1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Ready-Made 'standard' Multi-Figure Units

Discussion in 'Civ3 - Multi-Figure Units' started by Kryten, Jan 21, 2003.

  1. CCJ39

    CCJ39 M-o-d-d-i-n-g Deity

    Joined:
    Apr 30, 2002
    Messages:
    686
    Location:
    Munich, Germany
  2. Smellincoffee

    Smellincoffee Trekkie At Large

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Messages:
    5,944
    Gender:
    Male
    Location:
    Heart of Dixie
    Thanks!
     
  3. Fr8monkey

    Fr8monkey Deity

    Joined:
    Nov 24, 2001
    Messages:
    2,531
    Location:
    In the world of tomorrow!!
    OK. I get it. I need PSP to work the multi unit. I've been out of the loop for a few months (medical problems). Is there a way to make MUs with a different program or any other way for that matter. I have some good ideas for units and can't afford PSP? Thanks in advance.
     
  4. CCJ39

    CCJ39 M-o-d-d-i-n-g Deity

    Joined:
    Apr 30, 2002
    Messages:
    686
    Location:
    Munich, Germany
    I think you can use nearly every program, that support pcx-files

    I also used "Micrografx Picture Publisher 8" at the beginning (befor PSP8), but without the color-replace-function of PSP it's a hard work
     
  5. Fr8monkey

    Fr8monkey Deity

    Joined:
    Nov 24, 2001
    Messages:
    2,531
    Location:
    In the world of tomorrow!!
    I downloaded a sample PCX editor and it seems to work....until. I save the .bmp as a 256 color pcx. I then go back to the Flickster and extract the new file and I can't get it to open.... even the program shows the M-unit design just as I design. What did I do wrong?
     
  6. zulu9812

    zulu9812 The Newbie Nightmare

    Joined:
    Jan 29, 2002
    Messages:
    6,389
    Location:
    Athens of the North
    Are you reducing the colours on the bmp to 256 before saving as a pcx?
     
  7. Fr8monkey

    Fr8monkey Deity

    Joined:
    Nov 24, 2001
    Messages:
    2,531
    Location:
    In the world of tomorrow!!
    Yes, I believe I did. I opened the file and brought it up into the PCX editor as a BMP, set to 256 colors then saved as PCX, then went back into Flicster. It comes up as a PCX file; but I can't access it with Flicster. Make any sense? If not, later tonight I will load up some pics.

    Edit: I got a trial copy of PSP 8; but saving in .pcx STILL doesn't work. Flicster don't recognize it.
     
  8. Fr8monkey

    Fr8monkey Deity

    Joined:
    Nov 24, 2001
    Messages:
    2,531
    Location:
    In the world of tomorrow!!
    I am starting to get into this. Here is the final example of a settler unit I am trying.
    Here are 2 pics I saved from the PSP 8 save process. The first is the save to 256 colors and the second is the save to .PCX. Am I doing it right? Flicster is still not recognizing the .pcx save.
     

    Attached Files:

  9. Fr8monkey

    Fr8monkey Deity

    Joined:
    Nov 24, 2001
    Messages:
    2,531
    Location:
    In the world of tomorrow!!
    Here is the first picture. The colors are weird from the page save; but are actually the right color.
     

    Attached Files:

  10. CCJ39

    CCJ39 M-o-d-d-i-n-g Deity

    Joined:
    Apr 30, 2002
    Messages:
    686
    Location:
    Munich, Germany
    hm, don't know what you're doing wrong, but if you can send me the pcx-file to info@ccj39.com and I'll try to make a working MF-unit with it

    BTW: very nice unit ;)
     
  11. killer_J27

    killer_J27 I Love My Avatar

    Joined:
    Aug 27, 2002
    Messages:
    413
    Location:
    ontario
    SSSSSSSSSSSSWWWWWWWWWWWWWWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTTTTTTTTTTT UUUUUUUUUUUUUUNNNNNNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTTTTT
     
  12. killer_J27

    killer_J27 I Love My Avatar

    Joined:
    Aug 27, 2002
    Messages:
    413
    Location:
    ontario
    im wit Fr8monkey my damn Flicster wont work. (atleast i think its Flcster thats messed) or else im doing summin really wrong

    Pic of PCX: Weird colors cause now its saved as JPG. just tryed it simple and just wrote JA in top corner. but anywayz wats wrong?
     

    Attached Files:

    • pcx.jpg
      pcx.jpg
      File size:
      53.3 KB
      Views:
      406
  13. killer_J27

    killer_J27 I Love My Avatar

    Joined:
    Aug 27, 2002
    Messages:
    413
    Location:
    ontario
    another pic of it in Flcster:
     

    Attached Files:

  14. killer_J27

    killer_J27 I Love My Avatar

    Joined:
    Aug 27, 2002
    Messages:
    413
    Location:
    ontario
    every 3 frames it flashes like it should but look at it its wierd colors and stuff
     
  15. GIDustin

    GIDustin Emperor

    Joined:
    Nov 11, 2001
    Messages:
    1,392
    Location:
    Spearfish, SD
    With paintshop pro:

    Open the storyboard of the single unit used to make the MUnit
    Save the pallette "Colors->Save Pallette" Save as whatever, wherever
    Load your new MUnit storyboard
    Load that pallette "Colors->Load Pallette".
    Save
    Reload flicster.

    See if that helps

    - GIDustin
     
  16. killer_J27

    killer_J27 I Love My Avatar

    Joined:
    Aug 27, 2002
    Messages:
    413
    Location:
    ontario
    Thanx GIDustin i'll try it out.
     
  17. killer_J27

    killer_J27 I Love My Avatar

    Joined:
    Aug 27, 2002
    Messages:
    413
    Location:
    ontario
    So ur supposed 2 save it to 256 color right? Well i had a M-Unit done and was trying to find out a way to get it working but then lost it. I'm working on a new 1 but i really need help 2 c wats rong or summin of the sort


    Please help.



    Killer_J27
     
  18. Aeon221

    Aeon221 Lord of the Cheese Helmet

    Joined:
    Apr 22, 2003
    Messages:
    1,900
    Location:
    Hiding from the Afro-Eurasians
    So we cannot make the C3C units into Munits and post them... but theoretically we could go and convert all of them on our own computers, so long as we did not share them.

    So what program would one use to make a MUnit (speaking as one not very experienced at this whole graphical modification thing, but very appreciative of y'alls hard work)?

    BTW, the one time I uninstalled and reinstalled the game without this MUnit pack, I thought it was the end of the world. The game just looks so bad without them. No one I can think of is able to play the game without them now. I hope they are standard fare in Civ4!

    Thanks for all your hard work on this MUnit pack for those of us unable to do it ourselves!
     
  19. Supa

    Supa Out of Cheese Error

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    3,663
    Location:
    Belgium
    >> So what program would one use to make a MUnit (speaking as one not very experienced at this whole graphical modification thing, but very appreciative of y'alls hard work)?

    Steph made a very good program. If it is not in this topic, it's somewhere else on this forum.
     
  20. CCJ39

    CCJ39 M-o-d-d-i-n-g Deity

    Joined:
    Apr 30, 2002
    Messages:
    686
    Location:
    Munich, Germany
    you need 3 programs to create MF-Units

    1. FLICster to work with flc-files in a Civ3-compatible way
    2. StoryBoardBuilder (SBB) to create MF-units in some easy steps
    3. a program like PaintShopPro (maybe 8 or 8.1)

    1st and 2nd are available from my site (section "Programs" in "Civ3"), look my sig for link
    you can get the 3rd as trial version from www.jasc.com (I think 30 or 60 days trial, it's enough if you only want to create the C3C-units)

    if you need a full tutorial how to create such unit, look to the tutorials on my page too ;)
     

Share This Page