1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Single Player bugs and crashes - After the 13th of August 2013

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by Dancing Hoskuld, Aug 13, 2013.

  1. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Changed reference in the XML from yumi1_fx.nif to yumi.nif in both places it occurs (xml/art and also in ls612's modular art). That did seem to fix the problems. Do you want me to commit that change? Why did we change to the yumi1 variant previously though? I assume there was some good reason...
     
  2. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,403
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Yeah go ahead, i am working on ALOT of wrong unitcombats for Heroes right now, but i should be done soon, and it wasn't that we change it, it has BEEN that way.
     
  3. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    25,682
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    @Koshling: RE the unit graphic... I'm not sure what causes that but it's not purely specific to that unit. I've seen vipers do it too. So what I'm thinking is that it may not be a problem with the graphic itself but something in the graphics processing that throws one or more pixel edges way out of measurement whack on some mysterious stimulous. Very hard to figure out and repeatable when you see it but I don't think its in anything we can manipulate with our code or wrong with the graphic itself.
     
  4. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,403
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Got this Partisans error again??

    Traceback (most recent call last):
    File "BugEventManager", line 363, in _handleDefaultEvent
    File "Partisan", line 521, in onCombatResult
    RuntimeError: unidentifiable C++ exception
     
  5. chmoosi

    chmoosi Chieftain

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Messages:
    130
    So, there's certainly something fishy with founding religions. In my latest game I or AI is unable to found druidism. I have attached a savegame 1 turn away from researching druidism. When it is researched, nothing happens and I'm certain AI has got there also. Shamanism was founded before, but no other religion has been founded. No Divine prophets on.
     

    Attached Files:

  6. TPEHEP

    TPEHEP Chieftain

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    242
    Location:
    Ukrain, Kharkiv
    Duplicate. In 6189 SVN prophet needs to found a religion in the capital (Zoroastrianism), or through the editor in any city to establish Zoroastrianism. Saving here . Game crash.
     
  7. Chaktor

    Chaktor Chieftain

    Joined:
    Jul 13, 2013
    Messages:
    20
    I have the same Problem as Whisperr. No Action-Button works. The Problem with the cityscreen i have too. I play with the SVN 6180 Version.

    I have attached my Save. I tried to use my Immigrants in the city "Wiesbaden". Eventuell an important info: At older Versions the immigrants made no problems. Unfortunately i do not know, which Version i played before.

    EDIT:
    The Problem only occurs, when the immigrant is in a city. Outside a city the command buttons works.
     

    Attached Files:

  8. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,403
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    For some ODD reason, the Super Forts is not set correct yet??

    I had a Fort 1 tile from my Capital that had a fort on it, but after i got teed off with ALL these darn forts everywhere, i changed it to a regular camp (pic 1), and 4 deer building came up to be built?? The question is, why weren't these avail with the FORT??

    In the autosave (i believe it it either that turn or the next, but not too sure because i didnt notice till AFTER i built the camp/hut and wanted to build something different in the Capital City.:confused:
     
  9. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Warlord

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,166
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    iirc Forts were changed to not give the resource they are on. So with the fort there you did not have deer in the vicinity of the city which all those buildings require.
     
  10. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,403
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    nvrmd
     
  11. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Warlord

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,166
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    This was all part of the discussion of merging Super Forts.

    That means that in that turn crime was zero. Properties that are zero are not displayed.
     
  12. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,403
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Thx

    Now those DARN "rubber" forest are back, they were gone for quite a few versions, but alas they are back:mad:

    Whom ever changed the terrain, can WE please get it corrected back, thx.
     
  13. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    No - it was simply made into a separate tag - forts should still have it as far as I know (it's an oversight if they don't I think). In fact (just checked), they do, so if your fort was not providing the resource then that's a bug.

    Edit - next time it happens (i.e. -before you wipe the fort out with an improvement in its place), please post a save.
     
  14. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,403
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    As stated above its there in the autossave.
     
  15. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Warlord

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,166
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Looks like RL is going to remain the priority for the next month. Can someone else please create the new bug threads for v33. Thanks.
     
  16. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Reproduced. Will have a fix on the SVN fairly soon.
     
  17. TPEHEP

    TPEHEP Chieftain

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    242
    Location:
    Ukrain, Kharkiv
    thanks :)
     
  18. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    25,682
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    I have a theory on this... I'll have to take a look at the code later to confirm and fix if true.
     
  19. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,403
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Thx, because DH and I have been trying to get rid of this stuff for about a year or more now, thx.
     
  20. Lord Katana

    Lord Katana Chieftain

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    178
    CTD error after i settled a moose in a city (4th city, not the first moose or master hunter)

    most recent download version (only playing a week), think its v34.
     

    Attached Files:

Share This Page