1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

The "OMG! Look what happened!" Thread

Discussion in 'Civ4 - Rhye's and Fall of Civilization' started by ZachScape, Apr 12, 2009.

  1. merijn_v1

    merijn_v1 Black Belt

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    5,808
    Location:
    The city of the original vlaai
  2. Akbarthegreat

    Akbarthegreat Angel of Junil

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    1,806
    Location:
    Erebus
    The Incan elephants there means that the Andean pass has been opened[which happens with the arrival of the conquerors]. I guess the Easterners paid a visit either before 1300 or the Incans fought them back. And the Ethiopia is crazy:D.
    BTW, which civ are you?

    I was first looking for some confusion in that pic:lol:
     
  3. blizzrd

    blizzrd Micromanager

    Joined:
    Dec 27, 2005
    Messages:
    3,738
    Location:
    Melbourne, Australia
    I'll go out on a limb here and say that it was to speed up the circumnavigation of the globe. A Trireme can be waiting in a city in New Zealand and instantly upgraded upon learning Optics, and can then head east to meet up with a westward-bound Caravel that leaves from Europe at the same time.
     
  4. Wessel V1

    Wessel V1 Emperor

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Messages:
    1,443
    Location:
    Hamlet south of Amsterdam
    0/3 In 1685AD, probably this wasn't the poster's reason.
     
  5. Kubko

    Kubko Chieftain

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    59

    Dumb ai, brought 2 stacks of units:
    First stack has 4 workers, 2 settlers
    Second stack has 1 settler, 1 musketman
     
  6. Dumanios

    Dumanios MLG

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    4,882
    Because New Zealand's awesome. Just not as awesome as Armenia.
     
  7. OrcWarrior

    OrcWarrior Chieftain

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    71
    Location:
    California
    this
     
  8. OrcWarrior

    OrcWarrior Chieftain

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    71
    Location:
    California
    and also because i was so tired :sleep: and didnt i really care what i did :rolleyes:

    what do you expect its the portuguese
     
  9. OMG!!!

    OMG!!! EVIL mastermind

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    82
    Gender:
    Male
    Location:
    Bhartiya Commune
    Spoiler :

    Spain and the Vikings conquering England.

    Spoiler :

    Portugal managed to bring one frigate to the Black Sea. And no, they didn't control Tabriz, that was Turk. :rolleyes:
     
  10. Caesar Augustus

    Caesar Augustus Prince

    Joined:
    Dec 11, 2001
    Messages:
    376
    That's the Caspian... did they have Khurasan for some reason? Otherwise I'm stumped...
     
  11. hoplitejoe

    hoplitejoe Top fun-poster

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    5,469
    :agree: that's the only non-bug/wb way I can see that happening.
     
  12. Wessel V1

    Wessel V1 Emperor

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Messages:
    1,443
    Location:
    Hamlet south of Amsterdam
    It is possible to get there with a fort in stead of a mine on the iron, but since it's next to Trabzon it is unlikely that the AI builds a fort there, it only does to catch resources outside of BFC's. Even then the Portuguese somehow had to have open borders with the Ottomans, so they had to be involved in a mutual war at some point. I don't know if it's possible to build ships in Khurasan.
     
  13. IdiotsOpposite

    IdiotsOpposite Boom, headshot.

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    2,718
    Location:
    America.
    What if Portugal had OB with Ottomans and Persia, then if they had a frigate in the Black Sea then when Ottomans collapsed they'd maybe go to the nearest friendly tile... in the Caspian?
     
  14. OMG!!!

    OMG!!! EVIL mastermind

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    82
    Gender:
    Male
    Location:
    Bhartiya Commune
    Yeah, the Black Sea is the one at the left, sorry. :suicide:

    Khurasan was also Turk.
     
  15. DroopyTofu

    DroopyTofu Double Bass Double Bass

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    2,307
    Location:
    South of the Treble Cleff
    The Frigate was probably in the Eastern Black Sea when the Ottomans collapsed or canceled OB and the ship got teleported to the Caspian instead of going somewhere logical like the Med. That's the only way I can makes sense of it.
     
  16. Akbarthegreat

    Akbarthegreat Angel of Junil

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    1,806
    Location:
    Erebus
    :agree:
     
  17. OrcWarrior

    OrcWarrior Chieftain

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    71
    Location:
    California

    Sorry for my pictures being bad quality, but as Turkey my culture spread into this German plot which happened to have iron :lol: , no iron for you, Germany.
    turkishiron.jpg
     
  18. corovanrobber

    corovanrobber King

    Joined:
    Feb 13, 2009
    Messages:
    619
    Location:
    Germany
    Nerf Turkish culture. :lol:
    Don't you hate it when Ottomans capture a seemingly insignificant city near your borders and then it suddenly expands with more culture than it should reasonably have, taking away your resources and crippling production? I sure do. Even better if resources taken away are those that the new Ottoman city cannot even access (such as that iron).
     
  19. Gruekiller

    Gruekiller Back From The Beyond

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,366
    Gender:
    Female
    Location:
    Ohio
    Simple solution: play as the Ottomans!
     
  20. OrcWarrior

    OrcWarrior Chieftain

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    71
    Location:
    California
    What happened was that I captured a german city on the horse, then razed it, then his culture to converted into my culture, in which this case i snagged his iron :lol:
    only to lose it 5 turns later :mad:
     

Share This Page