1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Bug Reports and Technical Issues

Discussion in 'Rhye's and Fall - Dawn of Civilization' started by Leoreth, Sep 11, 2014.

  1. kevinbad2010

    kevinbad2010 Chieftain

    Joined:
    Mar 20, 2016
    Messages:
    18
    Location:
    Ireland
    Been having this problem ever since I try downloading the development builds but the v1.15 works okay

    sometimes the game crashes and the error is sometimes different
    and just shows me civilization is defeated

    also i'm on the newest dev build

    game didn't crash for this error
    upload_2019-3-27_17-46-53.png

    game crashed for this error
    upload_2019-3-27_17-50-40.png

    again game crashed
    upload_2019-3-27_17-52-17.png

    a bit strange why it's happening to me
    considering I even did a fresh reinstall of civ 4 and this mod
     
  2. Leoreth

    Leoreth 古典部の会員 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    32,708
    Gender:
    Male
    Location:
    Kamiyama
    An initial autosave should still have been created for these games, can you upload it here?
     
  3. kevinbad2010

    kevinbad2010 Chieftain

    Joined:
    Mar 20, 2016
    Messages:
    18
    Location:
    Ireland
    The only thing that is being auto saved is the worldbuilder save tried to enter it once and didn't give me a crash but my civ was killed, tried it again and it crashed.
     

    Attached Files:

    Last edited: Mar 27, 2019
    Leoreth likes this.
  4. Leoreth

    Leoreth 古典部の会員 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    32,708
    Gender:
    Male
    Location:
    Kamiyama
    Are you playing (and have started) the game on the latest commit, in particular after the "fix specialist yield calculation errors" commit from 2 days ago?
     
  5. Leoreth

    Leoreth 古典部の会員 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    32,708
    Gender:
    Male
    Location:
    Kamiyama
    Are you sure? With autosaves enabled there should be a save from 3000 BC, i.e. the first turn of the game.
     
  6. kevinbad2010

    kevinbad2010 Chieftain

    Joined:
    Mar 20, 2016
    Messages:
    18
    Location:
    Ireland
    Okay I tried to run something else that isn't 3000BC I will keep trying to manually save the 3000BC save since I seem to only be getting crashes which doesn't even have a chance to autosave it seems
    even changed the autosaves to 1 per turn in the .ini file still doesn't autosave
    but on the 1700 AD start after a single move I just crash posted that save down below
     

    Attached Files:

    Leoreth likes this.
  7. kevinbad2010

    kevinbad2010 Chieftain

    Joined:
    Mar 20, 2016
    Messages:
    18
    Location:
    Ireland
    Okay I managed to get it not sure if it will be handy or not.
     

    Attached Files:

    Leoreth likes this.
  8. Oblivionyx

    Oblivionyx Chieftain

    Joined:
    Sep 10, 2018
    Messages:
    170
    Gender:
    Male
    I'm playing it on the latest commit, but I started the game after the negative tile culture bug fix, which was 9 days ago.
     
  9. JHLee

    JHLee Chieftain

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    346
    I can confirm that these errors happen in the latest commit. Started a viking game, gets an error, i dont have any ships, when I settle Oslo everything costs 1hammer, next turn the game crashes. Dont have the autosave though.
     
  10. Leoreth

    Leoreth 古典部の会員 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    32,708
    Gender:
    Male
    Location:
    Kamiyama
    Okay, your game looks very similar to the one I fixed in that commit, but I also noticed some other inconsistencies in the latest commit. I'm still looking into it.

    That error is unrelated though. Saves from the initial turn help in that case.
     
    Oblivionyx and JHLee like this.
  11. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    2,125

    Attached Files:

    Leoreth likes this.
  12. Leoreth

    Leoreth 古典部の会員 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    32,708
    Gender:
    Male
    Location:
    Kamiyama
    Thanks, I presume this is the same bug that I have been chasing recently, but will look into this as well.
     
    1SDAN likes this.
  13. JHLee

    JHLee Chieftain

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    346
    The new popup on city conquest (with options to sack/spare/raze/etc) does not appear when Holy Cities are conquered.
    Probably a leftover mechanic from the times when there were only two options - raze or keep.
     
    Oblivionyx likes this.
  14. Leoreth

    Leoreth 古典部の会員 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    32,708
    Gender:
    Male
    Location:
    Kamiyama
    Can you show me a save?
     
  15. migck

    migck Señor de la guerra

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    171
    I was manually checking resources.py over the map and I think I've found an issue. At line 242 to create tea at plot 90,35 for West Bengal, isn't there a rice resource there already?


    Also, a further suggestion would be, when a resource disappears and has a resource-exclusive improvement built on it, that one could disappear as well, else you can see empty pastures that used to hold camels near Orduqent, or empty camps for the elephants in the Maghreb.
     
  16. adhiraj.bose

    adhiraj.bose Chieftain

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    2,038
    Location:
    Pune, India
    I tried to adjust BUG in a game, and this is what happened... what is.. this..?
     

    Attached Files:

  17. Leoreth

    Leoreth 古典部の会員 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    32,708
    Gender:
    Male
    Location:
    Kamiyama
    Probably a permissions issue where the user you use to run BtS is not allowed to write into the DoC folder.
     
  18. adhiraj.bose

    adhiraj.bose Chieftain

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    2,038
    Location:
    Pune, India
  19. Leoreth

    Leoreth 古典部の会員 Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    32,708
    Gender:
    Male
    Location:
    Kamiyama
    I don't know, depends a lot on how your OS is set up.
     
  20. DarkLunaPhantom

    DarkLunaPhantom Chieftain Supporter

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    394
    One solution would be to avoid installing games to system folders like Program Files.
     
    1SDAN likes this.

Share This Page