1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Single Player bugs and crashes v38 plus (SVN) - After the 20th of February 2018

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by Dancing Hoskuld, Feb 24, 2018.

  1. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,128
    Location:
    Poland
    @Thunderbrd it seems there is bug with transport volume on Size Matters.

    I doubly grouped War Galleys and I can't put even single settler on it....

    Before I upgraded these ships I had to send settler and rest of units separately.
    Spoiler :

    Civ4BeyondSword 2018-08-23 15-44-47-97.jpg Civ4BeyondSword 2018-08-23 15-44-55-09.jpg
     

    Attached Files:

  2. KaTiON_PT

    KaTiON_PT Emperor

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,086
    Location:
    Portugal
    Have you tried with normal galleys?
     
  3. Fermongu

    Fermongu Warlord

    Joined:
    Oct 27, 2017
    Messages:
    185
    Gender:
    Male
    I think War galleys can't transport, but normal Galleys can.
     
  4. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,128
    Location:
    Poland
    Now yes.
    Doubly grouped they accepted whole settler team - that is settler, two workers and each property control unit.

    It would be nice if somewhere was written if unit can transport units.
     
  5. Fermongu

    Fermongu Warlord

    Joined:
    Oct 27, 2017
    Messages:
    185
    Gender:
    Male
    You can hover mouse over unit in city screen while Alt (or Shift?) is hold to see if a unit can transport.
     
  6. LumenAngel

    LumenAngel King

    Joined:
    Apr 15, 2012
    Messages:
    668
    Location:
    Center of the World (France)
    Not "true bugs", but...
    • Jewelery Ressource can't be build after Wearable Computers tech... It's required for Mariage Ceremony building (and ths building is not obsolete yet)
    • Materials Conglomerate should provide Wool too
    • Chy Munitions Factory provide Firearms? Without replacing Gunsmith?
    • Crime (Sexual Harrasment) at 980 crime? So after Crime(Rape)? Must be a mistake
    • Only -4 Tourism for Crime (kidnapping)?
     
  7. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,128
    Location:
    Poland
    I'll move obsoletion of Jewelry Store to Transhuman tech - currently it obsoletes in middle of Information era before pendrives are a thing, same with Watchmaker shop - obsoletion of this one will be moved to Transhumanism too.
    Marriage Ceremony obsoletes at Transhumanism.

    Wool is used only as industrial product for Cloth factories.
    I think better place would be one dealing with animal products.
    Synthetic Meat Bioreactor produces leather and milk among other things, so wool isn't too far.

    By time you unlock Munitions factory you will probably replace Shooting Club with Firing Range.
    Or even have Automated Firing Range, when you replace Gunsmith with factory.
    So I'll make Gunsmith replaceable by Munitions Factory.

    Sexual Harassment is at 200.
    Shool Shootings is at 980.

    Crimes with this or higher impacts on tourism are:
    Looting -4
    Rioting -8
    Drug Cartels -8
    Gun Rampage -6
    Human Trafficking -8
    Car Bombing -5
    Environmental Dumping -4
    Organized Crime -5
    Sectarian Violence -10
    Shool Shootings -4
    Gang Warfare -6
    Timeline Tampering -10
    So deadly and destructive crimes have as big or bigger impact.
     
    Last edited: Aug 23, 2018
    KaTiON_PT likes this.
  8. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    26,979
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    Yeah there's been some things wrong there for a while.
     
    raxo2222 likes this.
  9. Harrier

    Harrier Deity

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    2,407
    Location:
    UK
    Just my opinion. Very few players use the Space maps.

    So the standard animal spawns should be based on the original latitude/longitude for an Earth map only.

    Those players that want to play space maps should create a separate spawn file in modmods(unloaded). They can then overwrite the original with it.

    That is the way it used to be. Lets revert back to the norm.
     
    KaTiON_PT likes this.
  10. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,128
    Location:
    Poland
    SpawnInfos wasn't touched in main mod.
     
    Last edited: Aug 24, 2018
  11. Harrier

    Harrier Deity

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    2,407
    Location:
    UK
    Oops, sorry raxo - I did not realise that. :blush:
     
  12. alberts2

    alberts2 Emperor

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    1,944
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany
    Which settings especially gamespeeds do you normally play?
     
  13. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,499
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    I usually play snail. In the current game I think I may have selected the reckless animals but I also have peace among npcs but most of the animal units I have seen are wounded.
     
  14. alberts2

    alberts2 Emperor

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    1,944
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany
    The Peace Among NPCs option has reduced spawns as well you can see that in the CivilizationInfos by comparing iSpawnRateModifier and iSpawnRateNPCPeaceModifier.
     
  15. Galadrion

    Galadrion Warlord

    Joined:
    Apr 9, 2007
    Messages:
    187
    I have noticed that animals can suffer terrain damage. That may account for the wounded animals you're seeing, DH.
     
  16. alberts2

    alberts2 Emperor

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    1,944
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany
    I loaded that save again and built Glyptodon Remains, now then I try to build a second ´the requirement scaled to 10 as it did for the Ground Sloth.
     
  17. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,499
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    That is right razzo removed all those promotions that stopped animals getting terrain damage. However I have terrain damage off. Perhaps there is a bug here.
     
  18. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,128
    Location:
    Poland
    Only two subdued animals had such promotions.
    Nothing else had them.
    Promotions themselves are still here.

    Maybe somehow you enabled terrain damage, when you wanted to switch something else in BUG options?
     
    Last edited: Aug 26, 2018
  19. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,499
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    They were never given to subdued animals only wild ones.

    My normal units are not getting any terrain damage. I have not touched the BUG options in months;)
     
  20. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,128
    Location:
    Poland
    Well then someone made mistake as he added those promotions to two subdued animals.

    Did you never notice, that subdued zebra and mammoth had no terrain damage promotions?
    I removed those promotions from two subdued animals.

    Normal animals doesn't have such promotions.

    Maybe you have "peace among NPCs" option off?
    Or AI is unsuccessfully hunting animals.
     
    Last edited: Aug 26, 2018

Share This Page