1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

DLL - Various Mod Components

Discussion in 'Civ5 - Mod Components' started by whoward69, Nov 4, 2012.

  1. Gp_123

    Gp_123 Chieftain

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    19
    Can you please get the new combat rules and units from the superpower Modepack ?
     
  2. Chrisbburn

    Chrisbburn Chieftain

    Joined:
    Aug 9, 2013
    Messages:
    81
    Does this also fix the issue with CSD where Great Diplomats spawn every turn after founding the first?? Gazebo said you had fixed it in the CP versions?

    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
     
  3. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,379
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    Nope. The CSD v23+ code is buried in the CP DLL and not released separately, so I can't merge it back into the combined DLL.
     
  4. Chrisbburn

    Chrisbburn Chieftain

    Joined:
    Aug 9, 2013
    Messages:
    81
    Effectivly ending the combined dll and csd working together with out the cp???

    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
     
  5. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,783
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    The issue wasn't related to the code, but rather to the lack of an XML entry for the Great Diplomat in the <GreatPeople> table you added in the previous version of your DLL. Also, CSD is still using an independent codebase (I maintain CSD's dll separate from the CP dll, even though the latter has the former in it).

    G
     
  6. Opiliones

    Opiliones Chieftain

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    2
    Hello, new to this DLL stuff. I have installed the DLL - Various Mod Components and Global - Enable Magellan, , Global - Passable Forts Any, Global - City Forest Bonus, Global - CS Raze Rarely, Buildings - Pro-Rata Purchase, Global - City State Gifts from Pick'N'Mix mods. These are the ones I would like to get working and everything else seems to work except the City state gifts. It says in the mod activation selection that another mod is blocking the mod. All the other mods can be activated from there. How do I proceed? Thank you.

    EDIT: Problem found, was another mod.
     
  7. seamus2010

    seamus2010 Chieftain

    Joined:
    Jun 23, 2013
    Messages:
    66
    Hello. I believe I've found a bug in "DLL - Various Mod Components (v 63)".

    Whenever I have the DLL enabled (it doesn't matter if the DLL-dependent mods are on or off), air interception doesn't work properly, as documented here. If I turn the DLL off, air interception works properly again.

    It would be great if you could look into this, as I would like to use the DLL-dependent mods. Thanks!
     
  8. zeedo

    zeedo Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    14
    Location:
    Poland
    Hi, whoward69

    I´m playtesting the CCTP mod, which requires one of your DLL and there is an issue that really bugs me:

    when I trade with another civs there is a very easy way to get free money from them, I just ask them to give me gold per turn (max 7) for nothing in exchange and they just agree. Then I can repeat the process a couple of times and it always works no matter the difficulty level or neutral/friend status.

    I don´t know how to get rid of this bug. I don´t want it to tease me to cheat and I would like the civs to actually make the deal even by wanting something in exchange.

    The bug appears with both versions of your DLL.
    Could you fix it for us? Thanks
     
  9. watergod

    watergod Chieftain

    Joined:
    Sep 14, 2014
    Messages:
    9
    Hi I put dll and city working distance mod into mods folder and enabled them but working distance mod doesnt work.. Do you have any idea why this is happening?
     
  10. Gilgamesch

    Gilgamesch Ancient Alien

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    2,228
    Location:
    good old germany
    Just a note, only a few buildings and policies affect the city working distance.
    You can get a overview in the xml file in the working distance mod.
    Also you can add to this file as many buidings and polices as you wish and it will work
    We use it in CCTP, and it works like a charm:D
     
  11. watergod

    watergod Chieftain

    Joined:
    Sep 14, 2014
    Messages:
    9
    Thank you Gilgamesch. I fixed the problem by editing the xml file.
     
  12. Opiliones

    Opiliones Chieftain

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    2
    Found my problem with the city state gifts, I had the city state leader heads mode on and apparently they dont work together.
     
  13. Nutty

    Nutty Deity

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    3,167
    Gender:
    Male
    Location:
    Orange County, California, U.S.A.
    Oh, yeah. I was going to look into that... but obviously never did. There's the compatible version of CSL2, though, for just this sort of eventuality.
     
  14. vaal

    vaal Chieftain

    Joined:
    Oct 23, 2014
    Messages:
    6
    hi i just downloaded DLL - Various Mod Components from William's website. (v63)

    I'm using App Store version, BNW + GNK + DLCs. game version is 1.3.6 as seen on App Store. When I extract the civ5mod file and go in to the game i cannot enable it. It says this is not compatible with the current version of the game.

    What do i do wrong?

    Ps: I'm new i'm so sorry if this problem got fixed before and i didn't see in the search.
     
  15. Nutty

    Nutty Deity

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    3,167
    Gender:
    Male
    Location:
    Orange County, California, U.S.A.
    Every dll is Windows-only, unfortunately. Macs use different types of libraries for which the source code hasn't been released.
     
  16. Velvet Elvis

    Velvet Elvis Chieftain

    Joined:
    Mar 28, 2012
    Messages:
    41
    I have this problem as well and I'm on windows. I have one linux box with steam installed but I've never played civ on it.
     
  17. HorseshoeHermit

    HorseshoeHermit 20% accurate as usual, Morty

    Joined:
    Apr 5, 2013
    Messages:
    1,281
    Location:
    Canada
    Hi, you're an ineffable wizard about this modding business, whoward. I mean not just the skill but the... industriousness of it.

    Anyway
    I've tried to obtain your Various Mod Components uber-mod, but enabling it either softlocks Civ, or crashes it with some kind of Visual Studio exception. Are there reasons this may be the case other than system performance, or, even if it is performance, how much performance are we talking about here, 'cause this system is pretty hot (for when CiV came out, anyway).

    Also, it is very likely I will be tempted to take the changes you made to the code for the beliefs system in the Natural Wonder inspiration component , in order to implement my own beliefs system. I'll be reading your modder notes, just a heads-up (more a thank-you, again, really).
     
  18. demondance

    demondance Warlord

    Joined:
    Oct 6, 2012
    Messages:
    166
    @: whoward69

    I am using Improvement Tunnel and use BNW version. In game , i can purchase/build that unit but that unit cant climb on mountain to build tunnel ....

    Can you fix it ?
     
  19. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,379
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    38 of the events from my DLL have been included in the 3.276 patch :D (see this thread)
     
  20. lockstep

    lockstep Prince

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    389
    Location:
    Vienna, Austria
    Congratulations! I'm looking forward to a new version of your DLL mod (and Gazebos spin-off).
     

Share This Page