1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Quick Questions and Answers

Quick Questions and Answers

  1. Mathias Rex

    Mathias Rex Chieftain

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    66
    Thanks, i can see now.
     
  2. Liegence

    Liegence Warlord

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    153
    Where is the indicator showing when your culture will expand to a new tile?

    Apologies if already answered ;)
     
  3. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,801
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    Sadly, not implemented.
     
    Liegence likes this.
  4. Liegence

    Liegence Warlord

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    153
    So I'm not blind/crazy. Seems so basic :(
     
  5. Wade-FIN

    Wade-FIN Chieftain

    Joined:
    Oct 21, 2016
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    I'd like to know this too. Also, I'd like to know if there is a way to demand AI players to remove nearby units, stop settling near my cities, stop spreading their religion, etc... like in CiV.
     
  6. Tlplw717

    Tlplw717 Chieftain

    Joined:
    Oct 23, 2016
    Messages:
    18
    Could you point out the thread? I'm having trouble figuring out how to utilize extra luxuries
     
  7. Tlplw717

    Tlplw717 Chieftain

    Joined:
    Oct 23, 2016
    Messages:
    18
    So I'm a big Civ 5 player (usually Emperor) but started out on Difficulty 3 to learn the game. I'm in the Modern age and literally everyone else is back in Renaissance at the latest. Does the AI just really suck at this difficulty?
     
  8. SheckyS

    SheckyS Warlord

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    102
    How do I build an archaeologist. I have researched the Natural History Civic, but
    I think so. Pretty much. I'm playing on Level 4 (Prince) and I am mopping the floor with the AI technologically.
     
  9. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,801
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    Tlplw717 likes this.
  10. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,801
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    You can only build or buy an archaeologist in a city with an archaeological museum that has not had its slots filled -- the archaeologist is "slaved" to that museum and any artifacts he finds will be teleported back to the museum. Once he's dug up 3 artifacts, he disappears (just like builders disappear when they use their last "charge").
     
  11. Tlplw717

    Tlplw717 Chieftain

    Joined:
    Oct 23, 2016
    Messages:
    18
    Just seems more obscenely bad than Civ 5. If 4 is a piece of cake, I'll start a new one on 5. Maybe they need to cheat.. guess figuring out districts is hard?
     
  12. SheckyS

    SheckyS Warlord

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    102
    Yeah, I got bored with my game on 4, so I'm playing on 5, now. :)
     
    Tlplw717 likes this.
  13. Huckleberry

    Huckleberry Chieftain

    Joined:
    Oct 21, 2016
    Messages:
    8
    Can anyone confirm this? Thanks.
     
  14. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,801
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    Pretty sure that seaside resorts cannot be built on hills, regardless of the appeal. Elsewhere in the Civilopedia they differentiate between, e.g., plains and plains (hills), etc. but for seaside reports it just lists the base terrain types, not the hill variants. Compare the seaside resort listing with the listing for Chateau and Great Wall (listing hill variants) and Kurgan (does not list hill variants, and, in fact, cannot be built on hills).
     
    Huckleberry likes this.
  15. zagosya

    zagosya Chieftain

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    77
    As far as I remember Theocracy government allows you to buy units with faith along with giving a discount on faith purchases
     
  16. paulmclem

    paulmclem Warlord

    Joined:
    Jun 5, 2016
    Messages:
    140
    Location:
    Scotland
    Can you stop the Sean Bean Civ intro when you're loading a saved game....I've heard him telling me about Saladin till I'm sick of hearing it. I found some setting which was labeled "Disable Intro" (or something like that) but it made no difference...each load, there is Sean again...aaaaaaaaaaargggh :cry:
     
  17. SheckyS

    SheckyS Warlord

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    102
    The fact that he repeats the same initial paragraph every single time probably doesn't help, either. :)
     
  18. ameer

    ameer Chieftain

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    12
    Conqured all capitals but domination victory isn't triggering, am I doing something wrong. And yes I've conqured even the capitals long defunct civs.
     
  19. ezzlar

    ezzlar Emperor

    Joined:
    Dec 21, 2001
    Messages:
    1,702
    When I have finished building something the top of the production list does not show my latest thing I built, but an earlier one. How am I supposed to know what was created?

    Is there an auto-circle option between units? Often I have to press the a unit needs to move button manually.
     
  20. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,801
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    There is an existing Bug Reports thread about the glitched production completed notifications.

    On unit auto-cycle, I'm not sure what you are describing. There is automatic unit cycling in the game, but what's the issue?
     

Share This Page