1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Quick Questions and Answers

Quick Questions and Answers

  1. ShinigamiKenji

    ShinigamiKenji King

    Joined:
    Nov 8, 2016
    Messages:
    921
    I guess it's a bug, unless the latest patch modified that.
     
  2. RohirrimElf

    RohirrimElf King

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    984
    Is it normal for the game to get stuck for like 10 seconds. Between processing turns. The globe stops rotating in the right bottom corner and everything stops working for a little while.
    Could be the new firaxis patch?
     
  3. krisslanza

    krisslanza Chieftain

    Joined:
    Mar 29, 2017
    Messages:
    4
    What happens if someone conquers a Holy City and eliminates the Civ? Do they become the new Founder and can up its Beliefs? Or can only the original Founder ever do that?
     
  4. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,627
    Gender:
    Male
    Location:
    Washington, DC
    Only the original founder.
     
  5. Dunkah

    Dunkah Emperor

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    1,189
    Location:
    Just north of Boston
    So yeah that's a great idea.
    I decided to give the city to my next victim from across the pond Phillip.

    However it turns out the city isn't even in my city list.
    So I literally have no control over it, cannot give it away... nothing.

    Definitely a bug.
     
  6. Mike Lowe

    Mike Lowe Chieftain

    Joined:
    Jun 17, 2008
    Messages:
    47
    Let's say I mine the resource jade which yields an extra production. If I trade this jade, and its my only jade so I lose the luxury, will I at least keep the +1 to production if I keep working the tile?
     
  7. Rosty K

    Rosty K King

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Messages:
    961
    Gender:
    Male
    Yes.

    Tile yields are untouched by trade.
     
  8. Disgustipated

    Disgustipated Deity

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    11,036
    Location:
    Las Vegas
    So no one knows if there's a way to look up research agreements you agreed upon?

    I can find no way to keep track of them all. So what I did was use the map pins feature to put a note for myself saying Satellites at 29 turns. But what's weird is I didn't get Satellites at 29 turns. Does anyone know of any bugs with research agreements not triggering at the correct time? It is supposed to trigger when it says 29 turns, right?

    Unfortunately the game lacks the interface to keep track of agreements, luckily the map pins can be a way to keep notes to yourself.
     
  9. Hrothbern

    Hrothbern Deity

    Joined:
    Feb 24, 2017
    Messages:
    5,068
    Gender:
    Male
    Location:
    Amsterdam
    Using pins is a great idea.

    I used pen & paper to note down that amount of turns, ALSO to find out that it did not happen at that turn.
    Searching into it I found some remarks that the first number of turns stated is only an estimate based on steady state Science of both partners
    ... but that this is adapted to actual.

    Complicated
    Perhaps somebodu can clarify the math here
     
  10. Brackenspore

    Brackenspore Prince

    Joined:
    May 5, 2015
    Messages:
    599
    Any know how i can add my mod into Steam Workshop? :sad:
     
  11. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,627
    Gender:
    Male
    Location:
    Washington, DC
  12. agonistes

    agonistes wants his subs under ice!

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    2,287
    Gender:
    Male
    Location:
    Vermont
    1) can a city-state capture a city?

    2) if you levy troops and capture a city-state with levied troops, who gets the city?
     
  13. Disgustipated

    Disgustipated Deity

    Joined:
    Nov 14, 2006
    Messages:
    11,036
    Location:
    Las Vegas
    1)edit: Okay I was wrong, they can capture, but they will raze the city
    2)you.

    Question: Which unit is better. Battering ram or siege engine?
     
    Last edited: Apr 4, 2017
  14. Herod

    Herod Warlord

    Joined:
    Jan 4, 2004
    Messages:
    126
    Location:
    UK
    I've never had this pre or post patch and I've played quite a few huge maps. Somewhere a bottleneck is occuring which is often system RAM or graphics card RAM filling up meaning your system has to write to virtual memory i.e. the hard drive, which is considerably slower hence the pause.
     
  15. Jaybe

    Jaybe civus fanaticus Supporter

    Joined:
    Sep 24, 2001
    Messages:
    2,537
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas, Nevada
    :) Aha! That would explain why I don't get these slow-downs: I have a solid state drive.
     
  16. ShinigamiKenji

    ShinigamiKenji King

    Joined:
    Nov 8, 2016
    Messages:
    921
    Personally, I prefer Rams for several reasons:
    • The escort units are (usually) robust, so you shouldn't lose your Ram either from city fire or enemy units. On the other hand, siege engines can be destroyed fairly easily by up-to-date mounted units.
    • Catapults and the likes can only attack of they haven't moved, so they lose any turn advantage they might have compared to a Ram.
    • You don't need to upgrade them.
    However, Artillery can fire up to 3 tiles away (more with Observation Balloons), so they have that going for them. I think it's ultimately a matter of preference.
     
  17. Herod

    Herod Warlord

    Joined:
    Jan 4, 2004
    Messages:
    126
    Location:
    UK
    Me too!
     
  18. Eramas

    Eramas Warlord

    Joined:
    Jul 16, 2016
    Messages:
    116
    Location:
    Poland
    Playing as Persia, upgraded my Warriors to Immortals. If I understand correctly, those units are no longer melee and I can't take cities with them, right?
     
  19. NegativeZero

    NegativeZero Warlord

    Joined:
    Mar 29, 2017
    Messages:
    254
    @Eramas
    You are correct that Immortals can't take cities.
    However, that is not a big issue as you only need to keep 1 warrior unpromoted or build a horsemen/heavy chariot to solve the issue
     
  20. Eramas

    Eramas Warlord

    Joined:
    Jul 16, 2016
    Messages:
    116
    Location:
    Poland
    Okay, thank you!

    I have the same problem. It was working fine before the Spring patch.
     
    RohirrimElf likes this.

Share This Page