1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Quick Questions and Answers

Quick Questions and Answers

  1. AWAIS

    AWAIS Chieftain

    Joined:
    Feb 13, 2021
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Hello everyone.I am kinda stuck on this screen.I have install the mod as mention in the instructions,but when i wanted to created the game there is nothing and this pop up comes.How can i resolve this issue.IF some one guide me as i don't know where to start the game in 2d mode and make this mod work thanks for any help.
     

    Attached Files:

  2. Charlie_B

    Charlie_B Warlord

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    214
    Hi all,

    I'm new to VI and very confused about military strength. Under 'domination victory' I'm seeing strength values for each civ, but the leading civ has a strength of 0. Next is me, with a strength in the hundreds, then the third civ has a strength of about 50.

    Are these values based solely on the units that I can see on the map? If so, is there any other way to get an indication of the size of an opponent's military, other than to have open borders and scouts in their land?
     
  3. PiR

    PiR King Supporter

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    715
    Gender:
    Male
    Very weird.

    I think so.

    I think not.
     
  4. Buktu

    Buktu Prince

    Joined:
    Mar 9, 2018
    Messages:
    433
    Gender:
    Male
    Location:
    Germany
    The leading civ has caputred a capital I guess (you can look this up in the domination victory section). The civs are ranked by controlled original capital first on the summary screen THEN by military strength. You should be able to see their complete military strenght even if you dont see all of their units.
    Another method is the ribbon with the yields for every player you can enable in the options. It will show the same as the victory screen though.
     
  5. Tuvok694

    Tuvok694 Civ6 addict

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    346
    Gender:
    Male
    Planting woods is far away when you start a game. In almost every game I have an area that is constantly affected by droughts from ancient to renaissance era with almost no break inbetween. This is definitely bugged.
     
  6. Hellenism Salesman

    Hellenism Salesman Prince

    Joined:
    Dec 28, 2020
    Messages:
    324
    Gender:
    Male
    Location:
    Macedon
    Sorry if this has been asked before, but I'm curious what would happen in the face of this contradiction.

    A civ's original capital cannot be razed.

    City-states can capture enemy cities, but since they cannot hold any territory but their original city, any city captured by city-state units is automatically razed.

    So, the question becomes, what happens when a city-state captures the original capital of a civ?
     
  7. PiR

    PiR King Supporter

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    715
    Gender:
    Male
    Not sure, but those cities are not indestructible, I conquered a few on Apocalypse mode, and just after conquering a meteor fell on them. It's OK for me, I don't get the diplo malus.
     
  8. KyivanRusCivPlease

    KyivanRusCivPlease Prince

    Joined:
    Feb 13, 2017
    Messages:
    438
    Gender:
    Male
    Location:
    Ukraine
    Just wondering: did they by chance fix the trade route picker to show the correct number of turns left for a trade route to finish, an issue since release, to help with the Kublai Khan leader ability?
     
  9. MrRadar

    MrRadar Emperor

    Joined:
    Nov 8, 2014
    Messages:
    1,730
    That would be a dream, one of too many in relation with the game’s poor UI.
    But no, still no such luck.
     
  10. JJOne

    JJOne Prince

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Messages:
    402
    I feel the same way, it's either that or the rules of droughts make the tiles which can get that incredibily limited... In my current game absolutely all the droughts affected only the city state of Taruga. I've had games where the droughts switched between 3-4 cities though.

    They don't. They stay outside just like the barbarians.
     
    Hellenism Salesman likes this.
  11. LMT

    LMT Warlord

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    203
    For tech/civic shuffle mode, are the tech and civic trees shuffled randomly in the same way for the human and AI players? Or, are they randomly shuffled differently for each player?
     
  12. Duke William of Normandy

    Duke William of Normandy King of England & Unofficial Welcoming Committee

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    3,228
    Gender:
    Male
    Location:
    Rouen, Normandy
    LMT likes this.
  13. Linklite

    Linklite Emperor

    Joined:
    Sep 2, 2019
    Messages:
    1,067
    Gender:
    Male
    Same. Not necessarily in my original (ie built by me) empire, but once I've taken over the majority of the world if doing Dom, I find that 7 times in 10, there is one city that just keeps getting hammered by droughts.
     
  14. Piranga

    Piranga Warlord

    Joined:
    Feb 13, 2018
    Messages:
    163
    Can someone explain to me the "jersey" system? (I've recently started getting into Huge maps + Max Civs added).

    I figured the jersey system was there so if two civs had similar colors, one of them would get an alternate jersey color. In my last game though Bull Moose Teddy ended up getting a really bright green with black color. Meanwhile Russia got a blue and white instead of any of their jerseys. Most of the civs had their standard base color, a couple were using jersey alternates, and a couple (Teddy especially) were really off.

    I have no mods installed that mess around with civs, adds new civs, or changes their colors.

    Is there just a point the jersey system fails and they assign random colors?
     
  15. Linklite

    Linklite Emperor

    Joined:
    Sep 2, 2019
    Messages:
    1,067
    Gender:
    Male
    It happens frequently on my game and I don't have any mods. I couldn't tell you the logic behind it, just that it happens as part if the base game without interference from mods. Frustrating though, sometimes the new jersey really doesn't go with the civ.
     
  16. 7daysofwar

    7daysofwar Chieftain

    Joined:
    Nov 24, 2018
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    Should privateers beinvisble for the player if it is on a tile next to a citycenter?
     
    PiR likes this.
  17. PiR

    PiR King Supporter

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    715
    Gender:
    Male
    Currently it's not even visible in this condition, unless you have a unit in the city center, right?
     
  18. 7daysofwar

    7daysofwar Chieftain

    Joined:
    Nov 24, 2018
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    Nope it was on island so I didt think it was neccesarry but yeah after I bought a builder a few turns later in that city, it was suddenly visable. So it probarly works like that.
     
    PiR likes this.
  19. PiR

    PiR King Supporter

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    715
    Gender:
    Male
    Yes, same happened to me (not on an island though).
     
  20. Shibooyeah

    Shibooyeah Chieftain

    Joined:
    May 15, 2020
    Messages:
    61
    For magnificent Catherine court festival, do the excess luxuries still count if I trade them away?
     

Share This Page