1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Orbis Bug Thread (Old)

Discussion in 'Orbis Modmod' started by Ahwaric, Mar 28, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Willgar

    Willgar Prince

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    308
    The most impressive achivement was that you got Rise of Darkness to work without all the bugs - any tips?
     
  2. Valkrionn

    Valkrionn The Hamster King

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    14,450
    Location:
    Crestview FL
    I have not, actually, namely because it's not updated to the new version of FfH. If you have an older patch, it will work like a charm.

    I've actually never played RoD... I just root through the code. :lol:
     
  3. Dragonessa

    Dragonessa Chieftain

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Messages:
    7
    I mind all three but that's me. (Especially since I tend to name my mages. *laughs*) The model used in FF2 for Svart archmages is "bainsheesi.nif". Now, it seems Orbis properly lists that in the XML file. (Also when you are playing svart and use the world builder, you get the right archmage model.) However, when upgrading normally in game it seems to use the model "greatprophet.nif". I haven't checked the files for upgrading yet but my guess is it points to the wrong spot.

    However, all that said, I don't really care for the FF2 model. I think perhaps a version more on par with the Ljosalfar archmage (properly recolored and outfitted) would be a bit better. The Svart model just kind of glides about (well like the banshee the model seems named after). I've never done any model work with Civ IV before but it seems these meshes bring new definition to low poly. So in theory it wouldn't be much to make a new one. I may play around with it a bit. If I get anything interesting I'll post a pic here. Otherwise I guess it's best to default to the original FF2 model such as it is. :D
     
  4. gunnergoz

    gunnergoz Cat Herder

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Messages:
    2,286
    Gender:
    Male
    Location:
    Southern California
    Any tips or suggestions on my disappearing scout problem? Anyone else experience this? My drivers are up to date, PC is quite new and all my other games (including Civ4) run without problems.
     
  5. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    I'm not against sex changes but, for once, we have female units, so I'd like to keep them...

    @gunnergoz: Did you try launching the game while holding shift to clear the cache? Or maybe you did something wrong during the installation?
     
  6. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    @Ahwaric:

    I'm not sure yet but, about Tolerant and unique yields, couldn't you hijack the function setting a plot's yields so that it uses the civilization type of the nearby city instead of the one of the player? Of course, if the plot can't be worked by a city, it would use the player civ type... It might be problematic if two cities with a different civ type can work a same plot.
     
  7. gunnergoz

    gunnergoz Cat Herder

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Messages:
    2,286
    Gender:
    Male
    Location:
    Southern California
    Thanks for answering, Opera. Yes, I tried booting up the game with shift down to clear the cache...no help. The installation went normally, as did all updates. I have Vista 64 Home Ultimate, use admin status when launching the updates, which indicate they installed successfully. No other Civ4 games seem affected besides Orbis and Orbis worked fine before the update. Odd, huh?
     
  8. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    Odd, indeed. Do you have No Animation or something in this flavor activated? If so, detick it. If not, I can only advise you to try to reinstall Orbis :(
     
  9. Plopp

    Plopp Chieftain

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    14
    Small bug here. Whenever I have a ranged attacker with "opererational range I" or whatever its called and I add him to a group of other ranged attackers it will let all of these ranged attackers fire at additional range even though they dont have the promotion to do so. This happens when I select them all in a stack and then use their ranged attack.

    I'm not home to look but I'm pretty sure im on the latest patches for everything FFH2 and Orbis.
     
  10. gunnergoz

    gunnergoz Cat Herder

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Messages:
    2,286
    Gender:
    Male
    Location:
    Southern California
    Thanks Opera, I'll probably do that next time before I try to play.
     
  11. dreki

    dreki Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    7
    playing with the latest patch (H) and many of the Elhoim units are red blobs (scouts, hunters, immortals etc)!

    Haven't noticed it with any other civ. Something wrong with my installation, or is it a bug? :(
     
  12. James009

    James009 Warlord

    Joined:
    Nov 13, 2002
    Messages:
    276
    I had the same problem. Terrain was also glitchy and purple. Just do a total re-install of FFH, Orbis, and their respective patches. That fixed it for me!

    • However, Avatar of the Wrath is still a big red blob for me...
    • I'm also going OOS immediatly upon gamelaunch.
    • Are there supposed to be "Orbis" MP maps or something? Or is it just Erebus and Erebus Continents?
     
  13. RunningSquirrel

    RunningSquirrel Chieftain

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    8
    The Grigori world spell is not working, the adventurer counter is not reset when you use it.
     
  14. Ahwaric

    Ahwaric Shrubbery-hugger

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    1,217
    Location:
    Kraków, Poland
    Your install. You did not update your FfH to the last patch before installing orbis.
    Will check that one
    You are playing erebus/erebus continents then? I will probably add mp versions in next patch.
    Other mapscripts should work, plus you can get Orbis MP and Orbis Continents MP both in LENA and in one of the threads here. I just do not remeber where... :(
    The spell works, adventurers simply have nothing to do with it. I will probably add some small bonus for them, but the idea is to make grigori less adventurer-centered.
    You will get more great people now, and about the same amount of adventurers as in standard FfH.
     
  15. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    You might want to tweak CvGameTxtMgr.cpp to show the defensive withdrawal. I was going to do it but I figured it might be a good idea to have it Orbis as well ;)
     
  16. Ahwaric

    Ahwaric Shrubbery-hugger

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    1,217
    Location:
    Kraków, Poland
    Already in, just forgot to add it to changelog :)
     
  17. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    Great!
     
  18. Pazyryk

    Pazyryk Deity

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Messages:
    3,584
    0.41 G. Bubos and Ars spawning error.

    Not sure if this has been reported. I'm playing a high AC game. For both Bubos and Ars spawning, I got the error that says there is a mismatch in number of arguments. Sorry, no screensave so this is from memory. I think it was C++ expected exactly 3 arguments and got 2 (or maybe the converse). I'm pretty sure they never spawned on their own, so I added them in worldbuilder and played on. Yersinia and the Avatar spawned just fine. (I also tend to get a lot of memory allocation errors in high AC games, but not otherwise.)
     
  19. KrugSmash

    KrugSmash Warlord

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    East Coast USA
    Small bug, When you capture the last city of a civ, and they have a unit out in the wilderness who's carrying an artifact, the unit will disappear but drop the artifact which will remain owned by the defeated civ, preventing said civ from dropping off the board.
     
  20. Qumi

    Qumi Chieftain

    Joined:
    Sep 29, 2009
    Messages:
    5
    I have a major bug since the last Orbis patch... i can't discover Fellowship of the Leaves... I've got Mysticism and Tracking, but doesn't have this tech on my list when picking a tech I should research :/
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page