1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Just another Mod Chooser

Discussion in 'Civ4 - Utility Programs' started by UNeverNo, Jan 5, 2007.

  1. UNeverNo

    UNeverNo Chieftain

    Joined:
    Aug 10, 2005
    Messages:
    36
    Location:
    Old Europe
    I was sick of creating shortcuts by hand so I decided to create a Mod Chooser.

    This program uses the registry to find the Civ-Path and offers some other functionalities. So you can close this Mod Chooser after starting Civ or configure it to automatically show the last started mod in Civ4/Warlords/BtS.

    To install it simply put the .exe into any folder you want, I recommend Desktop, and start it - that's all.

    Have fun! :)

    Version history:
    2.0 - now compatible to complete version (actual version)
    1.1 - 2'913 downloads (fallback; not complete-compatible!)
    1.0 - 452 downloads
    0.3 - 850 downloads
    0.2 - 11 downloads
    0.1 - only internal testings

    Download v2.0

    Suggestions? Questions? Bugs? Email me (see About) or PM me...
     

    Attached Files:

  2. JohnYoga

    JohnYoga Prince

    Joined:
    Jan 23, 2006
    Messages:
    409
    Location:
    San Diego
    UNeverNo,

    Nicely done. Best I have seen/used.

    Thank you very much for making. I like that you can mod choose for Civ4 vanilla AND Warlords...

    Regards,

    John
     
  3. UNeverNo

    UNeverNo Chieftain

    Joined:
    Aug 10, 2005
    Messages:
    36
    Location:
    Old Europe
    Hello folks,

    I made an update, because I forgot to look for Mods in MyDocuments. :mischief:
    Please download the new version 0.3.

    If you do have any ideas how to make the program better - post it ;)
     
  4. UNeverNo

    UNeverNo Chieftain

    Joined:
    Aug 10, 2005
    Messages:
    36
    Location:
    Old Europe
    I finally made a screenshot ;)
     
  5. hamarrboo

    hamarrboo Chieftain

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    4
    Awesome program. Keep up the good work.
     
  6. ChinaBlue

    ChinaBlue Xenite

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    191
    Love it! Thank you
     
  7. Wallabulla

    Wallabulla Warlord

    Joined:
    Nov 9, 2002
    Messages:
    110
    Location:
    Norway
    Thanks alot for this handy program, great work! :)
     
  8. Fiend777Fits

    Fiend777Fits Social Parasite

    Joined:
    Sep 29, 2006
    Messages:
    303
    Location:
    Agrasse Knoll, Texas
    good work. the old mod starter is going in the recycle bin
     
  9. Supreme Shogun

    Supreme Shogun Warlord

    Joined:
    Nov 2, 2005
    Messages:
    168
    Awesome work. Absolutely love it and use it now. Thank you for sharing your work.
     
  10. Vatras

    Vatras Warlord

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    139
    Location:
    Austria
    Thank you for this helpful utility :)
     
  11. OGRastamon

    OGRastamon Chieftain

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    9
    After playing my first Civ4 Mod I immediately began wishing for a program just like this. Thank you.
     
  12. rebakan

    rebakan Warlord

    Joined:
    Jun 13, 2006
    Messages:
    221
    Location:
    Japan
    @UNeverNo: i downloaded and extracted your mod chooser, but it doesn't work, nor in Civ4 nor in Warlords, it says:

    Run-time error '9':
    subscript out of range
    i don't have any idea of how to fix it.Can you help me, please? I do appreciate, thanks.
     
  13. UNeverNo

    UNeverNo Chieftain

    Joined:
    Aug 10, 2005
    Messages:
    36
    Location:
    Old Europe
    Mhh hard to find an error without debugging the code. And I don't get such error at my machine :(
    I'm going to update the tool for BtS - I will take a closer look then, ok? :)
     
  14. Vinnie1991

    Vinnie1991 Chieftain

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    7
    Location:
    Goor (The Netherlands)
    Many thanks for this great program.

    Do you have any idea when do you update this program for Beyond the Sword expansion?
     
  15. UNeverNo

    UNeverNo Chieftain

    Joined:
    Aug 10, 2005
    Messages:
    36
    Location:
    Old Europe
    This week, maybe today - we'll see :)
     
  16. UNeverNo

    UNeverNo Chieftain

    Joined:
    Aug 10, 2005
    Messages:
    36
    Location:
    Old Europe
    Here we go - now Bts-compatible :scan:

    @rebakan: Sorry, I can't find any error, but I now implemented some error handling stuff - maybe this will help :crazyeye:
     
  17. Wallabulla

    Wallabulla Warlord

    Joined:
    Nov 9, 2002
    Messages:
    110
    Location:
    Norway
    thanks alot for the Bts update :goodjob:
     
  18. 3141592

    3141592 Warlord

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Messages:
    287
    Very nice :goodjob:
    My one gripe with it is that the text could be bigger, I don't mean huge, but maybe 14-20 font instead of 12.
    Also, if you could make the menus just show all the mods without scrolling, that would be nice too.
    And there is one small bug. It says "BTS pure" for the warlords slot by default and there is no default for the BTS slot.

    Overall very nice and simple with no clutter. I'm surprised I didn't find this sooner.
     
  19. Recursion

    Recursion Chieftain

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    8
    Thx ... very easy and straight forward way to start mods in Civ4. I will be using this quite a bit.

    I didn't notice a "BTS pure" in the Warlords slot but there was not an option (default) in the BTS slot (was blank). Easy to work around as the drop-menu had the right stuff under BTS. Might want to fix for a polished release however ;)
     
  20. Methos

    Methos HoF Quattromaster Super Moderator Hall of Fame Staff

    Joined:
    Jan 1, 2005
    Messages:
    13,100
    Location:
    Missouri
    I've been wondering if you updated it with BTS. Just now got around to checking. I really like this application. Thanks!

    I'm also showing "BTS Pure" in the Warlords box and the BTS box is empty. Any chance it'll be fixed?
     

Share This Page