1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Unit Making Tutorial by utahjazz7 (May 9, 2005)

Discussion in 'Civ3 - Tutorials, Reference, & Guides' started by utahjazz7, May 9, 2005.

  1. utahjazz7

    utahjazz7 Deity

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    2,068
    Location:
    Toledo, Ohio
    Oh, I just remembered that I have had a problem like this before. I don't know why it happened, but the GROUND prop would constantly revert to being invisible. I think it was anytime I had just opened the file or would go to the materials room. I would check to make sure that the GROUND prop is visible before rendering.
     
  2. odintheking

    odintheking Lighting the way...

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    4,588
    Location:
    Stickin it to the man
    That worked! Thanks, Utah!
     
  3. utahjazz7

    utahjazz7 Deity

    Joined:
    Dec 17, 2001
    Messages:
    2,068
    Location:
    Toledo, Ohio
    No problem. I'm happy to help when I'm able to.
     
  4. Ogedei_the_Mad

    Ogedei_the_Mad Caffeinated Khagan

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    3,361
    Location:
    Moved back into the kimchi jar
    Bah. A virus destroyed my halfway-completed first unit. Now I'm going to have to start all over again. :crazyeye:

    Thanks for the tip, though. I'll try it out once I crawl back to that part. ;)

    EDIT: Got lucky this time. My duplicate file still exists so I can continue. :D
     
  5. Stormrage

    Stormrage Ever Present Taskmaster

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    10,573
    Location:
    behind the scenes
    So Ogedei... is there a preview of your unit somewhere? :)
     
  6. odintheking

    odintheking Lighting the way...

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    4,588
    Location:
    Stickin it to the man
    EDIT: Nevermind
     
  7. odintheking

    odintheking Lighting the way...

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    4,588
    Location:
    Stickin it to the man
    Okay, new problem (poser seems to hate me). When I try to get the PDM shoes to work, they don't. I put them there, then conform them to the PDM. This happens:



    I don't know what's going on. Any tips?
     
  8. Plotinus

    Plotinus Philosopher Administrator

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Messages:
    16,810
    Location:
    Somerset
    Make sure you zero them in the Joints Window! After doing that, you may have to click on each shoe and make sure that all the Tran and Rotate settings are at zero, too.
     
  9. Quinzy

    Quinzy Deity

    Joined:
    Jul 16, 2005
    Messages:
    5,402
    Gender:
    Male
    Location:
    √Čire
    also, its best if you make all parts hidden by lothes invisible too, in case of poke-through :)
    namely, the feet there.
     
  10. flamescreen

    flamescreen Ancient Mariner

    Joined:
    Mar 1, 2002
    Messages:
    856
    Location:
    Europe
    Hey if anyone has setup files for Poser 6-7 I'd appreciate it if they posted in this subforum. I'm considering working with one of them when I'll have some time in the future. I hope 2007 will be nothing like 2006 in that area.

    HNY everyone!
     
  11. Plotinus

    Plotinus Philosopher Administrator

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Messages:
    16,810
    Location:
    Somerset
    utahjazz gives links to setup files in the tutorial.
     
  12. flamescreen

    flamescreen Ancient Mariner

    Joined:
    Mar 1, 2002
    Messages:
    856
    Location:
    Europe
    You mean of 6-7? Cause of the P5 I know. %'s is different than 4/pro and if so, maybe 6-7 is too. I have all of those, but 7 seems to have so much more potential and i have loads of content for it too.

    and I think hiding the feet doesn't work perfectly. Zeroing is best.
     
  13. Virote_Considon

    Virote_Considon The Great Dictator

    Joined:
    Jul 7, 2004
    Messages:
    9,341
    Location:
    Skaville UK Reputation: 1
    The setup does work, at least for Poser 6. (I don't have P7).
     
  14. polyphemus

    polyphemus join the long blue line

    Joined:
    Jun 14, 2005
    Messages:
    1,202
    Location:
    At the Air Force Academy
    How do I create textures to apply to the paperdoll as well as clothes?

    EDIT: I found the answer
     
  15. Ogedei_the_Mad

    Ogedei_the_Mad Caffeinated Khagan

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    3,361
    Location:
    Moved back into the kimchi jar
    Kinboat's Kensai robe figure doesn't seem to conform quite well to the Paperdoll Figure. I'm assuming that it was meant for the "improved" version of the Paperdoll Figure, but the problem with using that is that a lot of the clothing props don't conform well to the "improved figure"... Any ideas on how to adjust the robe to fit the standard Paperdoll figure?
     
  16. Plotinus

    Plotinus Philosopher Administrator

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Messages:
    16,810
    Location:
    Somerset
    I haven't noticed the clothes not fitting the improved PDM, which is the one I always use. The robe doesn't quite fit that PDM either, in that it doesn't bend at the knees. You could fix this by re-rigging the robe in the Setup Room, but I've never bothered to do that.
     
  17. Ogedei_the_Mad

    Ogedei_the_Mad Caffeinated Khagan

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    3,361
    Location:
    Moved back into the kimchi jar
    Which clothes props do you use on the improved PDM? Some of the pants props don't fit.
     
  18. Plotinus

    Plotinus Philosopher Administrator

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Messages:
    16,810
    Location:
    Somerset
    I have to say I haven't noticed anything not fitting.
     
  19. Ogedei_the_Mad

    Ogedei_the_Mad Caffeinated Khagan

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    3,361
    Location:
    Moved back into the kimchi jar
    Odd. I've never had the robe work or manage to get anything to fit the improved PDM figure.

    Or maybe I'm doing the process wrong. What process do you do when you attach the robe figure to the PDM figure? Whenever I conform the robe to the PDM figure and then click "Zero Figure" in the Joint Editing room, I always end up getting it messed up.
     
  20. odintheking

    odintheking Lighting the way...

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    4,588
    Location:
    Stickin it to the man
    If you are using the Samurai props posted (which I assume you are, the robe is one) you have to use the old PDM, still linked to in the first post. Those clothes are designed to conform the original PDM, not the improved version.
     

Share This Page