1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

v27 and above - Single Player Bug/Crashes report thread

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by Dancing Hoskuld, Nov 3, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ls612

    ls612 Deity Moderator

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    8,069
    Location:
    America
    It is an option. If you have Barbarian Generals on Barbs (and animals) WILL give GG points.
     
  2. aoklo

    aoklo Chieftain

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    24
    That option is off
     
  3. Hydromancerx

    Hydromancerx C2C Modder

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    16,281
    Location:
    California, USA
    @ls612

    Since updating my game (SVN v4498) I cannot see units beyond the Arquebusier in the Civpeida. This I think means that some sort of code mistake for one of the units. I am guessing one that starts with an "A". Maybe the Arsonist since that starts with an "AR". Maybe it has too many resource requirements. Which means it will have to be done with the property system.

    EDIT: Looks like you used that. Hmm. Wrong code? I don't know.

    EDIT2: Yup it was the additional requirement code. I remove the code from my own game to test and the civpedia worked. So I guess its up to you to find out why that code was not working. If you can't get it to work then you may want to temp remove the extra requirements that use the property code until a solution is found.
     
  4. ls612

    ls612 Deity Moderator

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    8,069
    Location:
    America
    AIAndy made the Expression system, I don't know what is wrong with it. He'll need to debug that.
     
  5. Alex Costa

    Alex Costa Warlord

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    167
    I just had the same problem while trying to look for what additional stuff a Subdued Sloth Bear gave in addition to the Governor's Menagrie/ Pets
     
  6. Alex Costa

    Alex Costa Warlord

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    167
    Hydro care to tell me where the code is I also want to remove it temporarily. It is annoying playing with the new SVN and not being able to see Units in the Civilopedia. Or maybe someone just redo the Arsonist until the stuff can be fixed.
     
  7. LumenAngel

    LumenAngel King

    Joined:
    Apr 15, 2012
    Messages:
    668
    Location:
    Center of the World (France)
    Bug with GP :
    Early game I fight against a barbarian city (Barbarian World option ON) and was abe to destroy it. SO, I had a sttled citizen in my capital, giving me 2 :gp:/turn. But ut' some unspecefic :gp:point. So, when my progress bar was full of these unspecefic :gp:, i didn't have a Great Person, and the number of turn left was put at 0, then -1...
     
  8. Hydromancerx

    Hydromancerx C2C Modder

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    16,281
    Location:
    California, USA
    Unless its been fixed today (I have not checked) then you would remove this code from the Arsonist unit ...

    Code:
    			<TrainCondition>
    				<Or>
    					<Has>
    						<GOMType>GOM_BONUS</GOMType>
    						<ID>BONUS_FISH_OIL</ID>
    					</Has>
    					<Has>
    						<GOMType>GOM_BONUS</GOMType>
    						<ID>BONUS_WHALE_OIL</ID>
    					</Has>
    					<Has>
    						<GOMType>GOM_BONUS</GOMType>
    						<ID>BONUS_GHEE_OIL</ID>
    					</Has>
    					<Has>
    						<GOMType>GOM_BONUS</GOMType>
    						<ID>BONUS_KEROSENE</ID>
    					</Has>
    				</Or>
    			</TrainCondition>
    EDIT: Oh wait I see the problem. It should be BONUS_WHALEOIL and BONUS_FISHOIL and BONUS_GHEEOIL. No space between.

    I will go fix.
     
  9. Alex Costa

    Alex Costa Warlord

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    167
    Oh so that is why it is causing that?
     
  10. Alex Costa

    Alex Costa Warlord

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    167
    Huh that is probably suppose not to work that way.
     
  11. God-Emperor

    God-Emperor Deity

    Joined:
    Jul 18, 2009
    Messages:
    3,551
    Location:
    Texas
    I expect that the instant you get a GP point that is not "generic" you will get a GP of the matching type. If no type has been specified to date then you have what you ordered : no type of great person, exactly like you indicated...

    Although I have to wonder what is causing a Citizen to give 2 GP points, and why.
     
  12. Alex Costa

    Alex Costa Warlord

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    167
    Well the Arsonist file was fixed but now my save file doesn't load up and freezes at initializing. Here it is BTW
     

    Attached Files:

  13. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,523
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Yeah ALL my savedgames do the same thing also...:sad: Looks like someone crashed the savedgame again.
     
  14. ls612

    ls612 Deity Moderator

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    8,069
    Location:
    America
    Debugging the load process places the blame in all likelyhood on the Expression System. I'll test to see by reducing the number of OR entries in the Expression.
     
  15. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,523
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Even a brand new play now game of a tiny world wont load??
     
  16. Alex Costa

    Alex Costa Warlord

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    167
    Well try and see I guess.
     
  17. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,523
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    It WAS a brand new game(just started it), is what i am saying.
     
  18. ls612

    ls612 Deity Moderator

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    8,069
    Location:
    America
    There is something seriously wrong with the load process. It looks like the Expression system is at fault, but even when I remove all expressions from the Arsonist it still fails to load. So something else must be to blame, and I'd suspect that Thunderbrd's new changes are the culprit.
     
  19. Alex Costa

    Alex Costa Warlord

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    167
    Thunderbird's stuff aren't the problem I believe I had them before and it loaded fine. Heck I started this game as Mem de Sá (random leader) to text the new traits.
     
  20. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,523
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    I went back to the old dll and it does the same thing, let me try an older one once.

    Nope not even all the way back to 29 Nov still doesnt work. . .
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page