1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

New Beta Version - April 9th (4/9)

Discussion in 'Community Patch Project' started by Gazebo, Apr 9, 2016.

  1. Charos

    Charos Chieftain

    Joined:
    Sep 17, 2015
    Messages:
    88
    I was already skipping the Cataphract pretty frequently, so nerfing it means I now just ignore them entirely. Not sure why they were brought down.
     
  2. merill

    merill Prince

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    436
    Location:
    France
    One time, i had to deal with a war with my spearmens/archer against elephants.
    It's incredibly hard to handle. (epic speed)
    i can see why Cataphract get a slight nerf.
     
  3. grmagne

    grmagne Warlord

    Joined:
    Mar 16, 2015
    Messages:
    263
    Location:
    Toronto
    I really like the new Progress tree. The old one seemed a bit random and unbalanced but now every choice feels important.
     
  4. BenchBreaker

    BenchBreaker Warlord

    Joined:
    Oct 17, 2005
    Messages:
    195
    the Denmark thing used to happen very often when market's merchant specialist was moved to caravansary, as there are no reliable sources of early gold, it happened to many civs but denmark was particularly prone to this trap

    the transition between severe lack of gold early on to massive gold inflation by late medieval/early renaissance is not very smooth and could use some adjustments, it's the main reason why AI is able to literally carpet their entire territory with units and still have big surpluses, you cant even explore their land with open borders because there are no space to move
     
  5. tu_79

    tu_79 Deity

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Messages:
    7,178
    Location:
    Malaga (Spain)
    This sounds like an AI logic issue. When I have a big expensive army and I cannot upgrade it, I produce a modern unit and gift an old inexperienced unit to a CS. Shouldn't be difficult to script.
     
  6. Funak

    Funak Deity

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    9,127
    They were pretty crazy during the classical era, but as they are now I don't really see much use for them, +3 CS at the cost of one movement point is hardly worth it.

    We really need to get around to fixing some of the more pointless unique units. The fact that a military city-state with Cataphract(for example) unique unit is worse than a military city-state with no unique unit is troubling to me.
     
  7. tu_79

    tu_79 Deity

    Joined:
    Feb 11, 2016
    Messages:
    7,178
    Location:
    Malaga (Spain)
    Maybe granting a Charge free promotion?
     
  8. Enrico Swagolo

    Enrico Swagolo Deity

    Joined:
    Jun 10, 2013
    Messages:
    2,379
    Bug - the corruption -2 happiness event "take blame on yourself" option does nothing, making it the best pick.

    The event also is very annoying, it appeared like 6+ times in this game. Is this related to unhappiness? It stopped appearing once religious division unhappiness finally went away

    About Cataphract, it is pretty bad but - tbh - I never cared about it much. If it's hard to balance it compared to the horsie, how about making it an ubergood unique at the cost of having it appear later in the tech tree? Like, restore the +3 CS and/or add a promotion but have it unlock at Mathematics or Iron Working, or something
     
  9. Funak

    Funak Deity

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    9,127
    We should probably take this discussion some other where even if it is somewhat relevant to the thread.
     
  10. Chrisy15

    Chrisy15 Flower, Beautiful

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    2,077
    Can confirm - also isn't fixed by disabling Events.

    The error is a replacement of NotificationPanel, and thankfully JFD's Comp. patches fix the issue.

    Are we meant to use the CP EUI with the core CP? I'd always used the normal, but I noticed that the manual said to use the CP version.
     
  11. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,980
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    There is no different between the 'CP EUI' and EUI – all changes to EUI are managed in the EUI compatibility files. I include EUI in the autoinstaller out of convenience.

    Regarding the notification panel issue, you can delete the lua folder of the CP, though you'll lose the unique notification icons for events (the events will still work, as all crunchy data is handled in the DLL, but the icons will be the generic exclamation point icons). I'll work on notification panel support for EUI + CP for the official release.

    G
     
  12. Chrisy15

    Chrisy15 Flower, Beautiful

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    2,077
    I didn't expect it to make a difference, but reading that in the manual and finding this error got me worried a bit - thanks!

    Is there anything else that will be lost by disabling the NotificationPanel? I can't think of anything, but I might as well ask.

    Finally, I occasionally get issues with popups when using CP and EUI - I'll just be going about my game, and I suddenly won't get popups for Natural Wonders, meeting City States, etc. Presumably it's the same issue that causes the no city capture popup issue. Nothing ever shows up in the logs, though.
     
  13. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,980
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    No, just that.

    Re: last issue, not sure – I think that's a vanilla issue with regards to game UI memory.

    G
     
  14. Chrisy15

    Chrisy15 Flower, Beautiful

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    2,077
    Firaxis.

    Plz.

    Don't suppose the DLL can do anything about it, can it?
     
  15. Gazebo

    Gazebo Lord of the Community Patch Supporter

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    17,980
    Gender:
    Male
    Location:
    Little Rock
    Nay.

    G
     
  16. kaspergm

    kaspergm Deity

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    4,838
    I'm experiencing some weird bugs in the 04-09 version - I don't know if these are somehow caching issues because I made the CP Hotfix switch midgame, but issues I experience are:
    - City State quests not working properly - like a city state asks me to build Mausoleum of Halicarnassus, and here several eras later the quest is still there (and I have build it)
    - Militaristic City States not giving me their unique unit even though I'm their ally and have researched appropriate skill
    - I had one instance of Sugar that I traded away once, even though the deal is long since ended, I still don't get any Sugar among my resources (and City States ask me to connect it to my trade network).
     
  17. Funak

    Funak Deity

    Joined:
    Jul 15, 2013
    Messages:
    9,127
    Ehm I don't know if anyone mentioned this before, but most policies providing era-scaling yields on city-growth doesn't actually seem to scale in this version.
    This include the Progress opener, the progress finisher, Universal Healthcare.

    I noticed this way too late to actually start counting yields to see if the scaling is hidden, but both the yield pop-ups over the cities and the notifications seems to give me the base value, even in modern era. Could be my faulty install as well, as no one else seems to have mentioned it.
     
  18. Skaz881

    Skaz881 History Major

    Joined:
    Dec 15, 2013
    Messages:
    1,349
    Location:
    Crystal Lake, Illinois, USA.
    Corporations Overview Lua is NOT playing well with JFD's modpacks, ExCE being my test, but I imagine this requires him to adjust for the new version of CBP on his end.
     
  19. ronsorrell

    ronsorrell Chieftain

    Joined:
    Apr 1, 2016
    Messages:
    9
    I made the change and the screen came again but with some choices but obviously it shouldn't show as well and I still couldn't close it. Can you upload your version of the file since you seemed to have edited properly?

     
  20. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,121
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    As you say, if you're using my NotificationPanel in CID/RtP, you won't experience any issues with removing the CP NotificationPanel, and without a loss to the unique Event notification icons (my NP includes these). In the future, I'll also be including the DiploCorner, which is what (that, and the NotificationPanel) support the extra drop-down buttons.

    It does, and an ExCE update is upcoming to fix the issue.
     

Share This Page