1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Blue Marble V3.0

Discussion in 'Civ4 - Graphics Modpacks' started by ColdFever, Jul 22, 2007.

  1. PGM

    PGM Chieftain

    Joined:
    Sep 23, 2001
    Messages:
    58
    Location:
    Portugal
    I have a problem with roads, but I'm not sure if this is caused by BlueMarble (which I love BTW). I play in 1280x1024 w/ max settings, and cannot tell paved roads apart from railroads. The only solution is to zoom in or check each tile individually. Very annoying. Anyone else?
     
  2. ColdFever

    ColdFever blue

    Joined:
    Sep 14, 2001
    Messages:
    478
    Location:
    Luebeck, Germany, civilized.de
    Try removing the Blue Marble file
    My Files\My Games\_civ4_gametitle_\CustomAssets\art\interface\Civilopedia\CivilopediaBG2-OPAQUE.dds

    Try removing the Blue Marble file
    My Files\My Games\_civ4_gametitle_\CustomAssets\art\terrain\Water\water.dds

    Try removing the Blue Marble folder
    My Files\My Games\_civ4_gametitle_\CustomAssets\art\terrain\routes\railroads
     
  3. PGM

    PGM Chieftain

    Joined:
    Sep 23, 2001
    Messages:
    58
    Location:
    Portugal
    Thanks, it's not great, but it does help.
     
  4. PiTiFUL

    PiTiFUL Chieftain

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    136
    Location:
    Canada
    Thanks ColdFever, thats the one I was looking for.
     
  5. Azazell

    Azazell Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2005
    Messages:
    349
    Location:
    Szczecin, Poland
     
  6. ColdFever

    ColdFever blue

    Joined:
    Sep 14, 2001
    Messages:
    478
    Location:
    Luebeck, Germany, civilized.de
    Sorry, Azazell, but this should work. Blue Marble is a file based mod, and if you remove the modded BM files the BM mod goes away. The only exceptions from the path I gave you are BtS:NextWar and BtS:FinalFrontier, here I had to mod the original files in the program directory (Civ4 cannot handle CustomAssets of mods). So if you do not play any of those BtS mods, BM goes away if you remove the modded BM files in CustomAssets.
     
  7. HiRezAudio

    HiRezAudio Chieftain

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    106
    Just discovered this Mod, and wanted to write and say how wonderful it looks.
    I feel that the original graphics were very nice, but these are something else and it is now gone to being very special indeed.
    Wonderful, wonderful, wonderful.

    One thing.
    Apparently thee will be a new Firaxis patch in a month or so.
    Will I need to re-install Blue Marble all over again, or should I uninstall BM before patching with the next patch. and reinstall BM afterwards?
     
  8. ggganz

    ggganz a.k.a. The Scyphozoa

    Joined:
    Jun 25, 2006
    Messages:
    3,485
    Location:
    Sector 5
    Leave "BM" :)lol:) alone. Don't do anything when you patch.
     
  9. HiRezAudio

    HiRezAudio Chieftain

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    106
    Cool.

    Thanks for the info.
     
  10. HiRezAudio

    HiRezAudio Chieftain

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    106
    Question for the designer.
    When entering the Modern Era, the maps all revert back to stock BTS type, and I lose all the Blue Marble enhancements of the terrain completely.
    Is this a known issue?

    It looks stunning - as long as it lasts!
     
  11. Revenant27

    Revenant27 Chieftain

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Messages:
    47
    Does this mod work with the Steam version of Beyond the Sword?
     
  12. ColdFever

    ColdFever blue

    Joined:
    Sep 14, 2001
    Messages:
    478
    Location:
    Luebeck, Germany, civilized.de
    Something like this never has been reported before, sorry.
    Perhaps you are using a modded version of the Modern Era?

    No, not by default (I do not have Steam). Steam uses another directory structure, and the problem in this Steam configuration is that the directory "Beyond the Sword" is not a subdirectory of Civ4's program directory anymore, what is the case with each CD/DVD installation. I heard somebody was able to install Blue Marble on this Steam-configuration by putting a file "Civilization4.exe" (usually available in the the CD installation directory) into Steam's installation directory (Sid Meier's Civilization IV Beyond the Sword). This way it would look like a regular installation again to the Blue Marble installer. The BM installer then had to be started from this directory with the "dummy" Civilization4.exe.
     
  13. Revenant27

    Revenant27 Chieftain

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Messages:
    47
    thanks ill give that dummy file a try
     
  14. dutchking

    dutchking Chieftain

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    3,317
    Redownloading...
    Great work guys. :thumbsup:
     
  15. gu35s

    gu35s Chieftain

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    11
    a small report about blue marble...
    I am playing civ with blue marble low rez in a cafe. Some guy who was sitting behind me walk up to me and ask me if I know about google Earth cuz he's using it. He thought that I was using google earth and his doesn't look anything like my screen and he wondered if there's something wrong with his google earth... hahahaha.
     
  16. IronicBuddha

    IronicBuddha Work in progress

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    153
    is there a way to have it load as a mod so that it would not interfere with multiplayer capabilities? (BtS if it matters)
     
  17. ColdFever

    ColdFever blue

    Joined:
    Sep 14, 2001
    Messages:
    478
    Location:
    Luebeck, Germany, civilized.de
    BlueMarble is designed to be compatible with all Civ4 multiplayer games. The only two exceptions from this rule are the official BtS mods "NextWar" and "Final Frontier", because here the original content had to be modified. Before playing these two mods in multiplayer you should use the BlueMarble installer to temporarily uninstall BlueMarble.
     
  18. TheRealBitter

    TheRealBitter Chieftain

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    35
    I downloaded the mod, but it says it hasn't found Civ4, would I like to search for it...and I do, but it wont let me choose warlords, only regular civ4. help?


    EDIT: nevermind, just installing it for regular civ4 works for warlords too. great mod!!!



    Bitter.
     
  19. IronicBuddha

    IronicBuddha Work in progress

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    153
    edit: nvm i'm an idiot
     
  20. tycoonist

    tycoonist Chieftain

    Joined:
    Sep 22, 2006
    Messages:
    3,480
    Location:
    London
    i love this mod!!! :woohoo:
     

Share This Page