1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Rhye's of Civilization - the fastest loading mod Expanded

Discussion in 'Civ3 - Completed Modpacks' started by Rhye, Feb 5, 2004.

?

Rate this mod!

  1. I can't play Civ without this: no more loading times!

    203 vote(s)
    66.6%
  2. A good mod, but I won't play with it

    54 vote(s)
    17.7%
  3. I don't like the map

    13 vote(s)
    4.3%
  4. I don't like the terrain

    9 vote(s)
    3.0%
  5. I don't like the additions

    5 vote(s)
    1.6%
  6. I don't like the rules changes

    21 vote(s)
    6.9%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jaguar

    Jaguar Lurker

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    292
    Hmmm. Did you start the game with a pre-2.61 version and then update?
     
  2. estonianman

    estonianman Chieftain

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    11
    no. I updated then started a new game. It only happens with the babylonians. The first time it happened the leader - head was half distorted. wierd.
     
  3. tacfun

    tacfun Warlord

    Joined:
    Aug 4, 2004
    Messages:
    144
    So what is the report on my v1.01? What do you like and dislike? 6 people have downloaded it and I'd like to know what you think?

    tacfun
     
  4. estonianman

    estonianman Chieftain

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    11
    so nobody understands why the babylonians are causing a crash to desktop? I am not getting any error messages, it just kicks me to the desktop. This is my first game with Rhye's mod and I gotta finish it .... this mod is too good!
     
  5. Blasphemous

    Blasphemous Graulich

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    3,079
    Location:
    Jerusalem, Israel
    Did you try to re-download and re-install the mod? Sounds like it may be caused by some corrupt files.
     
  6. Magma

    Magma Prince

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    450
    Location:
    Denmark
    nice mod:)
    Wohoo, number 10000000 to post:D
     
  7. Beernuts1987

    Beernuts1987 Warlord

    Joined:
    May 11, 2004
    Messages:
    120
    Location:
    NY
    @estonianman- Do you have the latest C3C patch? 1.22?

    EDIT: Isn't Rhye supposed to be back soon?
     
  8. Finlandiaciv

    Finlandiaciv Supreme General in WWIII

    Joined:
    Apr 18, 2004
    Messages:
    54
    Location:
    Tammisaari, Finland
    is the 1.29 Vanilla version ready?
     
  9. Blasphemous

    Blasphemous Graulich

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    3,079
    Location:
    Jerusalem, Israel
    No, and Rhye is currently away from home... He should be back soon (a couple days) iirc.
     
  10. Tyrion

    Tyrion Hmmm.....

    Joined:
    Feb 1, 2004
    Messages:
    2,601
    Location:
    Tasmania.
    He is meant to be back on the 8th. Which is today. Rhye please consider my proposal of posting all updates. As i and others have fallen behind and cannot catch up again wtihout downloading the whole thing again.
     
  11. Blasphemous

    Blasphemous Graulich

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    3,079
    Location:
    Jerusalem, Israel
    I share the sentiment but the reason he isn't doing that is that he simply ran out of his alotted space on the current server...
     
  12. laxpimpj

    laxpimpj Chieftain

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Messages:
    56
    what do you know, rhye comes back the same day i come back from a hurricane power outage.
     
  13. Tyrion

    Tyrion Hmmm.....

    Joined:
    Feb 1, 2004
    Messages:
    2,601
    Location:
    Tasmania.

    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  14. KingOfCiv

    KingOfCiv Chieftain

    Joined:
    Sep 8, 2004
    Messages:
    50
    Location:
    Canada
    I must say this is a great mod and Im looking forward to future expansions.

    KOC :king:
     
  15. mostly_harmless

    mostly_harmless Chieftain

    Joined:
    Nov 30, 2003
    Messages:
    26
    I must also say that this mod is extremely impressive indeed, good show. One thing though, in my current game tech is running a bit behind, I'm entering the 1900s and only civ has managed to get to the industrial age, I'm one tech away from it myself and its unlikely anyone will get close to space ship building with only 100 turns to go through 2 ages. Is this a common occurence? I'm playing on Regent difficulty.
     
  16. elbow

    elbow Chieftain

    Joined:
    Aug 16, 2003
    Messages:
    6
    I apologise if this has been said in the forum ealrier - I tried to look through and see if this was posted ...
    1.) If you import civs in the editor that were deleted (to get the celts back) will that cause a crash at some point?
    2.) I understand the speed implications - but if you wanted to use a larger map and import it (say TET's 362 map in the editor to create a new BIQ) will that cause a problem? I like the rules re: deserts and mountains but I want a bigger map! a little slowdown is OK by me.
     
  17. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,660
    Location:
    Japan / South America
    I'm still alive!

    Tired, but alive.
     
  18. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,660
    Location:
    Japan / South America
    Now, let's begin with the replies:


    The timeline should be OK for Emperor level. Lower levels will cause slower science progress (in every civ game, not only in my mod)
     
  19. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,660
    Location:
    Japan / South America

    1) Don't import the civs, you would lose all the other changes. Just replace manually a civ you don't like.

    2)I'm sorry but the map factor is 60% of the total time cut. The remaining 40% is by the rules.
    I can give you an approximate loading time in the 270th turn with what you want to do: it should be about 30 minutes (with my computer).
    You can try but this is my advice. Remember that mine is not only smaller: it has many little tricks in barbarian and terrains placement to reduce the times.
     
  20. Rhye

    Rhye 's and Fall creator

    Joined:
    May 23, 2001
    Messages:
    9,660
    Location:
    Japan / South America
    In fact this is the reason. I'll ask Thunderfall for some space in his ftp.
    But I'll need a new server anyway: the Xpack will need frequent updates and I can't ask Thunderfall everytime.
    I'd like to make another account at ultraweb.hu, but I don't understand Hungarian, and habee has vanished.
    Please if anybody knows where to register a free 100MB space, let me know.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page