1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

XXL World

Discussion in 'Civ4 - Mod Components' started by NeverMind, Aug 25, 2006.

  1. Psyringe

    Psyringe Scout

    Joined:
    Dec 7, 2001
    Messages:
    3,394
    Location:
    Berlin, Germany
    Are there plans to update this must-have mod for BtS 3.17?
     
  2. Comrade Alex

    Comrade Alex Warlord

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    146
    Location:
    Socialist Republic of Scouseland
    Oh dear god, i want this an unfathomable amount.

    Sadly I don't think my computer would be ableto survive a map size greater than huge with over 18 civs.

    it only just hauls its way through huge 18 civs.
     
  3. Daelda

    Daelda Peleahn Viran

    Joined:
    Apr 9, 2002
    Messages:
    128
    Gender:
    Male
    Location:
    Idaho/USA
    I also would like to see this updated. Thanks.
     
  4. NeverMind

    NeverMind Proud to be Russian

    Joined:
    Apr 29, 2005
    Messages:
    618
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russia
    Sure. I'm going to update the mod in a few days.
     
  5. apenpaap

    apenpaap Tsar of all the Internets

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    1,468
    Location:
    Amsterdam
    Please do. It's great.
     
  6. NeverMind

    NeverMind Proud to be Russian

    Joined:
    Apr 29, 2005
    Messages:
    618
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russia
    Updated for patch 3.17.
    Added unofficial patch for BtS 3.17 by Solver.
    Thanks to Solver. :)
     
  7. Fridge

    Fridge Chieftain

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Messages:
    19
    Is it possible to use these maps with the next war mod?

    ta
     
  8. bjbj1991

    bjbj1991 E=MC2

    Joined:
    Dec 30, 2003
    Messages:
    56
    Location:
    Sacramento California
    The mod is not working for me, I am using the Steam version of BTS, can anyone help me?
     
  9. Lord_Phan

    Lord_Phan Chieftain

    Joined:
    Sep 4, 2003
    Messages:
    18
    Location:
    Toronto, Ontario, Canada
    How do I get this to work with another mod like Varietas Delectat. Which files are just for the maps? Is it simple like putting a couple files into the other mod or would it involve changing something else.
     
  10. mamba

    mamba Deity

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    2,520
    Simply put, you need all of Assets/XML and all of PrivateMaps. Chances are the files do not exist in VD, if they do not, simply copy them into VD. If they do, you would need to merge them however.
     
  11. alireza1354

    alireza1354 Emperor

    Joined:
    Jun 11, 2001
    Messages:
    1,039
    Nice mod! I hope its playable. Testing it now..
     
  12. TopDog

    TopDog Prince

    Joined:
    Aug 27, 2005
    Messages:
    431
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Is there anyway to merge this with new versions of unofficial patch/better ai?

    EDIT: Ok so i just replaced the dll with the better ai and that seemed to work.

    Also, though, playing on XXL size it seemed like there were far too few resources. Does is have the same aount of resources as the huge map size i.e. does scaling for this need to be changed for the new sizes? How can this be done? What about other things such as number of goody huts, max barbarian limit etc?
     
  13. TopDog

    TopDog Prince

    Joined:
    Aug 27, 2005
    Messages:
    431
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Any plans to update to 3.19?
     
  14. Sir Spanky

    Sir Spanky Chieftain

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    76
    Also are you going to use the perfectworld2 map script in this also or do you have some other script in there already?

    Thanks. I only use gigantic for my games.
     
  15. Sir Spanky

    Sir Spanky Chieftain

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    76
    Ok, I got this Mod to work with the 3.19 patch.

    What I did to do this was this, I removed the text and units folder and removed the CvGameCoreDLL.dll file from the xxl mod folder

    I am pretty sure if you just remove the CvGameCoreDLL.dll file it will work but the text folder holds Solverspatch for 3.17 so I took that out also. The Units folder I believe is just custom unit upgrades, not sure though.

    Only drawback is that it you can only play with 18 civs again because the CvGameCoreDLL.dll holds the 50 civs change and I don't know how to fix that. Once Nevermind updates his mod that will be back in the game anyway.

    I also was able to use the Perfectworld2 map script with this mod by placing the map script in the privatemaps folder.
     
  16. NeverMind

    NeverMind Proud to be Russian

    Joined:
    Apr 29, 2005
    Messages:
    618
    Gender:
    Male
    Location:
    Moscow, Russia
    Version 1.5

    - Updated for patch 3.19
    - Added new map size: Ultra (60x40)
     
  17. Sir Spanky

    Sir Spanky Chieftain

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    76
    Awesome! Thanks for the update!!
     
  18. kristopherb

    kristopherb Protective/Charismatic

    Joined:
    May 23, 2006
    Messages:
    2,210
    Location:
    British Empire Soul:Tesco
    JIZZ! Excuse me while i go to the bathroom.:eek:
     
  19. nodnarb

    nodnarb Chieftain

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    38
    Location:
    Canada
    Will this work for the earth map? Sorry if n00b question...
     
  20. DMOC

    DMOC Mathematician

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    5,594
    Just started up a game using the ultra size and Joao II. :)





    The map gen placed me in the north. :mad:
     

Share This Page