1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Single Player bugs and crashes - After the 13th July 2013

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by Dancing Hoskuld, Jul 13, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Get the patched DLL from the patches thread here: http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=434712
     
  2. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,544
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Waiting for Civs bug just press end of turn. latest svn.
     
  3. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    I am unable to reproduce this. Do I have to do anything beyond load the save and press end turn? For me that resulted in normal turn completion. I then ran another turn which was also fine.
     
  4. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Works fine for me (with a fresh export of the latest SVN to ensure I am on current assets as well as DLL). Are you using exactly the current SVN without any test asset changes? Is it reproducible if you load the save and try again?
     
  5. nanovirus

    nanovirus Chieftain

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    64

    i waited this time and i'm recieving he following error in game :

    Memory allocation failure
    reason : Bad allocation

    i put the error logging at debug.

    Could this be because i have only 4 GB off RAM temporarely?
     
  6. Dissonance

    Dissonance Warlord

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    164
    Location:
    Calgary, AB
    Minor issue - Faustmouse, August 1 -
    "Added Rock Art, Cloud Oberservers Hut, Weather Veins, Meteorology Lab and Climatology Lab."

    That should be Weather Vanes. There's no such thing as Weather Veins.

    EDIT: More importantly, the game crashes on world creation. What info can I provide?
     
  7. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Ah, if you're running out of memory that could explain crashes and hangs. Because BTS is a 32-bit program it cannot use large quantities of physical memory, so if you have 4G you're at the most that can be used anyway. Large maps generally exceed this unless you turn viewports on. Try with viewports on (BUG settings) - they are slightly annoying to use at times, but they should allow you to continue...
     
  8. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,621
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Definitely one of the best things yet in Civ (VP):goodjob:
     
  9. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    I haven't really been able to definitively pin down what is going on with properties once large values start to occur, but I **think** patchwork large positive and negative values are resulting in instability that manifests in oscillations over the distributed system (via the adjacent/near type manipulators).

    I would suggest we pragmatically damped such things by imposing artificial limits on the values that any given property can take (so if they go outside that they just get clamped to the limit value), which would be provided by the property definition XML (e.g. - -1000 to + 2000 say for crime, -2000 to +2000 for disease and pollution, ...). Flammability is different because it is not a 'sourced' property but a directly set one (which I why it is not susceptible to the issues we're seeing).

    I want to run this past AIAndy before I do anything however, but feedback is appreciated...
     
  10. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,621
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    PINK btns in the Wonders, can you check them all thx. . . SO
     
  11. Snofru1

    Snofru1 Emperor

    Joined:
    Dec 29, 2005
    Messages:
    1,243
    Location:
    Germany
    Excellent suggestion!

    Thank you for looking into this :) !
     
  12. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,544
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Did an update followed by export and it just sits there at 56% CPU and 2.96GB memory.

    Those aren't buttons! The first is because we use BULL and it can not handle white space in folder or button file names. Someone needs to fix Sargon's folders for him since he does not have access to the SVN.
     
  13. Zengdar

    Zengdar Chieftain

    Joined:
    Aug 5, 2013
    Messages:
    6
    Greetings from France.

    I've been playing C2C the last few days, and I went into some troubles.
    I keep going back to Desktop without any message at thet year BC-10116, no matter if I load previous save or reboot my game. This is kinda annoying, so I hope to get some help here.
     

    Attached Files:

  14. tebriz

    tebriz Warlord

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Messages:
    146
    Location:
    Azerbaijan
    Game crashes to desktop on SVN revision 5884. I think it happens because of SGT Slick game option, but I am not sure. Anyway game works fine again after I update to revision 5883. Does anyone else have same problem?
     
  15. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Yes, totally understandable - it's because someone added new tags without changing the cache version number. I fixed it today - if you update again it should be fine.
     
  16. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    Is this V31, or V31 with the patch DLL? If it's V31 (original version) download the patch DLL from the patches thread and it will almost certainly resolve your problem.
     
  17. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,621
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    btw Welcome to CFC and trying this Great mod C2C!:goodjob:
     
  18. climat

    climat King

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    734
    Rev 5890
    I changed Nebuchadnezzar's Revolutionary to Megalomaniac and CTD occurred. Was it really the reason of this CTD? attached save and minidump.

    And the flag of Chippewa is just white? (Screenshot)
     
  19. demmalition1

    demmalition1 Chieftain

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    17
    Hey, I've given up on trying to resurrect my earlier game and started a new one after installing the DLL patch. Works fine, but now my new game won't load... crashes quite often (every 5-10 turns) and it's quite frankly annoying. Now it's back to the "initializing" bug again while loading with corrupt saves despite the patch.

    Should I do a fresh install of BTS (Steam ed.)? A fresh DL of the mod and patch? I'm running out of ideas here.
     

    Attached Files:

  20. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,621
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Do you have Viewports "on?"
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page