1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

FfH2 Bug Thread

Discussion in 'Civ4 - Fall from Heaven' started by Kael, Jan 26, 2009.

  1. [to_xp]Gekko

    [to_xp]Gekko QCT junkie

    Joined:
    Dec 16, 2005
    Messages:
    7,943
    Location:
    Seyda Neen, Vvardenfell
    not really a bug, but pretty serious and I wouldn't know where to post it otherwise.

    Flames are major FPS killers, and huge swaths of burning sands absolutely destroy low-end computers. playing with "no graphic effects" is not an option since then you could have all your forests burning and not realize it due to no graphics showing it. easy solution would be to change the flames graphic to the one Orbis uses for fire elementals, just made bigger. imho they look even better than flames do now, and they are really easy to render for any pc out there. pretty please ? :D
     
  2. UNIT 666

    UNIT 666 One of Many

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    340
    Location:
    Classified.
    I mentioned that sort of thing (flame-related graphics FPS slowdown) in the cosmetic issues thread and they gave me the ever-useful tip: get a better computer, bro.

    :cry:


    They just need optimizations, somehow.
     
  3. Thrar

    Thrar King

    Joined:
    Nov 3, 2003
    Messages:
    768
    Is there a way to find out how close a player is to an Altar victory? On the victory conditions page you can see the other victory conditions in some detail, but this one only shows if somebody has an altar - and at that time, they already have won.
    Is it possible to display the current altar stage instead?
     
  4. denev

    denev Warlord

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    208
    Location:
    Japan
    There is two Elohim cities "Cahir Abbey" and "Glens of Killybegs".
    Glens of Killybegs has a Guild of Hammers, therefore, both of cities have a forge.
    001.jpg 002.jpg

    Next turn, Glens has completed the Mercurian Gate and Basium get the city.
    Then, Glens lost a forge for some reason. (In contrast, Abbey keeps it correctly.)
    003.jpg

    After Mercurians found second city "Bourne the Gleaming", next turn, Glens has fallen by barbarians and Elohim and Mercurians have lost the Guild of Hammers.
    004.jpg

    Abbey has lost a forge correctly, but Bourne has gotten a forge for some reason.
    005.jpg 006.jpg

    I believe CvGame::addPlayerAdvanced overlooks process of free buildings.
     
  5. MacGyverInSpace

    MacGyverInSpace Monarch

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    312
    Location:
    a.k.a. a.a.5, toasters. . . .
    Re: Patch C .4 Maybe the tech chart, if possible, should, instead of saying nothing to the Clan of Embers playing with the Bannor beside him who have just teched to fanaticism, should say "Enables Crusade for the Bannor Civilization"....
     
  6. xienwolf

    xienwolf Deity

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    10,589
    Location:
    Location! Location!
    doHellTerrain controls all hell terrain, because the Plot Counters control all of it. If you mean you want to know what each terrain changes into and at which Plot Value, that is all set in CIV4TerrainInfos.xml

    But most importantly: I would have answered you as soon as it was posted if you asked in the MODDER'S GUIDE instead of the BUG THREAD. I only answer now because speculation is leading to multiple non-bug posts
     
  7. Avahz Darkwood

    Avahz Darkwood Emperor

    Joined:
    Oct 26, 2001
    Messages:
    1,220
    Location:
    Behind You!!!!
    From what I understand :confused: he is having a bug with the hell terrain and is trying to figure out why and how to fix it...
     
  8. Emptiness

    Emptiness []

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    1,922
    He's not having a bug with base FfH2, but rather with his own personal modmod.
     
  9. Lone Wolf

    Lone Wolf Deity

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    9,908
    Sure, but I haven't changed anything related to that. I'm now currently reinstalling FfH anyway, and I will see were my changes the issue or not.
     
  10. BlackArchon

    BlackArchon Warlord

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    250
    Location:
    Germany
    Why are Drowns unable to walk over ocean while Cultists haven't any problems (0.41d)?
     
  11. MagisterCultuum

    MagisterCultuum Great Sage

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    16,358
    Location:
    Kael's head
    That is intentional. Drowns have
    Code:
                <TerrainImpassables>
                    <TerrainImpassable>
                        <TerrainType>TERRAIN_OCEAN</TerrainType>
                        <bTerrainImpassable>1</bTerrainImpassable>
                    </TerrainImpassable>
                </TerrainImpassables>
     
  12. BlackArchon

    BlackArchon Warlord

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    250
    Location:
    Germany
    But why is this intended?
     
  13. Valkrionn

    Valkrionn The Hamster King

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    14,450
    Location:
    Crestview FL
    Same reason other units of that level cannot walk on ocean - Balance. Having a religion able to allow you to attack across the ocean within 100 turns of gamestart is a bit much.
     
  14. phildev

    phildev Chieftain

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    19
    This is just an opinion but it seems that having the dragon slayers is kind of redundant for the Grigori. I feel this way because there are only 4 dragons in the game which all hardly ever appear during a game. The number of hero units available to the Grigori in a given game seems mismatched when going up against an ogre horde, which have the same base strength as heroic dragon slayers. I think the Grigori should have more national units, stronger champion units, or something of that sort.
     
  15. Broken Hawk

    Broken Hawk Emperor

    Joined:
    Jan 20, 2006
    Messages:
    1,230
    Location:
    On a hill
    Because they have already "drowned"? Just kidding. Couldn't resist. :)
     
  16. shapecharge

    shapecharge Chieftain

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    69
    Location:
    Ohio
    Possible Bug..given the event to inscribe my Monument I picked the +1 Health option. In the building section of the city screen it showed the monument giving +1 health but when I scrolled over the health section the building was not giving me any health benefit.
    In summery even though the monument says its giving you a health its a Hoax its not really helping you (damn must be a govt run health care).
     
  17. BlackArchon

    BlackArchon Warlord

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    250
    Location:
    Germany
    Why should anyone pick the +1 health option when +2 food is better?
     
  18. Emptiness

    Emptiness []

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    1,922
    Please attach a saved game with an example of this problem. Reproducing it could be time-consuming, since the event occurs randomly (and not in every game).

    -------------

    More importantly, why are you even asking that question in this thread, considering:
     
  19. Sephi

    Sephi Deity

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    2,941
    the free disciple unit which is given when you research a religion, is given to any leader who has the same civilization as the leader who has researched the technology. If you play a game only with leaders of Civ X and one of them founds a Religion, everyone gets a free disciple.
     
  20. shapecharge

    shapecharge Chieftain

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    69
    Location:
    Ohio
    Emptiness...Understand unfortunately it was a hot seat game so I just kept playing it and figured I would address it latter. I will see if I can go back on an auto save and post if not I will just wait for the event to happen in a latter game and choose the health option again and see if it reoccurs and if it does save it and post the saved game.
    Blackarchon....regardless of why I would choose that option if its not working as designed its a bug.
     

Share This Page