1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

New Beta Version - April 9th (4/9)

Discussion in 'Community Patch Project' started by Gazebo, Apr 9, 2016.

  1. AxGrinder

    AxGrinder Chieftain

    Joined:
    May 27, 2015
    Messages:
    39
    Location:
    USA
    You can remove the CorporationsOverview.Lua and .XML until they are fixed.
     
  2. Natura

    Natura Warlord

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    209
    Awesome, that fixed the issue!

    Admittedly it then created a new one because I'm not getting pop-ups when encountering half the city states I find and no pop-up when conquering a city so they all get auto-annexed, but progress is progress!
     
  3. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    A lua.log and a save would be helpful.

    What mods are you using?
     
  4. Natura

    Natura Warlord

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    209
    The 6 that are automatically installed with the auto-installer. Nothing else.

    Don't suppose it would have anything to do with going Order and picking Nationalism as a tenet?

    I don't actually know what a lua.log is sorry. And I've deleted the above files anyway so I can't replicate the issue.
     
  5. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,979
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Sounds like you have some serious lua issues.

    G
     
  6. AxGrinder

    AxGrinder Chieftain

    Joined:
    May 27, 2015
    Messages:
    39
    Location:
    USA
    Using the six latest OOtB CP/CBP Beta mods w/ EUI, +Techtonics map, clean install. Logs look identical to what was described several days back. You should be able to readily replicate on a clean download/install as I have done so many times now. If you really can't, PM me back and I'll recreate another blocking save for you. --AG
     
  7. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    Yeah i bet i just didn't handle the nationalization policy change properly. I'll look into it.
     
  8. Chrisy15

    Chrisy15 Flower, Beautiful

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    2,076
    Wait - what?

    When I reported this, you said it was a vanilla issue - which I vaguely recall reading somewhere. However, now it's a Lua issue - huh?
     
  9. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,979
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Eh? Lua and Vanilla are not mutually exclusive problems. Also, he's having issues that aren't the same as yours, specifically CS windows not appearing. May or may not be related to the UI overflow issue in the graphical engine.

    G
     
  10. Natura

    Natura Warlord

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    209
    Actually the issue is exactly the same; I haven't been getting pop-ups for Natural Wonders either. Pop-ups just aren't happening; capturing a city gives me no pop-up so it just gets annexed, city states are just discovered without a window showing up. The only one that does show up is meeting a new Civ, but that's a whole new window, not a pop-up. Ironically I didn't comment on all these issues specifically because I noticed Chrisy15 had already brought them to your attention.

    Can I just clarify something G; I've been using the auto-installer more or less since you made it an option. But I haven't been clearing my cache and mod files before running it since I figured that was all part of install process. Would my failure to be doing that causing these issues?

    Like I said I'm literally running nothing else other than whatever the auto-installer puts into my mod directories, so it can't be a mod conflict.
     
  11. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,979
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    You should've noted the NW issue! :)

    No, it auto-deletes cache stuff. Your MODS folder, it only has (1)-(6a) in it, correct? And EUI is in your DLC folder? If yes on both...DX9? DX10/11? touchscreen/tablet/n-gage?

    Also, enable logging and - next time it happens – post your lua.log.

    G
     
  12. pandasnail

    pandasnail Prince

    Joined:
    Nov 18, 2015
    Messages:
    535
    FWIW, this happens to me all the time, most especially when I've been playing too long for my computer (I literally play on a standard issue 2012 laptop). Then I quit and restart, everything's fine. Been assuming it was a memory issue of some sort all along.
     
  13. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,979
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Depends, in some cases it definitely is. The graphical UI engine doesn't like too many popups – I think – but I can't confirm this – that it must cache the data, and at a certain point it starts buffering information.

    G
     
  14. Gothic_Empire

    Gothic_Empire AKA, Ramen Empire

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Messages:
    1,501
    Not having any of these issues, fwiw.
     
  15. ExpiredReign

    ExpiredReign Deity

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Messages:
    2,450
    Gender:
    Male
    Location:
    Tasmania
    I have reproduced the same error I've mentioned here a couple of times now where a new city formed refuses to produce anything as though it is under revolt of in need of a courthouse.

    This time it was just my 2nd Korean city, usually it was my 4th.

    Using the 'Citizen management' screen shows only Gold or Science focus as making changes to the costs of the build queue, but nothing can actually be placed in the queue and worked on.
     

    Attached Files:

  16. Takagi Hiro

    Takagi Hiro Prince

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    516
    It was a bad omen.
    It was a bad omen.
    It was a bad omen.
    It was a bad omen.
    It was a bad omen.

    ...

    It was a bad omen.

    I wonder if anyone's actually passed this event without losing their GA points. Should we revise the tooltip to "1% chance of success?" ;)
     
  17. kaspergm

    kaspergm Deity

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    4,828
    I think I passed this event once.
     
  18. Takagi Hiro

    Takagi Hiro Prince

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    516
    The irony being that it's a 25% to trigger the loss, strangely. Maybe the odds are backwards?
     
  19. pandasnail

    pandasnail Prince

    Joined:
    Nov 18, 2015
    Messages:
    535
    So in my game with this version, the AI kept declaring war on and conquering City States. Not even as part of that CS vs CS war quest (unless the AI gets diff ones, but that would be weird since they actually fight). Prob ten times an AI declared without provocation. Does anyone know if this a new feature, normal on Immortal (particularly Immortal Marathon), normal on not-Huge maps, or just a weird random occurrence of this playthru?
     
  20. Putmalk

    Putmalk Deity

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,623
    Location:
    New York
    Actually, it would be really useful to actually see the log at the moment you have an issue.

    I do not play with EUI and will not be installing it. :)
     

Share This Page