1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Post Feb 1st 2013 - bugs - Single Player

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by Dancing Hoskuld, Jan 28, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Davidr

    Davidr Chieftain

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    80
    Location:
    England
    Playing SVN 4998

    Re screenshot - added an immigrant to size 1 city and the immigrant text appeared

    After examining city and hitting "escape" to return , the immigrant text box is still in existence and I cannot remove it. Examine city - hit escape - examine city - hit escape etc.

    DavidR

    PS. Please ignore post - sorted and can now move on.
     

    Attached Files:

  2. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,668
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    @DH

    Here are 2 errors for ya from last commit: (Sacrifice) just missing the i (for correct spelling)

    EDIT: Also i dont see a BuildingArtDefines file at all??
     
  3. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,547
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    It is not supposed to be there at all! I can't find the mission icons for it.
     
  4. bill2505

    bill2505 King

    Joined:
    Sep 16, 2009
    Messages:
    645
    here it is
     

    Attached Files:

  5. Hydromancerx

    Hydromancerx C2C Modder

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    16,281
    Location:
    California, USA
  6. Mouthwash

    Mouthwash Escaped Lunatic

    Joined:
    Sep 26, 2011
    Messages:
    9,368
    Location:
    Hiding
    There appears to be a CTD upon starting a game (without notice) in SVN 5014.
     
  7. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,668
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Again, PLEASE read, 1st post thx.
     
  8. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,668
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    In the attached pic, i have three units (enemy) that are just sitting OUTSIDE of the city (in a forest) and will NOT go back into the city even though it is getting raided? Is it because they are in a defensive area (forest)?
     
  9. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    It's because it thinks it has adequate in-city defenders and given that, wants to use excess defenders to deny you the better defensive terrain (and as a side-effect gain the possibility of S&D bonuses). If (I haven't looked at your save yet, and won't unless your answer to this next bit is indicative of an issue) you thin it's NOT true that there are adequate in-city defenders (for this turn) then it's a mistaken evaluation and a bug, but if not then it's doing what I intended
     
  10. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,668
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    OK in the bug thread, per DH:

    Anyways, the oxen worker does NOT have any of the Bamboo Build. Are you making that a culture worker or was that just overlooked??
     
  11. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    28,428
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    Looks like the reason it may feel that it has reason to think its going to be fine is perhaps due to not being able to see the assassins that make up the bulk of SO's small but powerful force.

    Either way, SO won't be able to break through it in one round, perhaps, no, but then again, even if the AI can't see the 2 assassins there, it seems to be in honest danger of being whittled down so unless it figures its going to launch an attack to eradicate this intrusion, or realizes it has plenty of defenders on the way to bolster the forces long enough to get a counterattack force to the scene, I'd think it'd want to get those defenders in the city so that the fortification defense value can build to maximum before they are absolutely needed after the whittling takes place.

    So much to evaluate I suppose. How much of the considerations mentioned would the ai be taking into account?
     
  12. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,668
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Actually one turn is easy, with the Assassin (1), Ranger (1), Pericles (3), and Arslan (3), thats 8 in one turn taken out. Poof, city is mine!!:p
     
  13. Koshling

    Koshling Vorlon

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    9,254
    It doesn't include ability to attack multiple times in the evaluation, so that would probably be it.
     
  14. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,668
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    I thought of that, just as i was writing this down, thx.
     
  15. WimpyTheWarrior

    WimpyTheWarrior Warlord

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    294
    Location:
    Sydney, Australia
    If only I could lose my negative traits so easily!

    SVN 5024.

    1. Have selected Developing Leaders, Focused Traits, Start without Positive Traits.
    2. Have not selected No Negative Traits or Pure Traits.

    3. Save game is the turn before I acquire my first negative trait.
    4. End turn, select any positive trait, and Megalomaniac as your negative trait.
    5. F4 Foreign Advisor shows all 3 traits when you hover over Frederick. Exit.
    4. Press Ctrl-Sh-T to recalc modifiers. Wait a while, press F4 to know when it's done.
    5. Frederick now only shows two traits, having lost Megalomaniac.
    6. I tested a few other negative traits and the symptom thus far appears to only affect Megalomaniac.

    (apologies for the Ultimate map, but it's only 40,000 bc so it does load quickly. But you will need Viewports. )
     
  16. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    28,428
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    Interesting. That recalc area for hasTrait is rather complex and I'd suspected there could be an issue with it somewhere but I'd never seen that one. Anyhow, thanks for the bug report. I'll check it out over the freeze.
     
  17. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,668
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Documents that still have the CIVIC_SLAVERY in them???????
     
  18. Hydromancerx

    Hydromancerx C2C Modder

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    16,281
    Location:
    California, USA
    All but one civic is listed in the Civpedia. This is from SVN v5027.
     
  19. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,668
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    @DH

    Can you Pls check this out WHY its not working?, looks like everything is correct??:crazyeye:

    Traceback (most recent call last):
    File "BugEventManager", line 363, in _handleDefaultEvent
    File "UnitNameEventManager", line 245, in onUnitBuilt
    File "UnitNameEventManager", line 449, in getUnitNameConvFromIniFile
    File "BugCore", line 147, in get
    File "BugCore", line 118, in _getOption
    ConfigError: Option UnitNaming__Combat_SEA_WORKER not found in mod UnitNaming
     
  20. Mouthwash

    Mouthwash Escaped Lunatic

    Joined:
    Sep 26, 2011
    Messages:
    9,368
    Location:
    Hiding
    Excuse me, why are Canals Systems required in order to gather grains?! :eek: How do I fix this?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page