי גוש קטיף יוזמנו לשוב ליישוביהם והעיר עזה ובנותיה ייבנו כערי תיירות ומסחר ישראליות לכל דבר.
אדוני ראש הממשלה!
זוהי שעת הכרעה גורלית בימיה של מדינת ישראל.
כל גרורות האויב, מאיראן והחיזבאללה ועד דע"ש והאחים המוסלמים – חוככות כעת את ידיהן בהנאה ומכינות עצמן לסבב הבא.
אני מתריע שכל תוצאה שהיא פחות ממה שהוגדר כאן, משמעותה עידוד המשך האופנסיבה נגד ישראל. רק אם יבין החיזבאללא כיצד טופל החמס בדרום, ימנע מלשגר את 100,000 הטילים שלו - מצפון.
אני קורא לך לאמץ את האסטרטגיה המוצעת כאן.
אין לי כל ספק שכמוני, עם ישראל כולו יעמוד ברוב מוחץ לימינך – אם רק תאמצנה.
בכבוד ובהערכה רבה
משה פייגלין