1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Enhanced User Interface v1.29beta44

Civ5 Enhanced User Interface

  1. 5joono

    5joono Chieftain

    Joined:
    Oct 1, 2019
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    The crash issue is still happening... I'm sorry to say that.
     
  2. bc1

    bc1

    Joined:
    Jan 12, 2004
    Messages:
    1,223
    since I don't have clues as to why the crash occurs, it was only guesswork

    might as well try commenting out the "collectgarbage()" line 98 of EUI_context.lua, see if that helps
     
  3. 5joono

    5joono Chieftain

    Joined:
    Oct 1, 2019
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    it didn't help at all.. :(
     
  4. linux_gamer

    linux_gamer Chieftain

    Joined:
    Dec 11, 2019
    Messages:
    1
    Hi! Big fan of the mod :)

    Unfortunately I've been getting some crashes mid-game, but only during late game. Can't reliably reproduce them as far as I can tell. I tried deleting UnitPanel but the crashes persisted. I'm on Linux (Fedora 31) on an XPS 13 9370 with the i7-8550U running unmodified EUI beta 42 from yesterday. I don't have a graphics card.

    Recently I managed to play a whole game to the end but on the victory screen, when I pressed the button to leave the game, I got a crash.

    Logs:
    [6251.733] TurnProcessing: Hiding TurnProcessing
    [6457.041] Runtime Error: Assets\dlc\ui_bc1\Core\eui_unit_library.lua:441: Cannot find unit info (-1) for unit.
    [6631.532] TurnProcessing: Hiding TurnProcessing
    [7030.393] TurnProcessing: Hiding TurnProcessing
    [7292.363] TurnProcessing: Hiding TurnProcessing
    [7371.720] EUI_context: Ingame shutdown. Lua memory in use: 20 756 137

    Before that is repeated lines about EspionageOverview. Since the Runtime Error is so far before the ingame shutdown, I'm not sure if it's related.

    If I look in "journalctl -xe" I find this:

    Dec 11 20:14:09 f systemd-coredump[831384]: Process 828270 (Civ5XP) of user 1000 dumped core.
    Stack trace of thread 828287:
    #0 0x0000000008ddca46 lua_rawgeti (/run/media/tanuj/b4f61b23-ed88-4e28-bdd1-44bb8b8e36de/SteamLibrary/steamapps/common/Sid Meier's Civilization V>

    Also:
    Dec 11 20:13:59 f kernel: Civ5XP[828287]: segfault at 5c ip 0000000008ddca46 sp 00000000f254aa20 error 4 in Civ5XP[8048000+22a7000]

    In a previous crash (mid game), I got this different line:
    Stack trace of thread 596402:
    #0 0x00000000d4155274 n/a (/run/media/tanuj/b4f61b23-ed88-4e28-bdd1-44bb8b8e36de/SteamLibrary/steamapps/common/Sid Meier's Civilization V/libCvGameCoreDLL_Expansion2.so)

    Dec 10 19:25:01 f kernel: Civ5XP[596402]: segfault at 120 ip 00000000d4155274 sp 00000000f264dccc error 4 in libCvGameCoreDLL_Expansion2.so[d3d7e000+55f000]

    Any ideas what I should try to do to fix this? My main issue is that I don't have an easy way to reproduce crashes, so I can't iterate fast to see if certain changes work or don't.


    ---
    I looked through some old posts and found some crash files which I'd like to try, but I'm not sure how to. I put them into Saves/single/ but the game says that the file is invalid. I'm probably just being dumb here :D any help?
    Also, does CTD mean crash to desktop?
     
    Last edited: Dec 11, 2019
  5. crobartie

    crobartie Chieftain

    Joined:
    Dec 19, 2019
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Hey
    I started using 'Civ5 Enhanced User Interface v1.29beta42' and I have trouble 'seeing' happiness (it's not a sarcasm;) ...
    On legacy version it is OK. I see happiness / unhappiness in cities and their cause, like Distress (https://civ-5-cbp.fandom.com/wiki/Happiness).
    Now on beta I can't see it (only global happiness). I am using VoxPopuli Beta Version - December 1st.

    Look at pic1 (legacy version) and pic2 & 3 (beta EUI).
    Do you know why this is so and how to fix it?
     

    Attached Files:

  6. Tyler699

    Tyler699 Chieftain

    Joined:
    Dec 28, 2019
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Hi,
    I started using the NQ Mod recently and now also want to use the EUI.
    My problem is that I either cannot select units correctly or my game seleciton is broken:

    Legacy Version: If I use the legacy EUI version I cannot really select units. I can click on them and move but cannot see their pic in the bottom left corner and also cannot upgrade them (pic 1).


    v1.29beta42/v1.29beta38 version: If I use either of them - doesnt matter which one - my game selection is broken and I cant choose any of the options (pic2). Loading a save file leads to a crash.

    So I'm sitting here for about 4 1/2 hours trying to fix this issue unfortunately without any success.
    Im getting really frustrated so I hope someone can help me to fix this :)



     
  7. Quietor

    Quietor Chieftain

    Joined:
    Dec 30, 2019
    Messages:
    1
    hello guys,
    i am using EUI for some time but recently i discovered a diplomacy panel which looks great :D
    i am wondering if it is possible to shift that panel to bottom of screen (and change its position from vertical to horizontal) because its located on scoreboard.
     

    Attached Files:

  8. crobartie

    crobartie Chieftain

    Joined:
    Dec 19, 2019
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    crash error after ~300 turns when click next turn
    I changed to a legacy version and it started working normally. After a few turns changed back to beta and it worked without a problem. When will the failure occur again? Who knows.
    IMO to many bugs in beta EUI...
     
  9. calcarl

    calcarl Chieftain

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    1
    First of all, thanks for the mod. It makes gameplay much more efficient and enjoyable.

    I recently had to re-install the mod after using it for a few years (not sure why it stopped working - maybe a Mac update since I hadn't played for a year or more). I made a mistake while reinstalling that appears to have deleted all of my saved games :(

    Here is my problem info:
    1. Bug: Civ V deleted save games due to Save folder overwrite
    2. Game version: Steam Installed, Civ V v1.0.3.279
    3. DLC: Gods and Kings and Brave New World, no mods
    4. PC or Mac: Mac OS 10.13.6
    5. Problem:
      I had forgotten that the Text folder is in:
      ~/Library/Application Support/Sid Meier's Civilization 5

      so I followed the instructions on the forum for pasting the EUI and CSL xml files into:
      ~/Documents/Aspyr/Sid Meier's Civilization 5/Text

      When I opened Civ V, I found that there were no save files listed in the load menu. I checked
      ~/Library/Application Support/Sid Meier's Civilization 5/Saves
      and
      ~/Library/Application Support/Sid Meier's Civilization 5/ModdedSaves
      which both showed no save files present. I probably had 100+ before :(
    I'm not a modder or developer, so I would appreciate if anyone can find something I'm missing and might have a suggestion for recovering my saved files. Unfortunately I don't have them backed up on Steam Cloud either. If there is no solution, it may be beneficial to update the forum post instructions with Steam install filepaths for the xml files as well.

    Log for when I recreate the problem:
    Spoiler Lua Log :
    [/
    [3.034] Initializing Lua 5.1.4
    [60.927] EUI_context: Pregame start. Lua memory in use: 965 447
    [60.929] EUI_context: Loading EUI core library. Lua memory in use: 1 077 403
    [60.942] EUI_context: Loading EUI info tooltip library. Lua memory in use: 1 588 851
    [60.944] EUI_context: MOD/DLC activation. Lua memory in use: 1 322 682
    ____________________________________________________________________________________________________
    Active DLC: 293C1EE3-1176-44F6-AC1F-59663826DE74 Genghis Khan's Mongolia
    Active DLC: B685D5DE-7CCA-4E75-81B4-2F60754E6330 Isabella's Spain and Pachacuti's Incan Empire
    Active DLC: ECF7C605-BA11-4CAC-8D80-D71306AAC471 Kamehameha's Polynesian Empire
    Active DLC: B3030D39-C0D8-4BC7-91B1-7AD1CAF585AB Harald Bluetooth's Denmark
    Active DLC: 112C22B2-5308-42B6-B734-171CCAB3037B Sejong The Great's Korea
    Active DLC: BBB0D085-A0B1-4475-B007-3E549CF3ADC3 Wonders of the Ancient World
    Active DLC: EA67AED5-5859-4875-BF3A-360FE9E55D1B Conquest of the New World Deluxe
    Active DLC: 7459BA32-5764-44AE-8E95-01AD0E0EFD48 Nebuchadnezzar's Babylon
    Active DLC: 3F49DF54-68B6-44D1-A930-A168628FAA59 Explorers Map Pack
    Active DLC: 46EAEFFC-7B1D-443D-BFC8-F825DFEFB094 Scrambled Continents Map Pack
    Active DLC: 4255F5F7-D3AB-4E55-ACEE-4670082040ED Scrambled Nations Map Pack
    Active DLC: 0E3751A1-F840-4E1B-9706-519BF484E59D Gods & Kings Expansion Pack
    Active DLC: 6DA07636-4123-4018-B643-6575B4EC336B Brave New World Expansion Pack
    Active DLC: 8871E748-29A4-4910-8C57-8C99E32D0167 Upgrade Data 1
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    [61.046] ModsBrowser: Refreshing Mods
    [61.046] ModsBrowser: GetModBrowserListings()
    [108.206] EUI_context: Pregame shutdown. Lua memory in use: 1 934 236
    ====================================================================================================
    ]
     
  10. blueblubberbubble

    blueblubberbubble Chieftain

    Joined:
    Jan 18, 2020
    Messages:
    1
    As the image shows,this is my problem with eui. Does anyone have any solution for this?
     

    Attached Files:

  11. gerishnakov

    gerishnakov Chieftain

    Joined:
    Jan 15, 2017
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Is anyone else having an issue seeing how many followers of a religion each city has when no one faith has a majority, i.e. there is no pantheon/religion icon to hover on? I don't have this issue with cities I own, just every other city on the map.
     
    lymond likes this.
  12. Grobert

    Grobert Chieftain

    Joined:
    Feb 6, 2020
    Messages:
    2
    Here is a save that may be useful. After pressing end turn, while the AI players do their moves, after Boudica offers to exchange embassies, it crashes.
    Latest version of EUI, no mods.

    If I remove the EUI folder from DLCs, the game no longer crahes. After the turn passes I can exit the game, copy the EUI folder back and resume playing with EUI. So there's some event that causes the crash in between turns.
     

    Attached Files:

    Last edited: Feb 6, 2020
  13. Grobert

    Grobert Chieftain

    Joined:
    Feb 6, 2020
    Messages:
    2
    Same thing happens again, some turns later. It happens right after Poland's turn, when Venice should start theirs, as it did earlier.

    It may have something to do with Venice, or Poland. Here's the save:


    Edit: Later on it happens after the Iroquis, so it doesn't have something to do with a specific civ. If you want further saves where 'next turn' crashes with EUI just say.
     

    Attached Files:

    Last edited: Feb 6, 2020
  14. bc1

    bc1

    Joined:
    Jan 12, 2004
    Messages:
    1,223
    Thanks for taking the time to upload Civ5 saves. Unfortunately, I cannot reproduce the crashes.

    So far I am not aware of any bug in EUI that leads to a reproduceable crash; all reports and personal experience fall in two categories:
    • infrequent (using windows) random in-game crashes, usually during AI turn (especially barbs) : in my experience, re-lauching the game and loading last autosave always works
    • crashes after leaving a game : to be safe you need to completely re-launch the game each time you want to play a game or load a save
    Cheers
     
  15. phillipwyllie

    phillipwyllie Wannabe Deity

    Joined:
    Dec 11, 2003
    Messages:
    1,458
    Location:
    4 Hexes from FoY
    CTD when loading an autosave from within game. Using v1.29beta42. The CTD doesn't happen when loading the autosave from the main game menu.
     
  16. KaidoKing12

    KaidoKing12 Chieftain

    Joined:
    Feb 18, 2020
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Thanks for creating this interface, it is very helpful!

    Like others, I am getting crashes during AI turns. Someone suggested to use the notification panel from the last stable version. What all goes on from the EUI perspective during AI turns and will this solve my issue?
     
  17. bc1

    bc1

    Joined:
    Jan 12, 2004
    Messages:
    1,223
    1. mixing files from different EUI versions is never a good idea: if some part of EUI causes problems, remove corresponding subfolder, don't replace
    2. if there was something in previous versions that worked better, I would simply use that
    3. if you identify a part of EUI that causes problems (i.e. reproduceable bug), then don't hesitate to report
     
  18. Haucher23

    Haucher23 Chieftain

    Joined:
    Feb 19, 2020
    Messages:
    2
    Hello bc1, thanks for making this mod, it really completes Civ5!

    I have a question about your newest beta, I noticed that the moveto mode is not deactivated after moving (you have to click g-mouse1-g instead of only g-mouse1). Is that supposed to be like that or is it a bug on my end?
     
  19. Haucher23

    Haucher23 Chieftain

    Joined:
    Feb 19, 2020
    Messages:
    2
    I can reproduce the problem in your 2nd screen by renaming the eui folder, keep the original name!

    The movement problem is related to multiple "ingame.lua" files (from other mods like nqmod). Make sure you only use one.

    PS: When using beta EUI, delete eui_tooltips.lua from nqmod, those conflict with the newer ver sion.
     
  20. inquis

    inquis Chieftain

    Joined:
    Feb 29, 2020
    Messages:
    1
    City State quests are invisible on the new version.
     

Share This Page