1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Europe Screen 5.0 beta and aodII

Discussion in 'Civ4Col - Age of Discovery II' started by abj9562, Mar 16, 2009.

  1. koma13

    koma13 Chieftain

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    662
    You can use both variants. Doesn't matter.
     
  2. PrinzMyshkin

    PrinzMyshkin Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    285
    Location:
    Antarctica
    Koma it didn't work.

    I had to add the following line to make it work:

    Thanks for the ()! :)

    Self.China worked alright!

    I am sure there must be a better way...
     
  3. koma13

    koma13 Chieftain

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    662
    You have to start a new game when making changes related to sdEntityExists. :)
     
  4. PrinzMyshkin

    PrinzMyshkin Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    285
    Location:
    Antarctica
    Dude,

    you are f*cking genious!

    Not command is not necessary now... all works as good as a clock!

    Will release the first beta of china screen today! :)
     
  5. koma13

    koma13 Chieftain

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    662
    Great! :goodjob: Don't forget to put you in the credits (Line 62).
     
  6. Dale

    Dale Chieftain

    Joined:
    Mar 14, 2002
    Messages:
    6,986
    No you didn't make a mistake. I added in isPirates into the SDK. :p
     
  7. PrinzMyshkin

    PrinzMyshkin Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    285
    Location:
    Antarctica
    Credits? :D

    Are they displayed anywhere?
     
  8. PrinzMyshkin

    PrinzMyshkin Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    285
    Location:
    Antarctica
    OK thank you. :)

    Also added kaibayashi. :)

    Can I see them anywhere, so I can make myself feel important. Will I wear the big wigs too? :D
     
  9. koma13

    koma13 Chieftain

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    662
    Move mouse over trade log button. :)
     
  10. PrinzMyshkin

    PrinzMyshkin Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    285
    Location:
    Antarctica
    Good to know! Now I feel really important. :D

    Will update my CV.
     
  11. Dale

    Dale Chieftain

    Joined:
    Mar 14, 2002
    Messages:
    6,986
    You know, I didn't even know that! :blush:
     
  12. koma13

    koma13 Chieftain

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    662
    I put you in the credits for creating the Pirates screen and helping me out. :)

    But if no one ever spotted them maybe I should move them to a more prominent position.
     
  13. koma13

    koma13 Chieftain

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    662
    Dale, I'm currently working on update for Europe screen for AOD2. I have some trouble with your new "Western nation high seas times". These new times are not reflected in getTripLength().
    I'm using gc.getEuropeInfo(unit.plot().getEurope()).getTripLength() for calculating the time a ship needs for traveling to new world. As you can see this it not depending on civ or unit. Right now, it breaks my recall feature for western nations. :(
    Do you think you can find a way that getTripLength() reporting back a value depending on civ? I could make a way around, but it would be an ugly hack :p, only working for currently included nations as there is no bFromWest info exposed to python (i think).
     
  14. Dale

    Dale Chieftain

    Joined:
    Mar 14, 2002
    Messages:
    6,986
    I can implement that into the SDK. Shouldn't be a problem. :)
     
  15. koma13

    koma13 Chieftain

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    662
    Cool, thank you. :)
     
  16. Dale

    Dale Chieftain

    Joined:
    Mar 14, 2002
    Messages:
    6,986
    Okay I have done three things:

    1. I have created iWestTripLength in Civ4EuropeInfos.xml to store the western nation travel times.
    2. I have exposed CvEuropeInfos::getWestTripLength() to python (use the same way as getTripLength()).
    3. I have exposed CvCivilizationInfos::isFromWest() to python so you can determine if a Civ is from the west and to call the right TripLength function.
     
  17. koma13

    koma13 Chieftain

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    662
    Europe Screen 5 beta2 - AOD2 Version

    Changelog:

    - improved performance for plot finding process
    - turned inbound ships around, they are facing now to the right :king:
    - reduced appearance of sea gulls, they still show up once in a while
    - removed 'lift boycott' feature, EuropeScreen 5 isn't about changing gameplay ;)
    - made a better full length icon for carrack
    - full support of unit selection/order sounds for all nations

    Issues:

    - recall feature for nations starting in the west isn't working, will be fixed in AOD2 1.11

    Download (~ 7.6mb):

    http://www.mediafire.com/download.php?oezvemyl1my
     
  18. koma13

    koma13 Chieftain

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    662
    Dale, I made use of these changes. Check out lines 1065-1068 in Europe Screen I posted above. Just uncomment them for AOD2 1.11. I hope this is working. :)
     
  19. PrinzMyshkin

    PrinzMyshkin Chieftain

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    285
    Location:
    Antarctica
  20. Stnhl

    Stnhl Chieftain

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1
    Hi guys, and thanks for your big work.

    I really appreciate this mod : It's a must have IMHO.

    As I'm french, I've made the translation to make v5.0 work correctly with my game, in the "text" xml.

    Feel free to use (or not) my work for further modifications.
    If you disagree with this work, please feel free to mp, and i'll will remove it.

    Keep the good work.

    STNHL
     

    Attached Files:

Share This Page