1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

[NOT IN DEVELOPMENT] DOC Community Mod Compilation

Discussion in 'Rhye's and Fall - Dawn of Civilization' started by 1SDAN, Feb 5, 2018.

  1. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,680
    Actually, apparently I intended to undo the halved unit costs but never got around to it. Oops. Update out to fix it!
     
    Lokki242 likes this.
  2. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,680
    Forgot to push. Oops...
     
    Leoreth likes this.
  3. Hydrok9

    Hydrok9 Chieftain

    Joined:
    Jun 14, 2012
    Messages:
    50
    Whenever I discover calendar I encounter that weird graphical bug I described before. All the info at the very top left and right of the screen disappears (gold, turns played, etc.), and "classical era" flashes over and over. If I try to access the save menu I get a ctd! Goes away when I end the turn but comes back when i start the next turn. Tested it by giving myself calendar with worldbuilder.
     

    Attached Files:

    1SDAN likes this.
  4. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,680
    Strange, I'll test it in the morning, I'm really tired rn.
     
  5. Lokki242

    Lokki242 That One Guy

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    969
    Gender:
    Male
    Location:
    Vancouver, Canada
    That happened to me before as Harappa, I found it was possibly related to Marathon?
     
    1SDAN likes this.
  6. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,680
    If so then it's part of @citis never ending neglect of Marathon. :p
     
  7. Hydrok9

    Hydrok9 Chieftain

    Joined:
    Jun 14, 2012
    Messages:
    50
    I am indeed playing on Marathon.
     
    1SDAN and Lokki242 like this.
  8. Lokki242

    Lokki242 That One Guy

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    969
    Gender:
    Male
    Location:
    Vancouver, Canada
    Between my completed Egypt game (which went very well) and my current China game (I'm around 100 AD), the Hittites like, never ever collapse, and no one conquers them.

    Plague is showing up as intended sometimes though :)
     
  9. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,680
    I'll add Barbarian hordes in 1300 BC then. I kind of skimped on the whole Bronze Age collapse thing in favor of getting the new version out quickly. How often would you say this plague occurs?

    By the way, how does Halicarnassus and Troy go? I'd assume Hali would stay Greek and Troy would stay Hittite? I'd prefer Troy to be taken, but we are talking about the AI here.

    Also, does Greece still settle Constantinople?
     
    Last edited: Apr 17, 2018
  10. Lokki242

    Lokki242 That One Guy

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    969
    Gender:
    Male
    Location:
    Vancouver, Canada
    Hali stays Greek, Troy stays Hittite, and the Hittites usually settle Carchimesh instead of Greek Byzantium. Plague happened in the Egypt game soo 1 out of the 1 times I could have seen it :p
     
    1SDAN likes this.
  11. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,680
    Good to know.

    I've drafted a quick idea for the BAC, but while the Immortals, Axeman, and Numidians spawn, the Gallic Warriors and Hulugannis don't.
    Code:
        # 1SDAN: Bronze Age Collapse
            if utils.isYearIn(-1500, -1200):
                self.checkSpawn(iBarbarian, iNumidianCavalry, 2, (64, 30), (66, 32), self.spawnInvaders, iGameTurn, 2, 0, [])
                self.checkSpawn(iBarbarian, iImmortal, 2, (82, 37), (84, 39), self.spawnInvaders, iGameTurn, 2, 0, [])
                self.checkSpawn(iBarbarian, iAxeman, 2, (74, 35), (76, 37), self.spawnInvaders, iGameTurn, 2, 0, [])
                self.checkSpawn(iBarbarian, iHuluganni, 2, (75, 48), (77, 50), self.spawnInvaders, iGameTurn, 2, 0, [])
                self.checkSpawn(iBarbarian, iGallicWarrior, 2, (63, 46), (65, 48), self.spawnInvaders, iGameTurn, 2, 0, [])
     
    Lokki242 likes this.
  12. Lokki242

    Lokki242 That One Guy

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    969
    Gender:
    Male
    Location:
    Vancouver, Canada
    I've also noticed Rome tends to be a bit underpowered now, you might want to revert the strength of Legions back to 8. They struggle to take Greece (Persia often owns it), and basically only ever rule Western Rome.
     
    1SDAN likes this.
  13. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,680
    Good point, will do once I figure out why these DOG NOG units ARE NOT SPANNIG!
     
    Lokki242 likes this.
  14. Lokki242

    Lokki242 That One Guy

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    969
    Gender:
    Male
    Location:
    Vancouver, Canada
    Finished up my China game: went really well! I noticed then whenever a civ spawns with a city adjacent to their spwan they often end up with two cities right next to each other, it happened to Cordoba and Turkey.

    Also, AIs have trouble conquering what they would usually settle; France and India both never unified.
     
    1SDAN likes this.
  15. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,680
    I thought I fixed the 2 city thing!* Sigh* save please?

    The second thing is pretty usual for AI combat, but I'll look into it.
     
  16. soul-breathing

    soul-breathing Chieftain

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    876
    Location:
    Hangzhou,China PR
    How could Hitties control 20 trade routes before turn 82? It needs 10 cities with UB, could it be possible?
     
  17. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,680
    The last few days I've been feeling slightly burnt out from working on this mod, I've been working here and there but not nearly as much as I did a few weeks ago. I've paced myself today and feel a lot better now.

    I was thinking of a combination of UBs and conquered cities, though when I made that UP I was assuming Merchant Trade for some stupid reason. The new update should make it slightly more possible. Speaking of which:

    NEW UPDATE

    New Hittite UP: Power of Precious Metals: +1 Trade Route and +100% Trade Route Yield in Core Cities.

    Decided against implementing the Bronze Age collapse, it takes place over far too few turns. And no, this has nothing to do with my trouble with Hulugannis and Gallic units not spawning, I figured it out and the results I got with them implemented convinced me it's not worth it. For future reference, SpawnInvaders only spawns units adjacent to city borders. I also think I left a function in there as a fragmented leftover from testing, oops.

    Having trouble figuring out how to handle city renames.

    The Hittites won't ahistorically settle Constantinople any more, I've made their SettlerMaps and WarMaps better represent Turkey less and themselves more

    Legions have 8 Str again

    Assyria also spawns with 1 less Spearman because AI Assyria keeps conquering Akkadia.
     
    Lokki242 likes this.
  18. Lokki242

    Lokki242 That One Guy

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    969
    Gender:
    Male
    Location:
    Vancouver, Canada
    Very excited to try it! Hopefully the Hittites dont last to 1100 AD like my last game. I'll send that save soon BTW
     
    Last edited: Apr 18, 2018
  19. Lokki242

    Lokki242 That One Guy

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    969
    Gender:
    Male
    Location:
    Vancouver, Canada
    Here's one with the double Moorish cities, had to go back and play a bit. Sadly I intervened in worldbuilder and didnt leave them be in the actual full game because it bugged me
     

    Attached Files:

    1SDAN likes this.
  20. 1SDAN

    1SDAN Brother Lady

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Messages:
    1,680
    Fixed.
     

Share This Page

Ebates: Get Paid to Shop