1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Quick Questions and Answers

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by ori, Sep 25, 2010.

  1. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    10,694
    Gender:
    Male
    Location:
    Washington, DC
    I would advise that you post this question in the Civ 5 - Creation & Customization forum. If any Civ 5 modders stumble across your post above, it will be pure happenstance.
     
    Imp. Knoedel likes this.
  2. BlackWizard

    BlackWizard Chieftain

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    614
  3. Heresiarc

    Heresiarc Chieftain

    Joined:
    Feb 23, 2018
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    hi everybody i finally abandon civ 4 and installed civ 5 and play with a friend everything is ok i gain a good number of points for great artist so i am happy with that but i have a problem i have 3 great artist in all the game so i have make 3 great works of that but when i go to cultural manager i only see one great work the rest is nothing only slots for more great works, i don't see the rest of my works, help what is happened where is my works, i don't lost any city in the entire game. i play brave new world.
     
  4. catalin72

    catalin72 Chieftain

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    462
    Gender:
    Male
    Location:
    Romania
    Maybe you used GA for Golden Age,no slots for Great Work when they have appeared?
     
  5. Heresiarc

    Heresiarc Chieftain

    Joined:
    Feb 23, 2018
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    in one moment i have a great artist and i go to clik great work i see i don't have slot for the great work so i decide make a wonder with slots finally the wonder is ready and i make the great work, i click the great work so i see the picture i remember the picture, after that i don't clicked the cultural manager and make other great work in the moment i finally remember the great works i go to check my great works and i don't have my pictures, a funny fact i have too great writers in the cultural manager i see their works but not the works of the great artists only 1 the rest is nothing, i forget is a saved game on multiplayer
     
    Last edited: Mar 8, 2018
  6. Heresiarc

    Heresiarc Chieftain

    Joined:
    Feb 23, 2018
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    Anyway, I invite another person to play the game that is delayed in the game, only in the menu has 30 seconds of delay time, clicked something and the game is too slow for recognize. i think is probably the drivers, what is your opinion?
     
  7. catalin72

    catalin72 Chieftain

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    462
    Gender:
    Male
    Location:
    Romania
    Which type of Windows you use,how many giga has your graphics card,how many RAM you have? Civ V is a game very 'expensive' in PC resources..
     
  8. Heresiarc

    Heresiarc Chieftain

    Joined:
    Feb 23, 2018
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    windows 7 original, 512mb graphics card, 4gb RAM
     
  9. catalin72

    catalin72 Chieftain

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    462
    Gender:
    Male
    Location:
    Romania
    Graphics card may be a cause for delay, with min 1 giga no more delay I suppose.W 7 is 32b or 64b?
    You use direct X 10 or 11?
     
  10. Heresiarc

    Heresiarc Chieftain

    Joined:
    Feb 23, 2018
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    32 bits and direct x 10
     
  11. catalin72

    catalin72 Chieftain

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    462
    Gender:
    Male
    Location:
    Romania
    Graphics card,my opinion.
     
  12. JOHN007

    JOHN007 Chieftain

    Joined:
    Jan 30, 2018
    Messages:
    25
    Hello, may I ask a quick question regarding "Great General" names?

    Installed a few mod factions from Steam Workshop and basically for example, I loaded up a standard game which I played as Alfred of Wessex (JFD) When a general is spawned the name of the general was the enemy factions leader? Is this some sort of bug?

    Thankyou for your time and hope to speak soon.
     
  13. Barhoumi

    Barhoumi Chieftain

    Joined:
    May 11, 2018
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Yes,
    Just open the city screen and then press "edit" Under the city name
     
  14. Pedro78

    Pedro78 Chieftain

    Joined:
    Oct 20, 2016
    Messages:
    871
    Hi,

    Just got Civ5 (complete edition). I don't know anything about the game but I guess there must be an equivalent to Civ4 BUG mod? What is the most standard/commonly played version/extension of the game?

    Thanks :)
     
  15. Imp. Knoedel

    Imp. Knoedel Imperator Knoedel the Great, Glorious and Gracious

    Joined:
    Nov 11, 2011
    Messages:
    8,182
    Location:
    Bergdeutschland
    Just Complete, expansions/DLCs are way more modular here than in Civ4 but I don't see why you would actively remove content from the game. There's a menu for activating/deactivating them on an individual basis somewhere in the main menu though, if you were to want that.

    Enhanced User Interface is pretty much the Civ5 equivalent of BUG, I couldn't imagine ever playing without it. It's installed as a fake DLC so you can still get achievements when running it which is usually not the case for mods, if that matters to you.

    Additionally, Info Addict adds statistics and graphs, aka everything in Civ4's F2 and F9 screens that was there in Vanilla already but has been cut from Civ5 for no good reason.

    Have fun! :)
     
  16. Pedro78

    Pedro78 Chieftain

    Joined:
    Oct 20, 2016
    Messages:
    871
    Thanks!

    So if I read your post correctly, Vanilla, Gods&Kings and Brave New World all stack together?
     
    Imp. Knoedel likes this.
  17. Imp. Knoedel

    Imp. Knoedel Imperator Knoedel the Great, Glorious and Gracious

    Joined:
    Nov 11, 2011
    Messages:
    8,182
    Location:
    Bergdeutschland
    Yep. It's just like in Civ4 when you are playing Beyond the Sword you technically also get the features of Warlords and Vanilla (except for scenarios). The only difference here is that you could theoretically play Brave New World + Vanilla without activating Gods & Kings if you wanted as it's more modular. Like in Civ4 I believe the only actual benefit from deactivating an expansion or both is access to older scenarios.
     
    Pedro78 likes this.
  18. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    10,694
    Gender:
    Male
    Location:
    Washington, DC
    And loss of civs and wonders that appear only in the deactivated expansion or DLC.
     
  19. Diavke

    Diavke Chieftain

    Joined:
    May 20, 2018
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Hey guys, I started playing Civ 5 recently and after few matches and guides read I still have some questions unanswered:
    1. How do I get prophets? I generate a lot of great people, but prophets doesn't seem to show up, even tho I have several faith buildings. Also I can't buy them in the faith screen, only generals.
    2. What is the best way to spread religion? I see there is trade route option, but at the same time I would get unwanted religion back to my city.
    3. How do I achieve city cultural influence? I get pop ups that AI is nearing cultural victory, even tho I believe my civ has more wonders/cultural buildings or is it more complex than that?
    4. How can I influence world congress votes with my spies? I have them in some enemy capitals, but I can't seem to find a way to get additional votes from my spies.
    5. Should I only protect my capital from tech stealing or techs can be stolen from other cities as well?
    6. Do you always use great artist to create great work?
    7. In civ4 cottages was the way to go, has it changed? Are farms better than cottages or should I build both equally?
    8. Is there any difference between long trade routes vs short ones? (I mean the travel distance of the convoy) And does roads/railroads have any impact on that?
    Thanks!
     
  20. beetle

    beetle Chieftain

    Joined:
    Mar 19, 2004
    Messages:
    5,537
    Location:
    Frederick, MD
    1. You can only get GPr by founding (i.e., having good Faith early in the game).
    2. Misionaries early, GPr later. Trade Route spread is relatively weak.
    3. Sorry, I cannot give pithy advice for Culture Victory and Tourism. It is not a quick question and answer!
    4. You get additional votes from Diplomats, not spies, and only late game. Spies and Diplomats in AI caps let you trade for their votes.
    5. Other cities can have tech stolen, but your cap is targeted most often.
    6. No. After theming Hermitage and World Wonders, burn GA for Golden Ages.
    7. Trading Posts are quite weak. Farms are always good. TP on Jungle and Tundra, and that is pretty much it.
    8. Longer trading routes give more money, but are more vulnerable to barbarians. Yes, roads and rails extend Trade Route range.
     
    Last edited: May 20, 2018

Share This Page